PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607562}

Gangster

Lawless
2012
7,4 92 tys. ocen
7,4 10 1 91928
6,9 42 krytyków
Gangster
powrót do forum filmu Gangster

Czy zna ktoś jakiś inny film bądź serial, gdzie jest podobny wątek, jakiś film, który jest utrzymany w tym samym klimacie... ?

Anka11111

Zakazane Imperium

stork_p

Akcja "Zakazanego Imperium" również toczy się w czasach prohibicji, ale klimat jest jednak mocno odmienny (gansterska śmietanka w pełnych przepychu miastach vs surowy klimat "Lawless").

Ja bym polecił "Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda". Wg mnie najlepszy współczesny western - powolny, ze świetnym przedstawieniem postaci, znakomitymi kreacjami Brada Pitta i Caseya Afflecka - do tego dochodzą niezwykle klimatyczne zdjęcia i piękna muzyka, podobnie jak w przypadku "Lawless" autorstwa Nicka Cave'a i Warrena Ellisa.

ocenił(a) film na 8
Anka11111

Peaky Blinders

ocenił(a) film na 8
where_is_your_freedom

No właśnie "Peaky Blinders" obejrzałam już 3 razy. xD
Czekam na 3 sezon. ; D

ocenił(a) film na 8
Anka11111

hmm, a masz może jakieś inne propozycje? też mi bardzo przypadły do gustu te klimaty

ocenił(a) film na 8
where_is_your_freedom

Hmm... Nie wiem... Może "Gangster Squad. Pogromcy mafii"? Tyle, że to już nie jest to samo co "Peaky Blinders" czy "Gangster". Tam bardziej pokazane jest życie od tej bogatej strony.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 5
Anka11111

Zabójstwo jesse jamesa przez tchorzliwego roberta forda
Niby weestern ale klimat podobny

ocenił(a) film na 8
czewrony

Dzięki, z pewnością obejrzę. :)

ocenił(a) film na 5
Anka11111

i jeszcze mi sie przypommiało Animal Kingdom , akcja sie dziej wspolczesnie ale tez jest o braciach kryminalistach z którymi próbuje się uporac policja

Anka11111

Troszke pozno, ale zobacz sobie ,,Wrogowie Publiczni'' z Johnym Deppem.