PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=115165}

Fahrenheit 9.11

Fahrenheit 9/11
2004
6,4 11 tys. ocen
6,4 10 1 11299
5,9 21 krytyków
Fahrenheit 9.11
powrót do forum filmu Fahrenheit 9.11

nawet mi się nie chce pisać o tym badziewiu. ten "film" to po prostu najczystszej próby najbardziej prymitywny propagandowy chłam jaki w źyciu widziałem. nigdy więcej żadnego "dzieła" Moore'a!!! niedobrze mi się robi, jak sobie przypomnę oglądanie tego koszmaru. i niech nikt nie waży się wypowiedzieć słowa dokument w odległości 10 km od tego szlamu...

ocenił(a) film na 10
marquezo

Powiem więcej jest to jeden z najlepszych dokumentów w dziejach kina

użytkownik usunięty
marquezo

uczepiles sie nie tej strony co trzeba sea wolf, to bush zachowuje sie jak hitler propagujac swoje idee "zeby wszedzie zapanowala demokracja" w filmie tym ( mi do tego nie trzeba bylo filmu) jasno jest pokazane ze gdyby w iraku ropy nie byo, gdyby nie mial tamtedy przebiegac ruraciag z gazem ziemnym to tej wojny by nie bylo ! i nie zginelo by tyle osob po jednej jak i po drugiej stronie. no ale cos musi napedzac motor gospodarki amerykanskiej, zauwaz ze oni od poczatku istnieni atocza ze wszystkimi przerozne wojny - to jest ich sposob na zycie ! co dobrze Pan Moore podkreslil pod koniec filmu. A jak Ty jestes takim zatwardzrdzialym milosnikiem USA to idz do wojska, popros zeby wyslali Cie do Iraku i sam tam walcz w IMIE WOLNOSCI - ktorej irakijczycy nie chca ! i nie chcieli !

???
Tylko jakoś nikt tego rurociągu jeszcze nie zbudował, nikt go nie buduje i nikt nie wyraża zainteresowania jego budową a ropa z Iraku płynie potokiem porównywalnym do mojego przecieku kranu.

Kto tej wolności nie chciał? Może sunnici, których Saddam uczynił rasą panów. Kurdowie są jak najbardziej zadowoleni. Szyici raczej też.

Co napędza motor gospodarki amerykańskiej? Kosztująca 70 dol. ropa?

marquezo

No niech ci będzie że ten film jak to nazwales (bo ja to nazwe dokumentem) Kretynizm i idiotyzm do potegi!! Pozostaje ci tylko współdzielić zdanie z Britney Spears. Gratuluje!!

Sufi

Dokumentem to nie jest bo prawdziwy dokument stroni od subiektywizmu.