Fotograf weselny

Bröllopsfotografen
2009
6,0 582  oceny
6,0 10 1 582
Fotograf weselny
powrót do forum filmu Fotograf weselny

Całkiem niezłe kino. Mimo przewidywalnej fabuły film broni się świetnym aktorstwem, ciekawymi
postaciami i nezłym klimatem. Reżyser ciekawie przedstawił wyższe sfery i to jak główny bohater
zmienia się chcąc być jednym z nich. Ogólnie nie jest to film wybitny ale na pewno nie nazwałbym
go przeciętnym. Szkoda tylko, że tworcy nie pokazali dalszych losow Robina i astrid. Chodzi mi o to
że na koniec oboje powiedzieli sobie kilka bardzo szczerych i bolesnych rzeczy na swój temat i
ciekawi mnie czy coś z tego wyniknęło, tzn czy uwolnili się od jej ojca i zaczęli żyć na własny
rachunek. Ale tego już się nie dowiemy... Tym niemniej film warty obejrzenia. Polecam.

7/10

ocenił(a) film na 6
Jarek Bachanek

Wyższe sfery to raczej arystokracja niż ludzie bogaci. Nie uważasz, że bohater tej opowieści zmienia się ciut za szybko, aż tak plastyczny to człowiek nie jest. Wydaje się, że Astrid i Robin będą żyli długo i szczęśliwie. Ona zrezygnuje z - pozornej zresztą - niezależności, on ze swojej przynależności klasowej. Niektórzy stwierdzą, że to happy end. Ja - nie.