Przy dzisiejszych możliwościach technicznych można byłoby zrobić naprawdę efektowny film o
Fantomasie. Może na przykład Luc Besson mógłby się wziąć za ten temat ?
Podejrzewam, że on dostaje tony podobnych listów. A tutaj chciałem jedynie zapoczątkować luźną dyskusję.
Chyba jałową :) A serio... Napisz do niego. Co Ci szkodzi? Tonę listów to on dostaje z prośbą o autografy. Skąd wiesz, może akurat szuka ciekawego tematu, a Fantomas nie przychodzi mu na myśl?
Hm, a jak zdobyć do niego namiar? :) Poza tym, z tego co wiem to obecnie do tego tematu zamierza się Christophe Gans, ale myślę, że Besson jest już sprawdzony do tego typu kina :)
A od czego Internet? Może nie w 5 minut, ale jeśli poszukasz, na pewno znajdziesz. Natomiast Christophe Gans może być problemem. Przyznam się, że nie słyszałem o nim (nie znam się na współczesnym kinie europejskim), zaś FW podaje, że w 2011 wyreżyserował jakiegoś Fantomasa (może mieć wykupione prawa). Niestety nie mam żadnych namiarów na te film. A chętnie bym sprawdził, co za dzieło on stworzył... Widziałeś to?
Nie widziałem, a jedynie czytałem o tym na Wikipedii- było tam napisane, że ten jego "Fantomas" jest jeszcze w trakcie realizacji.
To samo pomyślałem po obejrzeniu tego filmu:) Myślę, że dobry reżyser i byłby hit;)