PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654}

Fuks

1999
6,6 72 tys. ocen
6,6 10 1 72285
5,5 31 krytyków
Fuks
powrót do forum filmu Fuks

Maciej wypowiedział się na temat Krukówny, podczas jakiegoś wywiadu : "Z każdej kiszki
da się zrobić kiełbasę..." Wszyscy się wtedy zachwycali jak ona pięknie wyszła, a, że wyszła
nad zwyczaj dobrze, Stuhr ostudził zapaleńców :)
Tak mi się przypomniało

ocenił(a) film na 8
Angela4b

Dobree.

idzia22202

Cięty język Maćka :) Z jednej strony bardzo dobrze, że ugasił dziennikarzy itd, ale trzeba przyznać, że to nie było grzeczne :D

ocenił(a) film na 6
Angela4b

Szczerze to nie rozumiem czym się tu zachwycać. Ogólnie film bardzo mi się podobał, jedna z lepszych polskich produkcji ostatnich lat i moim zdaniem zasługuje na ocenę 8/10. Jest tylko jedno niemałe ,,ale", a jest nim właśnie Krukówna. Wg mnie to była najgorsza bohaterka w filmie i jedna z najgorszych polskiego kina - słaba i brzydka aktorka a do tego głupia i wyjątkowo irytująca postać (choćby kiedy próbuje śpiewać [bo śpiewaniem bym tego nie nazwał] - wyglądało to bardo sztucznie; to tego ten jej skrzeczący głos mówiący co chwilę ,,ty bydlaku!", po prostu nie mogę; kiedy brała udział w jakiejś scenie to musiałem się powstrzymywać żeby nie przełączy) nigdy nie sądziłem że jedna postać może do tego stopnia obrzydzić przyjemny film ale - jak widać - myliłem się.

ocenił(a) film na 6
Tom_96

Tak mnie też Krokówna bardzo przeszkadzała , Maćka uwielbiam i to jeden z fajniejszych polskich filmow komedyjnych ale On ? Nie zepsuła mi tylko film ;/ O lubię jeszcze ,jak Stuhr śpiewał rozwalał mnie to ;)

ocenił(a) film na 6
kingofpeace

Heh, racja. To było świetne. W ogóle uważam że to chyba najlepsze role Stuhra i Gajosa. Jeszcze te ich hasła na zakończenie - Stuhra: ,,Cienki Bolek jesteś dla mnie. A jak drzwi nie będą ładne to ci to zrobię jeszcze raz!" i Gajosa: ,,Daj mi kasety i cheeseburgera z podwójnym serem. -Ale... na podwójnego mi nie wystarczy.. -To kicha. Nie powiem." Genialne!

Tom_96

Nie, no nie powiem, przyjemny film, ale najlepsze role Stuhra i Gajosa? WTF? Ale najlepsze w tym filmie czy w komediach? A na pewno widziałeś ich w innych filmach? Ale jeśli 96 to rok Twojego urodzenia, to można Ci wybaczyć : ). Pozdro.

ocenił(a) film na 6
Rachel49

Ok, może przesadziłem że to najlepsze role, ale na pewno umieściłbym je w pierwszej 10.

ocenił(a) film na 7
kingofpeace

Mnie z kolei kozaczenie postaci Stuhra przeszkadzało. A to podśpiewywanie, to już w ogóle.

ocenił(a) film na 8
Angela4b

Riposta celna, ale Krukówna - nie powiem - fajnie zagrała i prezentowała się całkiem całkiem.

wuj_Jozef

Ale przyznać trzeba, że nie w każdym filmie się tak prezentowała...

ocenił(a) film na 8
Angela4b

Agnieszka Krukówna to od razu mi się serial Janka przypomina

ocenił(a) film na 7
wuj_Jozef

W przysłowiową twarz powinien od niej dostać. Chyba, że sama przystała na to, żeby tak powiedziec. Choć przyznam, że lubię aktora. Dystans dystansem, ale gdzieś jest granica.