Gangi Nowego Jorku

Gangs of New York
2002
7,1 150 tys. ocen
7,1 10 1 149532
6,2 42 krytyków
Gangi Nowego Jorku
powrót do forum filmu Gangi Nowego Jorku

Film jest niezły, ale ani doskonały, ani wybitny. Jego mocny punkt niewątpliwie stanowi świetna kreacja Daniela Day-Lewisa, który kolejny już raz udowadnia, że jest aktorem z "najwyższej półki". Ciężaru fabuły nie udźwignęli jednak -moim skromnym zdaniem- Cameron Diaz i Leonardo DiCaprio. Ich gra nie wychodziła ponad przeciętność. Zresztą Cameron nigdy nie była dla mnie synonimem dobrej aktorki.

mare_imbrium

Masz rację Daniel Day-Lewis był najlepszy nie ma co do tego wątpliwości. Chociaż myślałam że sławny Leo wypadnie dużo gorzej, a nie przypominał Ci w tym filmie gry Benicia del Torro? bo mnie w niektórych momentach bardzo. A Cameron to jak Cameron jak zwykle nic fantastycznego też za nią nie przepadam...Dobry poczatek a dalej coraz gorzej jeśli chodzi o film.

ocenił(a) film na 10
mare_imbrium

Cameronka była kiepska - ani specjalnie ładna, ani specjalnie urokliwa. W sumie nie mam pojęcia, po co ją tam wcisnęli - chyba żeby oglądalność podnieść.
Gdyby nie ona film byłby rewelacyjny, a tak - to dla mnie 'tylko' dobry. Na reklamy od początku się nastawiłam, więc było ok. i chyba wolę informacje niż totolotka na polsacie:P