PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607562}

Gangster

Lawless
2012
7,4 92 tys. ocen
7,4 10 1 91928
6,9 42 krytyków
Gangster
powrót do forum filmu Gangster

Nasze społeczeństwo się stacza niestety i docenia juz chyba tylko kino dla mas. film bez sensu i
bez glebszego przeslania ktore rozumieliby tylko intelektualisci. niestety 3/10.

ocenił(a) film na 10
wally_walter

Powiedzał to polaczek czekający na film Smoleńsk. XDDDDDDDDDDD Puknij się w czoło, sam chyba jesteś z gimnazjum skoro tak o nich piszesz. Nie wiem co to za moda oceniać rzeczy "dla gimnazjalistów".... Film był kręcony przede wszystkim na rynek USA, a tam nie ma szkół z napisem "GIMNAZJUM" Pacanie.

ocenił(a) film na 3
ptakusz

Dajćc taka ocenę potwierdzasz tylko moje słowa o tym, ze polski widz nie jest zbyt wymagający i zbyt szybko wystawia "10" - bez zastanowienia. Rozumiem, ze film mógł Ci się podobać, bo jest to proste i łatwe kino dla mas. Ja jednak opieram się tej modzie na gnioty pozbawione intelektualnej głębi.

ocenił(a) film na 10
wally_walter

Ty też nie jesteś zbyt wymagający, wystawiając ocene 7 najgorszemu filmu z Seagal'em - naprzeciw ciemności. Trzeba byc inteligentnym - serio ale to nic mógł Ci się podobac Seagal nie jest nagorszym aktorem, musieli mu zapłacic troche za zagranie w tym syfie. Co gorsza Weekend 8 no i ciachoxDDDDDD najgorsze polskie filmy.

ocenił(a) film na 10
ptakusz

Pozdrawiam, te filmy na pewno nie są pozbawione "intelektualnej głębi"... Miało byc filmowi, nie filmu. Pomyłka której nie da się edytowac.

ocenił(a) film na 3
ptakusz

Jak widać nie masz żadnych argumentów za filmem Gangster. Potrafisz tylko krytykować cudzy gust. Pociesza mnie to, że polska widownia nie potrafi wyławiać perełek i woli doceniać masowe gnioty. Naprzeciw ciemności to akurat film godny polecenia - wartka akcja, dobre efekty specjalne, ciekawie poprowadzone sceny i przede wszystkim UKRYTE PRZESŁANIE, którego za pewne nie zrozumiałeś. Weekend i Ciacho to za to dobre komedie, ale żeby je odpowiednio zrozumieć potrzebna jest wiedza psychologiczna i umiejętność dostrzegania sarkazmu. Tobie jak widać tego brakuje. Typowy polski widz z Ciebie.

ocenił(a) film na 10
wally_walter

Rozśmieszasz mnie typowy polski widz z Ciebie, bo oglądasz polskie gnioty. Nie będę się tobie tłumaczył dlaczego mi się podobał. Nie mam takiego obowiązku. Tak samo nie mam prawa krytykowac twojego gustu. Nie powinienem w ogóle zaczynac z tobą konwersacji, a tymczasem znikam, siemka.

ocenił(a) film na 7
wally_walter

weekend rzeczywiscie nie byl najgorszy i dalo sie to przezyc ale ciacho to syf posrod syfow !!! mysle ze nawet psychologom brakuje wiedzy psychologicznej by ogarnac to dziadostwo.

wally_walter

Opierasz się modzie na gnioty pozbawione intelektualnej głębi, a jednocześnie wystawiasz 8 "Ciachu" i "Weekendowi" Czara Pazury. No tak, z tych filmówy rzeczywiście intelektualna glębia aż kipi.

wally_walter

Teoretycznie mogłabym napisać, dlaczego uważam "Gangstera" za jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałam. Ale nie napiszę, polemika z kimś, kto ocenia na osiem "Zmierzch", "Ciacho" i "Weekend", a "Titanica" i "Ojca chrzestnego" na cztery, czy pięć mija się z celem. Jeśli w arcydziełach kinematografii nie widzisz głębszego sensu, to i "Gangsterze" go nie zobaczysz. Z mojej strony mogę życzyć tylko dobrej zabawy na dennych komedyjkach, które u odbiorców masowych pozytywnych uczuć nie wzbudzają.

