Ma byc ponoc w lipcu, po premierze w USA, miejmy nadzieje, ze takowa w ogole nastapi...
Wczoraj bylem na przedremierowym pokazie i naprawde warto na niego isc.
Od piatku maja go puszczac w kinach.
Kolejny film Moorea w którym nie stara się zacjować nawet odrobiny obiektwyizmu, uważam że jeśli już się go ogląda trzeba zdawać sobie sprawe że Moore nagina faktami tak aby tylko jego zdanie było tym właściwym. Zero obiektywizmu!! Totalne zafałszowanie faktów, nie popieram polityki Busha ale takiego krytycyzmu ze strony Moora również nie moge znieść.
oczywiscie, ze nie jest obiektywny, ale tez nie takie bylo jego zadanie. zauwaz, ze w mediach(czy to naszych, czy amerykanskich) kreuje sie obraz busha-ideała. ten film jest konieczna przeciwwaga dla, chociazby, 'wiadomosci', w ktorych pomija sie wszelkie fakty, ktore moglyby zburzyc cudowny obraz naszego najwiekszego sojusznika, usa.
Gdzie widzisz tu zafałszowanie faktów? Moore podał po prostu jedynie te, ktore pasuja do jego tezy/irak był niepotrzebny, bush to kompletny idiota, ktoremu nie zalezy na dobrze amerykanow/.
Nie jestem politykiem ani polityka nie jest tym co mnie naprawde interesuje więc dokładnie nie moge wskazać miejsc w których Moore przekręca fakty tak aby jego zdanie bylo tym prawdziwym. Wiem tylko że jako jeden z powodów wojny podaje on kontrakt na rope między jakoąś firmą z usa, tylko że tak naprawdę plan tego kontraktu upadł 2 lata przed wybuchem wojny- ale Moore o tym nie wspomina. Film ten to czysta propagadna, jeśli Moore kręci dokument powinien zachować choć trochę obiektwyizmu. Zresztą to samo miało miejsce w "Bowling for Columbine" gdzie wywiady których mu udzielili ludzie w filmie były pokazane tak że zupełnie miały inny sens niż rozmówca tego pragnął. Moore to mistrz zacierania faktów zapewne robi to w szczytmym celu chce się sprzeciwić wojnie w iraku i polityce Buscha ale kłamstwami nie powinien osiągnąc celu.
nie wiem, ale ja juz go ogladalam. film naprwde warty zobaczenia. wstrzasajace fakty napewno zawieraja choc odrobine prawdy...
Właśnie wstrząsające fakty po których Bush jest przyczyną wszelkiego zła na świecie. przeciętny widz po obejrzeniu tego filmu bedzie miał właśnie taki wizerunek Busha, co jednak mija się z prawdą bo on nie jest aż tak bezduszny jak Moore go ukazuje, jednak odpowiednie manipulowanie faktami i nie wiedza widzów sprawiają że wszystkiemu jest winien Bush. Taka jest siła telewizji co może być trochę przerażające że zamiast ukazywać nam całą prawdę, poprostu fałszuje obraz tak jak chce aby przekonać widza do swojego punktu widzenia.