...a tymczasem miłe zaskoczenie.Jedna z nielicznych kontynuacji tego gatunku,gdzie sequel nie jest gorszy od pierwowzoru.A dla mnie nawet dużo lepszy z ciekawszą fabułą i większą ilością gagów i co najważniejsze podtrzymany klimat z jakim mieliśmy do czynienia w GŁUPIM I GŁUPSZYM.Twórcy GŁUPI I GŁUPSZY BARDZIEJ pokazali,że jednak,jak się chce,to można zrobić komedię podczas której często gości ,,banan'' na twarzy.Dla mnie osobiście zdecydowanie jedna z najlepszych komedii ostatnich lat,ale wiadomo rzecz gustu...
Fabuła była ciekawa, ale moim zdaniem gagów było za mało. Było śmiesznie, jednak oczekiwałam czegoś więcej.
,,Gagów było mało''-sądzę,że w kilku filmach tego gatunku nie ma tyle ile znalazło się w tym jednym.Jak sobie przypomnę,jak np. pojechali pod adres nadawcy,a nie odbiorcy listu to od razu uśmiech gości na twarzy.Poza tym tak,jak napisałem najważniejsze,że sequel nie był tylko skokiem na kasę,ale dostarczył naprawdę niezłej rozrywki,czyli tego czego wymagamy od tego gatunku filmowego...