PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=731997}

Fantastyczne zwierzęta: Tajemnice Dumbledore'a

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
2022
6,0 57 tys. ocen
6,0 10 1 56562
4,8 28 krytyków
Fantastyczne zwierzęta: Tajemnice Dumbledore'a
powrót do forum filmu Fantastyczne zwierzęta: Tajemnice Dumbledore'a

Mads czy Johnny?

ocenił(a) film na 6

Byłem, widziałem, film nierówny, momentami przydługi, miejscami nielogiczny. Z Grindewaldem będzie jak z Bondem, każdy będzie miał swojego faworyta. Jak dla mnie Deep był bardziej psychopatyczny i magnetyczny jednocześnie. Bardziej mi pasował. Może lepiej byłoby gdyby nie miał aż takiego makijażu, no ale to akurat nie zależy od aktora. Jak na razie to Grindewald przy Voldim to mały Mickey, a w książce był przedstawiany jak jakiś arcyłotr do potęgi. Sam film kuleje od strony scenariuszowej. HP ma wiele rzeczy, na które można było przymknąć oko, bo to film o dzieciach i dla dzieci. Tu bohaterami są dorośli, a logika zdarzeń nadal trochę dziecięca. Na plus oczywiście zdjęcia i efekty oraz dobra obsada. Można obejrzeć, zwłaszcza z dziećmi, ale arcydzieło to to nie jest.

ocenił(a) film na 8
toton

Dla mnie Mads. Bardziej mroczny, wyrafinowany

toton

Podpiszę się, wolałem Deppa w tej roli. Lubię dwóch aktorów, za różne role, jednak to co Depp pokazał w poprzedniej części było ciekawsze.

ocenił(a) film na 8
toton

Johnny, ponieważ czuć było tę potęgę i charyzmę jednocześnie

ocenił(a) film na 5
toton

Johnny. Mads był strasznie nudny niestety

ocenił(a) film na 4
toton

Największa głupota i niekonsekwencja to ubiór Grindelwalda w tej części. Ot tak narzeka na mugoli, a sam upodabnia się do nich chodząc w garniturze i krawacie.