PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=440586}
5,6 14 tys. ocen
5,6 10 1 13993
4,2 11 krytyków
Frontière(s)
powrót do forum filmu Frontière(s)

SERIO TEN FILM WYMIATA POLECAM!10/10 TE WSYZTSKIE RINGI ITP SIE CHOWAJĄ , FAKT MOZE JEST TROSZKE KRWAWY ALE TA OPOWIESC NA TYLE JEST DOBRA ZE TAKIE AKCJE MOGA SIE DZIAC NAPRAWDĘ BO ISTNIEJĄ TAKIE SWIRY JAK NEONAZIŚĆI ITP . SERIO POLECAM TEN FILM ORAZ "BLADY STRACH" TEZ FRANCUSKI MAXX KOZACKI :)

ocenił(a) film na 9
miejscowka_2

Dają mu 5.... No Comment... Z miejsca daje mu 9 !! Rewelacyjny !!

ocenił(a) film na 1
miejscowka_2

Niektórym naprawdę nie wiele trzeba do szczęścia :-). A jakie dotąd horrory obejrzałaś, że ten tak Cię zachwycił ? Kubuś Puchatek się nie liczy, to klasyk :-))).

miejscowka_2

dobry film o neonazistach to np "więzień nienawiści" (ang. american history x) a nie takie badziewie, porażka, nie polecam
pozdrawiam Paweł

ocenił(a) film na 9
miejscowka_2

zgadzam się z Tobą choć moja ocena jest 9/10 polecam też "martyrs"ocywiście tym którzy oglądali i też podobał im się "frontieres" bo nie każdy lubi tego typu filmy :)pzdr

ocenił(a) film na 7
EnATkA

dzisiaj Frontiere(s), jutro Martyrs. lubię bebechy, pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
miejscowka_2

ale mi pojechaliscie:) nie no okej każdy lubi co innego tylko wdg mnie ten film jest najlepszy :) z tym cytuje "w ogule" to smiechy:) wdg mnie film jest megaa i to tylko moje zdanie . jeśli komuś również się podobał polecam blady strach:) bukier i hostel :) pozdrawiam:)) nie obrazajcie innych za odmienne zdanie:)

ocenił(a) film na 3
miejscowka_2

A może byś tak obejrzał Martyrs? Również francuska produkcja - z tego co wiem, ten film porysował wielu osobom psychikę. Ja tam jakoś go zniosłam. Powinien Ci się spodobać. A może już go oglądałeś?

miejscowka_2

Chyba ,,wg,, sympatyczna koleżanko. Skróty i skrótowce leżą.

ocenił(a) film na 3
kociesutki

?? Co za "wg"? To było do mnie - bo nie bardzo rozumiem. Pomyliłaś się gdzieś?

ocenił(a) film na 3
nemesisswan

Znaczy się "pomyliłam"? Tak, jak zresztą teraz...

ocenił(a) film na 10
miejscowka_2

widziałam i mi sie nie wkręca:) Pozdrawiam a co wczesniejszego Twojego pytania widziałam dosyc duzo horrorów bo lubię się bać:) jeśli znasz jeszcze jakieś ciekawe możesz napisac:) Pozdrowionka