użytkownik usunięty
faktowa

Niestety kolejny... "wally_walter" zasadniczym tekstem,pouczyl mase ignorantow lub przeintelektualizownych koneserow kina (sam juz nie wiem ),czym jest sztuka bycia trendy...Rowniez niestety / od dawna /czytajac podobne komentarze neka mnie pytanie,czy juz naprawde poziom umyslowy wiekszosci , /nie tylko kinomanow/ balansuje na poziomie umyslowym dzdzownicy i estetycznym smaku Dody???!!!
Wzorujac sie na Twoim wstepie rowniez stwierdze,iz... teoretycznie moglbym napisać,dlaczego uważam "Gangstera" za jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widzialem-lecz po co?
Jakoby o gustach sie nie dyskutuje.Ja uwazam,ze o bezgusciu tym bardziej.Problem jednak tkwi nie w kiepskim guscie,lecz w tlumaczeniu innym,ze "silnia"' to odmiana fitnes klubu...i to przez glaba z matematyki.
Osobiscie nie mam fakultetu z Astrofizyki,wiec nie stawiam na AstroForum stanowczych tez..Wielu fanom "Weekendu" czy"Mroczna pirania atakuje.6"-a pisujacym tutaj radze to samo...
ps.a film?
Sam sie super obronil.

użytkownik usunięty

...chochlik zzarl intelektualne "a" sorry :)

ocenił(a) film na 7
wally_walter

Dość hipokrytyczne sformułowanie. Filmu jeszcze nie oglądałam, ale niby mówisz, że "Gangster" jest filmem dla mas, a sam dość wysoko oceniłeś właśnie takie filmy ("Weekend", "Ciacho", "Zmierzch" itd., itd.). A kultowe filmy oceniłeś niziutko. :D

ocenił(a) film na 7
wally_walter

Ale mnie denerwują tacy eksperci kina jak ty. Wszędzie gimnazjaliści tylko to co tobie się podoba jest dobre tak jak np. Świadek Koronny hahaha

użytkownik usunięty
wally_walter

Hahahaha i mówi to koleś który Cosmopolis ocenia na 9/10 i CIACHO TEGO GNIOTA ABSOLUTNE DNO KINEMATOGRAFII na 8/10. Troll wykryty!

ocenił(a) film na 9

wally_walter powiem tak i to mówi facet który dał wysokie oceny takim gniotom jak Ciacho, Zmierzch i Cosmopolis. Proszę nie łam ludzi, którzy znają się i doceniają dobre kino. Na filmwebie a dokładnie w tej dyskusji widzę, że żyją jeszcze osoby które szanują i kochają dobre filmy, ty jednak się do nich nie zaliczasz:) Gangster moim skromnym zdaniem, jest z jednym z lepszych filmów jakie wyszły ostatnim czasie, a mieliśmy nawet sporo jak na np, Róża, Lęk wysokości, Mroczny rycerz powstaje i tez gangster zajmuje wysokie miejsce w tej hierarchii:) Dziękuje za uwagę

ocenił(a) film na 3

Cosmopolis to akurat bardzo trudny w odbiorze film i trudno się dziwić, że ma u nas tak niską ocenę - po prostu społeczeństwo w Polsce nie lubi wymagających intelektualnie produkcji i nie potrafi ich zrozumieć. Cieszę się, że jestem w mniejszości. Co do Ciacha to uważam, że to bardzo udana komedia, ale tylko dla tych, którzy lubią wyrafinowane poczucie humoru i posiadają umiejętność wychwytywania pewnych smaczków w postaci ironii i aluzji do naszej współczesnej rzeczywistości. Najpierw trochę poczytajcie, a potem piszcie. Tyle w tym temacie.

ocenił(a) film na 7

ciacho to dno ale cosmopolis jest wlasnie artystycznie super. wykonanie dosc meczace ale tak to jest z experymentami filmowymi. obejrz ten film jeszcze raz, wiedzac ze pattison gra tam spersonifikowany kapitalizm. nie czlowieka tylko kapitalizm. te wszystkie sceny sa cholernie symboliczne...

ocenił(a) film na 7
wally_walter

prosimy nie karmić trola...

ocenił(a) film na 9
wally_walter

pamiętaj "znawco" , że ten film był robiony na faktach - co oznacza, że nie jest jakims tandetnym nierealnym wymysłem

ocenił(a) film na 3
Fuentes

Tak, czy siak - słaby. Nie polecam tym, którzy oczekują od kina czegoś więcej.

