Faceci w czerni II

Men in Black II
2002
6,8 137 tys. ocen
6,8 10 1 137396
5,4 25 krytyków
Faceci w czerni II
powrót do forum filmu Faceci w czerni II

rzućcie wszystko i idżcie do kina to sie pośmiejecie, ten kto sie na tym filmie nie śmiał niech odpowie

ocenił(a) film na 5
szczypior

odp
Prosze bardzo dopowiadam, film straszny i na prawde nic ciekawego, strasznie sie zawiodlem i odsylam do mojego komentarza wialo nuda przez caly seans i na prawde nikt w kinie sie nie bawil i wszyscu wyszli z marsowymi minami....

ViceHrabia

nie znasz sie
nie znasz sie, pewnie było mało ludzi, a poza tym to pewnie wsyscy sie śmieli tylko po cichu, poza tym do kina bierze sie piwo i kurwa wtedy lepiej sie rozumie film, ja tak robie od roku, fajnie ze lubisz choc troche bruce willisa, a mi sie nie podobał resident evil, choc gra jest zajebista

ocenił(a) film na 5
szczypior

re:
Kino bylo pelne bo film ogladalem w UK a tu sa ciagle komplety a wieczorem to czesto wszystko wysprzedane i ogolnie oni lubia takie kino nawet bardziej niz ja ale nawet moi angielscy przyjaciele zagorzali fani "Spidermana" (ochyda) stwierdzili ze byl kiepski wiec wiem co mowie...:)

ViceHrabia

anglicy są inni
anglicy mają zupęnie inne poczucie chumoru, ale i tak ich lubie. jeśli ty nie lubisz spidermana to lepiej już nie rozmawiajmy bo ja go lubie. wniosek lubie to czego ty nie lubisz, np uwielbiam szklaną pułapke i bruce willisa, co ty na to.

ocenił(a) film na 5
szczypior

re:
no "Spiderman" to najgorszy tegoroczny knot, a Bruce Willisa bardzo lubie "Szklana pulapka 3" bardzo mi sie podobala ponadto "Szakal", "Szosty zmysl" i "12 malp" tez byly fajne. Ale zaloze sie ze "Gosford park" nawet nie obejrzales....

użytkownik usunięty
ViceHrabia

ciekawo
no nie widziałem tego godsfor park, czy jakoś tak bo nie wydał mi sie ciekawy, ciesze sie że lubisz Bruce Willisa najlepszego aktora, oglądałeś szkalnną pułapke 1, to mój ulubiony film, co myślisz o wojna hatra czy włamanie na śniadanie, racja 12 małp i te inne filmy są dobre i w ogóle wszystko czego dotkną Willis jest najlepsze, travolta też jest niezły

ocenił(a) film na 5

re:
Travolty nie lubie bo sie grubas straszny z niego zrobil no i "Dzien zaglady" czy jakos tak to az strach cokolwiek powiedziec... Szklane pulapki widzialem wszystkie 3 i trzecia najbardziej mi sie podobala ale pewnie dlatego ze widzialem ja jaka pierwsza, a ja oceniam film tak w kazdej kategorii bo ja ogladam wszystkie gatunki filmow i zawsze mam jakiegos ulubienca w danym gatunku, ale potem ze wszystkich rpierwszych mam te ulubione :) a Gosford Park pewnie nie wydal ci sie ciekawy bo to nie kino akcji a Ty w takich gustujesz, choc GP ma duzo elementow komedii na dobrym poziomie - nie takim prymitywnym jak te wszytskie amerykanskie produkcje. I dalej twierdze, ze MB2 to na prawde slaby film, przekonaj, ktore momenty byly smieszne bo ja na prawde nie potrafie sobie przypomniec smiesznej sceny...( i jedna scena wiosny nie czyni...)

ViceHrabia

a więc
a więc, nasza dyskusja zaczęła się od niewinnego komentarza na liście dyskusyjnej, no ale trudno, nie wiem co to jest dzień zagłady, travolta to całkiem miły gość, marlon brando też sie spasł a przecież to najlepiej grający aktor w histori kina, co do szklanej pułapki to ja też trójke widziałem jako pierwszą, a potem chyba 5 razy, a jedynke widziałem 10 razy i jakoś tak mi sie spododała, ja nie gustuje tylko w kinie akcji, to tylko jeden z mojich ulubionych gatunków, najbardziej lubie takie połączenie dramatu psychologicznego i thirellu (thriller to nie w senscie horror tylko ze pokazane są doznania)i sensacji, np unbreakable czy 6 zmysł, ale dobre komedie też bardzo lubie, moja ulubiona to pulp fiction i dzień świstaka, z sensacji też wielbie Wróg Publiczny z Willem Smithem, on czy tommy lee jones powiedział za jeśli sa w filmie choć 3 sceny z których sie śmieje to komedia jest dobra, zgadzam się z tym, ja sobie wypatruje ulubionych aktorów wedłóg własnych kryteriów i mam paru takich, i na każdy film z nimi musze iść, sceny w mib2: ( 3sceny)(prynajmniej dla mnie) np jak na początku ten facet w tym show muwi o nieistniejącym nagraniu z nieistniejących archiwów, potem jak agent J i tem głupi T rozmawiają z tym potworem w metrze, no i np jak J próbuje ściągnąć K na poczcie w Massacchusies czy jakoś tak.

