Ja też się zastanawiam . A co do oceny - była sporo niższa jak oglądałem ten film dwa miesiące temu i wynosiła wtedy 7,7 .Tak więc średnia ocena tego filmu od tamtej pory podskoczyła o 0,4. Może to niewiele ,ale miejmy nadzieję że w najbliższym czasie pójdzie jeszcze w góre o ile trole nie będą nadal zakładać po kilkaset kont i nie będą dawać niskich ocen.Bo na dzień dzisiejszy to jest główny problem nie tylko tego filmu, lecz również innych :(
dokładnie tak jak ostatnio oglądałem koleś dodał komentarz że ten film to najgorszy kit jaki widział i dał 1\10 a twierdził że avatar w porównaniu z tym to arcydzieło... takich powinno się od razu banować
Moim zdaniem to dlatego, że za często puszczają ten film w telewizji. Polska telewizja wykorzystuje prestiż "Gladiatora" do zwiększenia sobie liczby oglądalności przez co szkodzą jednemu z najlepszych filmów jaki powstał... Tak sądzę.
Gdyby nie było trolli to ocena każdego filmu (a tym bardziej popularnego) podskoczyła by drastycznie w górę :) Skazani na Shawshank bez żadnego problemu miałoby średnią powyżej 9
Ja ci mogę odpowiedzieć. W pierwszej dziesiątce nie jest bo na nia nie zasługuje. Twoje nastoletnie emocje nie powinny i nigdy nie będą skalą oceny filmu. Dorosnij. :)))
P.S. Kiedyś gdy Russell Crowe usłyszał od Zamachowskiego, że Gladiator to świetny film i powinien być dumny z roli w nim, ten mu odpowiedział: "Bullshit!" :) - także wiecie, rozumiecie dziecinko. Dorosnij.
najzabawniejsi są zdecydowanie ludzie, którzy aby wykazać swoją wyższość w wiedzy i gustach, poniżają kogoś wypominając mu wiek. Pogratulować. Dla mnie "Gladiator" będzie zawsze dziełem wybitnym. Może i mogłoby być zrealizowane lepiej, jednak jest dla mnie pięknym poematem przedstawiającym szlachetnego mężczyznę, bohatera, który miał cały świat u stóp i w jednym momencie, ponieważ był wierny swoim zasadom i ideom to stracił, a następnie w ich imię oraz w imię miłości do kobiety i dziecka, które zginęły przez niego, stara się odkupić swoje winy, aby móc stanąć w królestwie niebieskim bez wstydu na przeciwko swoim bliskim, a także aby zemścić się na tym, który za wiele krzywd wyrządził. Można się z tym nie zgadzać i polemizować, ale na pewno nie kpić z czyiś emocji. Dobranoc
HAHAHA rozśmieszasz mnie... facet który dostał oscara za role w tym filmie filmie który jest jednym z najbardziej docenianych filmów na świecie (5 oscarów i wiele wiele innych nagród) nazwał by to "Bullshit"? ocena 5 = średni więc jeśli ten film jest dla ciebie średni to mam dobrą radę... DOROŚNIJ
nie wiem kto ci to naopowiadał ale tu masz wywiad z Russellem po gladiatorze http://lartstudio.krakow.pl/web/index.php?option=com_content&task=view&id=416&It emid=2 ... wynika z niego że sam twierdzi że ten film dał mu sławę