ocenił(a) film na 3
miejscowka_2

Zależy co lubisz i co cię w horrorach przeraża - mówiłaś, ze lubię się bać. :) Ja na przykład boję się filmów o egzorcyzmach a zasypiam na horrorach o duchach (Red Rose to dla mnie prawdziwy środek nasenny). Trudno mi coś ci zaproponować zwłaszcza, ze przed momentem obejrzałam komedię "Bring it on 3" a tego typu filmik ma się nijak do horrorów. ^^ Niech pomyślę...
Z rzezi podobnej do Frontiere przypominam sobie "Hostel" - pierwszą i drugą część. Osobiście podobał mi się - zwłaszcza pomysł. Z francuskiego kina pamiętam jeszcze jeden horror, ale zapomniałam tytuł. -_- Ogólnie fabuła dotyczy chorej psychicznie dziewczyny, lesbijki, która wraz ze swoją przyjaciółką (którą skrycie kocha) jedzie na jej rodzinną farmę. Tam dochodzi do serii krwawych morderstw... Jeśli oglądałaś to na pewno skojarzysz. A jeśli nie to nie będę psuć ci wrażeń z filmu, gdy go obejrzysz (o ile znajdziesz tytuł). ^^" Co dalej... No Piły to ja ci chyba nie muszę polecać. Na pewno oglądałaś - moje ulubione części : II & III.
Obejrzałam tyle horrorów, ze teraz nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy. Teraz mam do obejrzenia "Vacancy 2" ("Motel 2") i "Udręczeni". Nie wiem czy mogę ci je polecić. Oglądałam wczoraj pierwsza część "Motel" i choć muszę powiedzieć, że pomysł na film był dobry to jednak aż takiej ilości krwi i przemocy nie było. Jednak może ci się spodoba. Spróbuj. Film "Udręczeni" opowiada bodajże o duchach czy o opętanym chłopaku... nie wiem. Musze obejrzeć. Koniec końców to bardzo nagłośniony film więc powinnaś już o nim usłyszeć.
Sama teraz czekam z niecierpliwością na czwartą część "Final Destination" - nie obchodzi mnie co mówią inni. Kocham te filmy. :)

A może ty mogłabyś mi coś polecić? Osobiście kocham Wilkołaki i wampiry - niby obejrzałam już większość tytułów, ale i tak pominęłam połowę. Jeśli znasz jakieś tytuły poza standardowym "Bladem", "Underworldem" czy wszystkim częściami Draculi (ile ich jest? z 5?) no i "Twilight" to bardzo chętnie skorzystam. :) Poza tym lubię też nożowników/slasherów - coś jak "Scream" czy "Prom Night".

Btw. Nie wiem co czułaś oglądając Martyrs. Ja w środku filmu byłam tak znudzona, ze sięgnęłam po katalog Oriflame i zaczęłam wypisywać swoje zamówienie. ^^" Podnosiłam wzrok co jakieś 20 sekund, ale i tak nic mnie nie ominęło. Czytając i pisząc słyszałam na zmianę "łup, łup, *jęk*, łup, trzask, *płacz*, itp. Dopiero na końcu zrobiło na mnie wrażenie, gdy jej skórę zdjęli. Zresztą przez większość filmu (oglądałam go z kuzynką) słyszałam zza pleców syki i jęki "ej nie pozwól mnie tak zamknąć". Trochę trudno było się wczuć w fabułę. A już śmiać mi się chciało, gdy nagle usłyszałam triumfalne "No tak! Już wiem o co chodzi z tym mutantem!". -_- Kiepskie warunki na oglądanie kina, jakim był Martyrs.

ocenił(a) film na 10
miejscowka_2

Generalnie chodziło Ci o film "Blady strach" również francuski wdg mnie tez jest mega dobry:) jeżeli chodzi filmy o wampirach wilkołakach i innych istotach pozaziemskich niestety nie oglądam takich produkcji , ponieważ nie przepadam za takim Since fiction generalnie wole filmy których fabuła jest bardziej wiarygodna . Polecam również film "bunkier" nie wiem czy można nazwać go horrorem raczej thriller ale jest naprawdę interesujący ma bardzo zaskakujące i ciekawe zakończenie:) a co do filmu Martyrs wdg mnie straszny szit generalnie zaczynał się całkiem okej ale w momencie kiedy jakaś stara baba weszła i powiedziała ze jest to seksta ,motyw oczu obdzieranie ze skory itd wdg mnie przekombinowane .Mogli rozegrać to bardziej inteligentniej żeby widz mógł troszkę pomyśleć:) Napiszę to horrory które mi się podobały może coś wybierzesz:)

Hostel, Frontiere, Blady Strach, Bunkier )to chyba thriller) ,teksańska masakra piłą mechaniczną , Ostatni zakręt , Wzgórza mają oczy 2 cz. są dobre, z klaski blair witch project , siedem , Hannibal, Mama i Tata ,Piła jak cos tam mi sie generalnie przypomni to wpiszę :) Pozdrawiam :)