PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655}
5,1 7,8 tys. ocen
5,1 10 1 7756
4,7 14 krytyków
Girl Guide
powrót do forum filmu Girl Guide

Czy nikt z was nie zauważył, że jest to komedia antyhollywoodowska. Specjalnie zrobiona bez rozmachu, z modelem śmigłowca unoszącym się nad chodnikiem lol, antyaktorką Gabryjelską, tarpanem i parabellką - to wszystko było jak najbardziej zamieżone (mamy nawet murzynów - przecież w amerykańskim filmie nie może ich zabranąć :) Do Invisible girl - Polacy na pewnio nie chcieli zrobic czegoś na miarę amerykańskich produkcji, wręcz przeciwnie - ten film wysmiewa amerykańskie produkcje, tyle że nie w sposób bezpośredni. Każdy potrafiący czytać między wierszami będzie miał nieziemski ubaw. Ja osobiście uważam ten film za jedną z najlepszych komedii polskich jakie w życiu widziałem, a tak niskie oceny wystawione przez internautów świadczą tylko o ich poziomie intelektualnym. Chylę czoło przed jurorami Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni a także przed reżyserem. Niektórzy to potrafią świetnie bawić się przy pracy. Wyobrażacie sobie ten rechot na planie co 10 minut?? :D:D:D

Dla mnie arcydzieło

ocenił(a) film na 1
szomerenek

Co intelekt ma do gustu? Niezależnie od intencji autorów, dla mnie osobiście film jest do dupy, tak pod względem realizacyjnym, jak i aktorskim.

ocenił(a) film na 10
King_SX

W sumie pewnie nie wiele.
Ja na przykład znam jednego profesora akademickiego noszącego się na "czeskiego metala", ubierającego jeansy marki PYRAMIDE i wsuwane buty z chwaścikami.
Ale znam też, co prawda tylko z widzenia, dwóch totalnych debili którzy słuchają glamrocka.

Więc wychodzi, że masz rację. Dopiero teraz sobie to uświadomiłem.

Alllleeeeeeee!!!

Tylko idioci nie zmieniają zdania w obliczu twardych argumentów, więc ja swoje zdanie zmianiam.

Film do dupy.

ocenił(a) film na 1
szomerenek

Tak? To i ja zmieniam, bo nie chcę być idiota.

Ten film to arcydzieło.

;) Pozdrawiam

użytkownik usunięty
szomerenek

Przykro mi, nie zorientowałam się w tych karkołomnych zawiłościach, o których piszesz. Paweł Kukiz ma chyba jakąś wadę wymowy, bo miałam problem ze zrozumieniem tego co mówi i jeszcze ta Gabryjelska. Za dużo tego intelektu jak na moją głowę.
Dałam temu antyholiłódzkiemu arcydziełu anty ocenę.
1/1

ocenił(a) film na 10

Mi tam się podobał, choć przyznam, że to chyba najsłabszy film Machulskiego. Jego filmy mają to do siebie, że czasami człowiek odkrywa niektóre żarty po kilkukrotnym obejżeniu.

Lukasz7890

Jest to pastisz i dlatego wygląda jak wygląda.

ocenił(a) film na 1
jedzoslaw

Jest to bardzo debilny film, dlatego tak wygląda, jestem ciekawy ile hajsu sypał Machulski żeby taki szrot w ogóle nominacje dostał XD

ocenił(a) film na 7

1/1 to jak 10/10...chylę czoła.

szomerenek

Nie wierzę, zeby ktos mógł traktować to na serio :). Przecież od samego początku w filmie jest piosenka "wyjaśniająca" ideę całego Girl Guide.

ocenił(a) film na 7
Szarobure

Dokładnie. Ale już od dawna zauważyłem, że ocenami z filmweba nie ma się co przejmować, chyba że spróbować czasem traktować je odwrotnie proporcjonalnie - im niższa średnia "użytkowników", tym większe szanse na dobry film :D

ocenił(a) film na 5
szomerenek

Koleś piszący "zamieżone" pyta się innych "gdzie wy macie intelekt"....

Strzyz

Dodając jeszcze "nie wiele".

szomerenek

Tych Tarpanów było chyba ze 3. Najpierw niebieski z podwójną kabiną, potem niebieski z pojedynczą a na końcu czerwony :D.

szomerenek

A jaka ma być - hollywoodzka? Przeca wiadomo że smaru nie maja to robią antyhollywoodzką. Jakby była kasiorka toby nagrali hollywoodzka. proste i logiczne.

szomerenek

cóż jak ktoś chce coś zobaczyć to to zobaczy.