ocenił(a) film na 7
wally_walter

hmm..więcej..więcej czego ty oczekiwałeś... końcówka faktycznie spaprana ale reszta chyba bez zarzutów więc...not anderstend..hee

użytkownik usunięty
wally_walter

Widzę, że ekspert się znalazł... Dobrze, że nie sugeruję się opiniami forumowych znawców, inaczej każdy film byłyby nie wart obejrzenia.
Ty się czepiasz tego filmu, to ja może się przyczepię do Ciacha, który oceniłeś na bardzo dobry? :)

koledzy....nie ma co dyskutować z kolesiem wally_walter ...ponieważ już kilka razy miałam "wątpliwą " przyjemność czytania jego wypocin ( komentarzy) , takie same kacapoły wszędzie wypisuje i nie jeden mu już pocisnął....nic nie daje......on się karmi i cieszy tym jak wzbudzi swoimi komentami... u nas normalną reakcją , .....filmwebowcom...radzę nie komentować ...pzdr!

ocenił(a) film na 3

Bo Ciacho to bardzo dobra komedia, która wymaga jednak od widza czegoś więcej niż tylko przeciętna inteligencja. Widocznie nie zrozumiałeś tego filmu. A szkoda.

użytkownik usunięty
wally_walter

Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie zazdroszczę.

ocenił(a) film na 7
wally_walter

ale tam wslasnie bylo cos wiecej. cos wiecej niz w ciacho, ktory wyglada tak jakby go robilo 4 rezyserow i 15 montazystow.

ocenił(a) film na 7
wally_walter

Nie będę wchodził w polemikę z wielkim koneserem kina typu Weekend czy Ciacho ale dla mnie film mocna 7. Było by więcej jakby film nie był za grzeczny. Akcja z "eunuchowaniem" 2 gangusków to trochę za mało jak na dzicz tamtych czasów. Dobra Rola Hardy'ego szkoda tak mało Oldmana.

ocenił(a) film na 3
KAiN_

Nikogo nie interesuje Twoja opinia.

użytkownik usunięty
wally_walter

Mnie obchodzi. A jak ciebie nie, to trzeba było nie zakładać tematu. Korzystaj z mózgu, bo niektórzy chyba zaczynają wierzyć, że go nie masz.

wally_walter

Wiesz co jest gorsze od głupoty? Złudzenie o własnej inteligencji. I czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie że to zdanie idealnie wyczerpuje Twój temat.

Nie rzuca się pereł przed wieprze, dajcie sobie spokój. To pospolity idiota.

ocenił(a) film na 3
matttt

Wystarczy popatrzeć na filmy, które masz w ulubionych, żeby zrozumieć, że jesteś totalnym amatorem w sprawie kinematografii. Tyle w temacie.

wally_walter

Za to gość który ocenił większość rewelacyjnych filmów nisko (2- władca pierścieni, dzień świra) (4- Matrix o zgrozo) Jednocześnie oceniając wysoko klapy pokroju kac wawy, na pewno wie o czym mówi. ( I nie jest przy tym kompletnym kretynem)

ocenił(a) film na 8
wally_walter

Kolejna znawca filmowy który nigdy nie dał żadnemu powyżej 7 oceny. Skasuj lepiej konto.

ocenił(a) film na 3
InFeS

Dałem nawet cztery 10. W przeciwieństwie do 97% polskiego społeczeństwa jestem wymagającym widzem i znam się trochę na kinematografii.

ocenił(a) film na 7
wally_walter

a po czym domniemujesz ze sie znasz ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
wally_walter

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1 hahahah 10 - to faktycznie dałeś 10 "wymagający" hahahah

ocenił(a) film na 7
wally_walter

:) no rozszyfrowałeś mnie :) zresztą w głębi duszy podejrzewałem, że się nie znam na filmach i że "Ciacho" zasługuje na Oscara, a nie na cały ten kał jakim go obrzuciłem w opiniach pod tym filmem właśnie... Zrozumiałem swój błąd... Powiedz mi teraz, jakie filmy powinienem obejrzeć w pierwszej kolejności i jakie są szczególnie ważne, by i mnie również autorytety kina europejskiego chwaliły za gust ?