Film kopiowany już kilkakrotnie. Motyw powtarzający się z takich filmów jak Wolf Creek, Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną, czy Droga bez powrotu! Jest kilkoro młodych ludzi (najczęściej pierwotnie 4) i wyruszają w jakieś miejsce najczęściej głubiąc droge i wpadają na szaloną rodzinke która chce ich zjeść albo coś takiego:) W tym wypadku są to naziści którzy chcą za wszelką cenę powielić swój ród .... film wzbogacony tylko o prawdziwe fakty jakimi były zamieszki we Francji spowodowane przez mniejszości narodowe. Początek fajny nawet a szczególnie scena z policjantami ... miałem wrażenie że zapowiada się fajny film. A później robi się jakoś Hostelowato (chociaż Hostele bardziej mi sie podobały!)Nudno żmudno i na darmo! Film jest raczej obrzydliwy ani jeżeli straszny. Nie warto oglądać moim zdaniem! Okładka filmu zachęca fanów ciężkiego horroru na pograniczu gore ... realia zniechęcają by nie oceniać po okładce jednak! Nie polecam 3/10
Ekhem. Sądzę, że nie do końca jest tak jak piszesz. ;D Po pierwsze nie ma słowa 'głubiąc' a przynajmniej nie w takim kontekscie jakim to pisałeś. Po drugie co mnie rozśmieszyło mówisz, że jest taki sam jak wszystkie tylko różni się... fabułą. Bo sorry, ale dla mnie film w, którym laski z burdelu zabijają kolesi, a w którym naziści poszukują laski, która rozpocznie nową ere Hitlerowską są różne. I Frontiere's wygrywa.
Poprostu to co Ty piszesz jest śmieszne. Tak podobała mi się Teksańska Masakra i z 74' i z 2003. To chyba normalne bo to dobre filmy. Pozatym nie skumałem tWojego 'Żeś się opisał'. Do czego to się w ogóle odnosi?
Pozdrowienia dla pana, który wyżej od tego filmu ocenił Reksia.
Zwolennik horrorów...
A że nie napisałeś nic konkretnego. Nie skumałeś to gratuluje inteligencji. Takie filmy jak Reksio chyba każdy gdy był dzieckiem oglądał i szczerze powiem że tak z perspektywy jak porównam to na pewno bardziej mi się wówczas tamta bajka podobała niż teraz Frontieres! Ten film jest bardzo przeciętny i robiony troche bez sensu. Przyznam Teksańskie Masakry z 2003 i Początek również bardzo mi się podobały! To były naprawdę mocne horrory a scenariusz jak i sam film były zrobione tak że dało się naprawdę wczuć w losy bohaterów i bać razem z nimi:) Tutaj niczego takiego nie ma ... tylko beznamiętna rzeź!
Nie no kobiety były ładne ale o czym my tutaj rozmawiamy? Rozchodzi się o film a nie o aktorki które tylko samą urodą miały dać lepsze wrażenie filmowi? Nie wydaje mi się!