PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=731997}

Fantastyczne zwierzęta: Tajemnice Dumbledore'a

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
2022
6,0 57 tys. ocen
6,0 10 1 56562
4,8 28 krytyków
Fantastyczne zwierzęta: Tajemnice Dumbledore'a
powrót do forum filmu Fantastyczne zwierzęta: Tajemnice Dumbledore'a

Obejrzałem ostatnio ten film

Nawet nawet. Jednak jak dla mnie to mało zwierząt w tych Fantastycznych zwierzętach. W 1 części było zdecydowanie o wiele więcej. Wprowadzenie itd. Rozumiem.

W 2 poszli w zbieranie armi przez tytułego zbrodniarza. W porządku. Kilka zwierząt było.

W 3 to już naprawdę powinno być bez tytułu Fantastyczne zwierzęta. Bo tych zwierząt jest coraz mniej i mniej. Praktycznie to całą akcję oparto na przygodach Bambiego. Dlaczego? Bo tak samo jak Bambi zabili mu matkę. Tutaj ich poniosło i zabili Chińskiego Bambiego by zacząć się bawić w nekromancję. Okazuje się, że ten komu się pokłoni zostanie zaakceptowany jako przywódca magów. I tak prawie cały film to jest ochrona Bambiego bo się okazuje, że poza tym którego zabili to był jeszcze drugi jelonek.

A całe te sekrety to Dumbeldore, który zbiera garstkę osób bo on sam nie może nic zrobić z powodu przysięgi. Dopóki nie zaatakowano jego bratanka, który do tej pory myślał, że jest drugim bratem.

No i siostra Dumbeldora była takim samym przypadkiem jak jego siostrzeniec.

Po tytule spodziewałem się zdecydowanie więcej. Chciałbym dowiedzieć się więcej o rodzinie dyrektora, o której się słyszy w Harry Potterze jak np jego siostra. Wiadomo że zginęła podczas pojedynku między bratem a przyjacielem ale to trochę za mało. Mogli chociaż pokazać z czym musiała walczyć w sobie. Jak reagowało otoczenie. Jak zginęli ich rodzice. A tu nic. Trochę pogadali i się pojawiła znowu jako obraz. Wow.

Zakładam, że to nie koniec historii skoro główny zły uciekł. I jeszcze może namieszać zanim trafi do więzienia gdzie spotka Tego, którego imienia nie można wymieniać.

IlidanDA

Mają być jeszcze chyba dwie części. Zwierzęta od początku miały być tylko spoiwem całej serii/tłem dla historii Dumbledora i Grindelwalda. Zauważ, że na plakatach do 2 i 3 części, tytuł "Fantastyczne Zwierzęta" nie pełni roli głównego elementu. Zgadzam się, że mogli ukazać przeszle relacje rodzinne, a nie o nich opowiadać.