Flow

Straume
2024
7,8 19 tys. ocen
7,8 10 1 18893
8,1 57 krytyków
Flow
powrót do forum filmu Flow

Zachwyt...

ocenił(a) film na 5

po prostu zachwyt. Genialna animacja, świat zwierząt i sztama między nimi, ale i kibicowanie głównemu bohaterowi jakim w dużej mierze jest czarny puchaty kot, mistrzostwo. Ogląda się jednym tchem! Brawo i liczę na worek nagród dla tego obrazu.

ocenił(a) film na 8
dzyniu88

to czemu tylko 5/10?

ocenił(a) film na 5
dzyniu88

to chyba sarkazm :D

ocenił(a) film na 8
dzyniu88

Taki super, więc dałaś tylko 5/10? Jesteś jakaś niepełnosprytna, czy jak?

użytkownik usunięty
Alex303

Wszyscy wiedzą, że ta użytkowniczka dalej w skali 1-5, a i tak znajdują się ludzie, których to szokuje...

Wszyscy wiedzą? Niby gdzie ? Cały internet wie ? Czy tylko w waszej sekcie? Jprd co za bzdura

ocenił(a) film na 8

WTF? Prezydent ogłaszał w jakimś orędziu do narodu, że użytkowniczka dzyniu88 będzie dawać oceny w skali 1-5 na Filmwebie, gdzie jest oficjalna skala 1-10? Bo niby kogo to obchodzi i skąd ludzie by mieli wiedzieć, jak ona ocenia filmy? :D Co Ty bredzisz, chłopie? Jesteś na portalu, gdzie daje się oceny od 1 do 10. Dając ocenę 5 zaniżasz mocno średnią dla filmu, przez co robisz mu krzywdę. Serio muszę pisać tak oczywiste rzeczy?

użytkownik usunięty
Alex303

I znowu o polityce...

ocenił(a) film na 8

Co? :D

ocenił(a) film na 10

XDDDD wszyscy XDDD ja się potem zastanawiam czemu oceny na filmwebie są zaniżone a tu tacy nie myślący użytkownicy sobie wymyślają skalę 1-5 XDDDDDDDDDDDDDDDD

użytkownik usunięty
anzyria

Piszesz jakbym to ja tak oceniał...

ocenił(a) film na 8
Alex303

Przykre to, że ktoś ma swoje chore zasady i ocenia filmy w skali 1-5. Jest opcja odznaczenia obejrzanego filmu zostawiając go "bez oceny" a w komentarzu wystawić mu notę. W przypadku tego filmu gość mentalnie ocenia film na 9-10, a fizycznie okalecza go wystawiając 5. Absurd.

ocenił(a) film na 8
aanonn

Dokładnie tak!

użytkownik usunięty
aanonn

Są znacznie gorsze rzeczy jakie może zrobić człowiek...

ocenił(a) film na 10
dzyniu88

Młoda, ten film to jest 9/10. Ogarnij się.

użytkownik usunięty
Polgard

Akurat cię posłucha...

ocenił(a) film na 8
dzyniu88

Jak odwiedzacie komentarze pod filmami to na pewno trafiliście na ową użytkowniczkę, która ma własną skalę ocen

dzyniu88

Artyści się napocili, dlaczego zaniżać? Tak, taka "własna" skala i ocenianie 5 zamiast 10 to jest zaniżanie. Jasne, jedna osoba to tylko "kropla w morzu", ale wiem jak to jest coś zrobić i wejść w internet i widzieć jak ktoś pod twoją pracą daje niską ocenę. Trochę boli. Ja rozumiem że można mieć własną skalę od jednej gwiazki do pięciu gwiazdek, i na przykład odnotowywać te gwiazdki w notesie, ale na Filmwebie twoje 5 to jest przecież 10. Proponuję więc mnożenie przez dwa i oceny
twoje 5 = filmwebowe 10,
4 = 8,
3 = 6,
2 = 4,
1 = 2.
Nigdy przenigdy nie padnie u ciebie 9, 7, 5, 3, 1. Czy to nie lepiej niż obecna "strategia" gdzie nigdy przenigdy nie padają 6,7,8,9,10?
Są w internecie strony gdzie można oceniać w innostopniowych skalach, nie trzeba "naginać" się do "nieswojej". A co jeśli ktoś ma "własną" skalę od 10 do 1, gdzie "1" to arcydzieło i "numer jeden", a "10" to filmy najgorsze? Autorom jest naprawdę miło usłyszeć w komentarzu "zachwyt", ale zobaczyć "5" naprawdę jest niemiło. Niektórzy z filozoficznego punktu widzenia traktują liczbowe ocenianie sztuki, literatury, filmu - jako bez sensu i nie fair, albo że "to nie ma znaczenia" - no tak, ale to nie oznacza że można wtedy sobie "strzelać" jedynkami i piątkami myśląc że się jest "fair". Bo dla kogoś to ma znaczenie (np. dla autora, dla społeczności). Szczególnie na platformie takiej jak Filmweb - gdzie jest opcja zaznaczenia "widziane" bez oceny. Zgaduję, że pewnie nie jestem pierwszy który to pisze. No cóż. Zaufaj.

użytkownik usunięty
nocek

Tyle nerwów, a autorka i tak nie przeczyta twojej wypowiedzi...

ocenił(a) film na 8
dzyniu88

A ja jeszcze raz bardzo chciałem przeprosić. Nie wiem czy to w ogóle czytasz. Teraz sam tak oceniam, choć zapewne na innych zasadach.

dzyniu88

WTF !? skala 1-5 ? serio ? I wszyscy o tym wiedza tylko nie ja ? :O
F..CK SAKE !!

ocenił(a) film na 10
dzyniu88

to nie jest ani orginalne ani fajne dziunia88 skoncz ta zenadę

dzyniu88

Pajac...