PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663821}

Głupi i głupszy bardziej

Dumb and Dumber To
2014
5,6 54 tys. ocen
5,6 10 1 53584
3,8 21 krytyków
Głupi i głupszy bardziej
powrót do forum filmu Głupi i głupszy bardziej

Gdyby nie bylo na swiecie takich zakutych lbow jak wy nie mialbym mozliwosci ogladac takich perelek. "Udajacy Gliniarzy" sprzed 2 miesiecy byl 20x razy smieszniejszy i mniej wymuszony niz ten gniot. Zwalam to na scenarzystow bo rezyserka jest calkiem na poziomie i jedyne plusy tego filmu, czyli bohaterowie tytulowi bez wiekszego wysilku calkowicie weszli w swoje role sprzed 19 lat. Niestety, zarty sa zenujace i wymuszone a wydarzenia na ekranie sa pozbawione jakiegokolwiek sensu. I nie chodzi mi o jakis konkretny, wyjety zywcem z dramatow Kieślowskiego sens w komedii absurdalnej ale temu filmowi brak jakiejkolwiek ciaglosci, postacie zachowuja sie dziwnie, pozbawione sa jakichkolwiek cech charakteru a "zwroty akcji" sa niedorzeczne. Moze to mialo byc smieszne? Serio, ktos mi wytlumaczy koncowke? Po co domniemana corka Harry'ego przejawiala cechy jakby byla faktyczna corka jednego z nich skoro na koniec nagle wyszlo ze byla corka kogos zupelnie innego? Nie rozumiem.
Z dobrym scenariuszem mogla byc to komedia 7-8\10, spojrzcie tylko jak energia tryska z Jima Carreya. A tymczasem film zostal pogrzebany i jest to koszmarny gniot na ktorego nie warto tracic czasu, lepiej ta godzinke piecdziesiat owinac w papier toaletowy i spuscic w toalecie (po drodze dolaczajac polamana na kawaleczki DVD z tym filmem). Zostaje przy czesci 1 i wymazuje z pamieci ze cos takiego jak to powstalo. Niepotrzebnie fatygowali tylko Carrey'a i Danielsa.

Izzy_B

zgadzam sie w 99% zajebisty motyw z piwem to 1% :)

ocenił(a) film na 7
Izzy_B

O fatygę Careya i Danielsa nie musisz się martwic,obaj aktorzy twierdzili że scenariusz filmu jest rewelacyjny:)Film może dupy nie urwał ale dla fanów pierwszej części był nie lada gratką

ocenił(a) film na 6
radzia

Pierwsza część była naprawdę świetna, mimo, że była już kawał czasu temu. Ta część to niestety tylko popłuczyny, nie umywające się do jedynki. :)

ocenił(a) film na 3
Izzy_B

Dla mnie Daniels był okropny. Złotą Maline bym mu dał.