ocenił(a) film na 5
szczypior

re:
Hmmmy, no wiec scena z potworem w metrze rzeczywiscie calkiem fajna 5/10, gosc z nagraniem 1/10 tylko za styl nawiazujacy do lat 50-tych, poczta 4/10 za dziewczynke i za agenta K, ale ogolnie to na prawda film mnie nie poruszyl, jasne ze kazdy ma prawo do swoich ulubionych aktorow i filmow, ja tez tak mam ze jak mam jakiegos ulubienca to chociaz wiem ze film, w ktorym zagral byl koszmarny, to i tak go bede bronil... np "Brad Pitt" w "The Mexican", no i dla mnie komedia musi miec troche wiecej niz trzy smieszne sceny... :) a Gosford Park polecam ci obejrzec tak dla odmiany, i jestem ciekaw jakie bedziesz mial wrazenia po. Jesli bedziesz mial chwilke to obejrzyj sobie np w kinie Warszawa seanse o 21:00 ale jeszcze sie upewnij :) Milego weekendu.

ViceHrabia

trudno
no trudno, że film cie nie poruszył, ale nie zgodze sie z oceną 1/10 za styl bo właśnie ten styl jest śmieszny, Brad Pitt jest niezły, moja kuzynka go bardzo lubi, fajne filmy w których zagrał to np Przekręt czy Podziemny Krąg, nie wiem co to The Mexican, co do komedii to tylko tak mówi jeden z mojich ulubionych aktorów, ja jak oglądam komedie to oceniam ją po tym ile sie śmiałem na niej i po niej, np Pulp Fiction bo do dzisiaj używam tekstów z tego filmu, a poza tym tem gra kolegka mojich idoli, dzisiaj nie mam czasu na GS bo ide na Włamanie na Sniadanie, ale chentnie obejrze jesli bede mial chwilke.
Milego weekendu

ocenił(a) film na 5
szczypior

re: MB2
Dziekuje, no tak Bruce Willis zwyciezyl... z Maggie Smith i Ryan'em Phillipem no ale coz, moze znajdziesz chwilke co by obejrzec :) Pozdrawiam.

ViceHrabia

ja też dziękuje
ja też dziękuje przy okazji, właśnie wruciłem z tego naprawde fajnego filmu, napewno obejrze gosford park, a ty postaraj sie obejrzeć włamanie na śniadanie, bo tym razem chyba warto.

ocenił(a) film na 5
szczypior

re: Gosford Park
Oki, jak wroce do Polski to obiecuje obejrzec "Wlamanie na sniadanie" i na pewno napisze co o nim mysle, a Ty jak obejrzysz Gosford Park to tez sie podziel, czy Ci sie podobal :)

użytkownik usunięty
ViceHrabia

nie ma sprawy
dobra, bende czekał, Gs napewno zobacze tylko musze oodpocząć z 3 dni po Bandits (Wła..)

ocenił(a) film na 5

:)))
Wlasnie widzialem Minority Report w kinie i jest na prawde super, bardzo goraco Ci polecam, mysle ze bedziesz zadowolony z tym ze musisz niestety poczekac do 20 wrzesnia bo dopiero wtedy bedzie w Polsce....

ViceHrabia

Raport Mniejszości
To chyba sprawa Spelberga, co. Zawsze jak ostatnio bywam w kinie to pokazują tą reklamę: EVERYBODY RUNS. Czy jakoś tak. Jeśli nikt nie ucieknie z seansu to obejrze (żart). Wiem nie moge sie doczekać. A tak przy okazji, chciałem sie wcześniej spytać co sądzisz o Władcy Pierścieni bo mi sie tak bardzo nie podobał.

ocenił(a) film na 5
szczypior

re: Wladca Pierscieni
Powiem tak, film dobry, ciekawy, na pewno ojde zobaczyc "Two Towers" ale nie wiem czemu na prawde nie potrafie tego wyjasnic nie jestem zagorzalym fanem tego filmu, brakowalo mi czegos. Za to 2 czesc "Gwiezdnych wojen" pochlonela mnie absolutnie bez reszty, nie wiem czemu moze dlatego, ze nastawilem sie, ze sie rozczaruje a bylo wrecz przeciwnie i jak dla mnie to na razie najlepsza czesc i nie zaluje ze poszedlem na pierwszy seans o polnocy :) a Ty co myslisz o GW?

ViceHrabia

re:
Władca mi się by bardziej podobał gdyby nie było książki, bo co to za sztuka zrobić film z kasiążki, może tak się spytam: czy ten film zasługuje na takie noty jak na tej stronie. Co do gwiezdnych wojen to wstyd sie przyznać ze na 2ujce jeszcze nie byłem, ale te pozostałe są bardzo fajne, chciałem iść ale tak to przekładałem że nie poszedłem.

ocenił(a) film na 5
szczypior

re:
:) to moze juz poczekaj az w IMAX bedzie...pozdrawiam odezwwe sie wkrotce