PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7664}

Faceci w czerni II

Men in Black II
2002
6,8 137 tys. ocen
6,8 10 1 137099
5,4 32 krytyków
Faceci w czerni II
powrót do forum filmu Faceci w czerni II

"Faceci w czerni 2" - dla mnie jest to film, który ma chyba tylko za cel wyciągnąć kolejne miliony dolców od ludzi chodzących do kina. Pierwsza część była dosyć oryginalną komedią, miała swój jakiś urok, choć i tak jej specjalnie nie cenię. Natomiast druga część bazuje już tylko i wyłącznie na popularności pierwszej. Jak dla mnie film ma pięć plusów: dwa z nich to świetna para agentów granych przez Smitha i Jonesa, trzeci to pies Mops (jak dobrze zapamiętałem), czwarty to odjazdowe robale, a piąty to efekty specjalne jako całość. Reszta jest albo wybitnie przeciętna, albo wręcz słaba. Fabuła naciągana, mało śmiechu i tylko wcześniej wymienione elementy sprawiają, że film jest w miarę do przełknięcia. Ocena 6/10 - za pięć plusów i ładnego, służbowego mercedesa.

Elvis

....
myślę, ze całkowiecie zgadzam się z twoim komentarzem...choć co do efektów, to były filmy gdzie efekty były o niebo lepsze. Jednak komentarz jest idealny i trafiony w sedno.

Beta

Re: Efekty
Co do tych efektów - po zastanowieniu, tak masz rację, na pewno były filmy, które miały lepsze efekty. Zwłaszcza jeśliby postawiło się warunek, że najlepsze efekty specjalne są to te, który w ogóle nie widać. W MIB2 praca komputerów aż rzuca się w oczy, ale z drugiej strony to jest właśnie ten typ filmów w których specjaliści od f/x mogą szaleć do woli. I szaleli - z różnym skutkiem, bo jednak momentami niekiedy wszystko wyglądało śmiesznie w negatywnym tego słowa znaczeniu.

Elvis

i to wszystko
gdy się skumulowało - dało beznadziejny wynik....