PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=440586}
5,6 14 tys. ocen
5,6 10 1 13993
4,2 11 krytyków
Frontière(s)
powrót do forum filmu Frontière(s)

Czytając zapowiedzi, hasła reklamowe czy oglądając trailer, miałem wrażenie że ten film będzie naprawdę brutalny. Jestem świeżo po seansie i co?? Nic. Krwawych scen w filmie jest kilka a i tak żadna z nich nie jest niczym szczególnym. Już piła 3 jest bardziej krwawa. Aha wspomnę też że oglądałem wersję nieocenzurowaną. Bardzo się zawiodłem :((

ocenił(a) film na 6
Phantom_8

ja rowniez przychlam sie do tego ze filmik był mało brutalny i szokujący, juz chyba wiecej mocniejszych scen było w filmie "Inside" tez produkcji francuskiej.

ocenił(a) film na 4
Phantom_8

jak ja obejrzalam zwiastun to myslalam ze padne. zbieralam sie zeby obejrzec bo takie to straszne mialo byc. i co? wlaczam film i...nic. nuda. gdzie ta krew co jej tyle mialo byc? sceny o wysokim stopniu okrucienstwa? no gdzie. posmialam sie troche i tyle, nie jest taki brutalny jak mowiono.

Phantom_8

no co wy ludzie , ślepi jacyś jesteście czy jak?
A co im niby ci kanibale robili ? Gilgotki?

ocenił(a) film na 3
Phantom_8

Faktycznie straszne nudy! Wszystko gdzies juz bylo... Nawet sceny tluczenia gazrurka nie potrafili zrobic zbyt dobrze, takie walnienie to w co drugim filmie jest. Albo scena stopienia w komorze- lepsze efekty byly w "Musze"!:) Poza tym mialem nadzieje, ze ten blondas sie zaklinuje w tym cisnym przejsciu i naprawde nie wyjdzie. To by bylo cos nowego, a tu po prostu sie przepchnal dalej. Odstrzelenie glowy bylo slabe i oklepane. Za to dziadek nazista byl zajebisty, a najlepiej jak wyskoczyl w tym mundurze. PO PROSTU TRAGEDIA! A juz najbardziej mnie rozbawilo zwolnione tempo na samym koncu, gdzie Yasmine wygryza tetnice i zarzucajac glowa wypluwa ja w gore :D. Nie no, slaby film...

ocenił(a) film na 6
Phantom_8

ja też lubie horrory jednak nie lubie zbytnio krwawych wole bardziej straszne niż obrzydliwe jednak nie wybiorę się na to do kina bo nie grają w moim mieście (widać że moje miasto to zadupie) poczekam tylko na DVD. Polecacie obejrzeć ten film czy nie bardzo? bo ze zwiastunów piszą że bardzo okrutny a tu sie dowiaduje czegoś innego to jak to w koncu jest?

nataleczkafr

Powiem ci tak. Jeżeli tak jak mówisz, w większości oglądasz horrory "mniej krwawe" to film może cię nieco zszokować. Mnie zaprawionego w krwi i flakach dopadła chyba znieczulica i już mnie takie rzeczy nie ruszają :D. Muszę jednak dodać że taki ze mnie twardziel że takie rzeczy mogę oglądać tylko na ekranie. Samemu w życiu nie był bym w stanie nikogo np. skaleczyć nożem, Jak wyobrażę sobie jak czuje jak ostrze ociera się o kości.....brrr aż ciarki przechodzą. Ale wracając do tematu, nie polecam ci tego filmu. Lepiej kup na DVD Lśnienie które jest prawdziwym arcydziełem.

ocenił(a) film na 6
Phantom_8

Phantom- ze mną jest podobnie, ja interesuje sie juz od dawna produkcjami gore, mnie juz nieruszaja wszedobylskie sceny przemocy, mordu, tortur itp. itd.(oczywiscie na ekranie). Ale w życiu jestem osobą wrazliwą i nawet nie chciałbym zobaczyć zadnego wypadku albo kogoś rannego. A co tu dopier mówić o czymś więcej. pzdr