PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=440586}
5,6 14 tys. ocen
5,6 10 1 13993
4,2 11 krytyków
Frontière(s)
powrót do forum filmu Frontière(s)

Widzę, że gusta filmowe jak i poziom filmów pnie się gwałtownie do góry. Oby tak dalej, to będzie ciekawie. Przytoczę tu słowa klasyki horroru, "W paszczy szaleństwa" Johna Carpentera: "Zasyfiliśmy rzeki, zanieczyściliśmy powietrze i atmosferę, wycięliśmy lasy... dlaczego na koniec nie wyrzucić mózgu do kosza?" No, ale wiem, wiem... Carpenter jest cieeenki. Jego horrory są do bani, bo zamiast cycków i flaków serwuje jakieś nudne filozofie.

piwo_za_darmo

Nie moglem sie powstrzymac od skomentowania Twojej wypowiedzi, a wiec zaczne od tego, ze nie kazdemu film musial sie nie podobac to raz. Z twojej wypowiedzi wnioskuje, ze film to dla Ciebie syf, a dla mnie jest to poczciwa produkcja. Po drugie fabula filmu jest dosyc kiepska, acz kolwiek jak to w owczesnych czasach ratuje sie efektami specjalnymi, ktore tak naprawde odgrywaja w tym spektaklu duza role. Film smiem twierdzic nie mial byc przerazajacy wiec chyba nie spodziewales sie, ze raptowanie ogladajas sie przestraszysz co ?? Co wiecej Carpenter nigdy nie byl cienki, ale zdarzalo mu sie nakrecic slabsze produkcje jak to bywa z kazdym innym rezyserem. Moim zdaniem nie ma co porownywac filmow, ktore mozna nazwac z czystym sumieniem "klasykiem" z owczesnymi produkcjami bo roznia sie diametralnie. Popatrz chociazby na klimat dzisiejsych filmow, a filmow z lat 70-80 nie da sie porownac tej ze roznicy. Obrazasz w swojej wypowiedzi gusta filmowe innych i tutaj musze raczej przyznac racje, gdyz wystarczy zobaczyc jakie filmy wioda prym w dzisiejszym polskim box office :
1. Idealny facet dla mojej dziewczyny
2. Madagaskar 2
3. Opowieści na dobranoc
to jasno wyjasnia, iz dzisiejszemu widzowi wystarczy sprzedac TANDETNA PRODUKCJE a kazdy ja oglada i to z zachwytem. Dla mnie nie watpliwie sa to beznadziejne, bezsensowne i glupie polskie produkcje spod znaku komedii romantycznej.. Dlatego nie dziw sie temu, ze wiekszosc Ci powie, ze film Capentera jest do bani.. Pocieszajacy jest fakt, ze mozesz uznac sie nie za typowego zjadacza chlamu, ale za widza filmow ambitniejszych i czlowieka, ktory przynajmniej stara sie zrozumiec przekaz filmu, acz kolwiek musisz wziasc do siebie fakt, ze teraz wiekszosc lubi popatrzec na kosmiczne efekty specjalne i glupia fabule..
I dalej ciagnac wypowiedz juz na temat Frontiers widac nie dostrzegles w nim krawedzi politycznej, ktora niewatpliwie byl nazizm jak i rowniez zamieszki,ktore mialy miejsce podczas wyborow prezydenckich. ;)
Dalej juz mi sie pisac nie chce bo i tak raczej nie skomentujesz moich wypocin heh :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
murder89

bardzo mądre słowa! zgadzam się całkowicie. dzisiejsze horrory takie są. bezsensowne patologiczne i przesadnie brutalne. ale jest przynajmniej coś nowego a nie "stępione" Piły