Czy zna ktoś jakiś inny film bądź serial, gdzie jest podobny wątek, jakiś film, który jest utrzymany w tym samym klimacie... ?
Akcja "Zakazanego Imperium" również toczy się w czasach prohibicji, ale klimat jest jednak mocno odmienny (gansterska śmietanka w pełnych przepychu miastach vs surowy klimat "Lawless").
Ja bym polecił "Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda". Wg mnie najlepszy współczesny western - powolny, ze świetnym przedstawieniem postaci, znakomitymi kreacjami Brada Pitta i Caseya Afflecka - do tego dochodzą niezwykle klimatyczne zdjęcia i piękna muzyka, podobnie jak w przypadku "Lawless" autorstwa Nicka Cave'a i Warrena Ellisa.
hmm, a masz może jakieś inne propozycje? też mi bardzo przypadły do gustu te klimaty
Hmm... Nie wiem... Może "Gangster Squad. Pogromcy mafii"? Tyle, że to już nie jest to samo co "Peaky Blinders" czy "Gangster". Tam bardziej pokazane jest życie od tej bogatej strony.
Zabójstwo jesse jamesa przez tchorzliwego roberta forda
Niby weestern ale klimat podobny
i jeszcze mi sie przypommiało Animal Kingdom , akcja sie dziej wspolczesnie ale tez jest o braciach kryminalistach z którymi próbuje się uporac policja