Jeden z najlepszych filmów jakie widziałem...Nieziemski rozmach,genialna gra aktorska Russela Crowe,epicka muzyka (moim zdaniem najlepszy soundtrack wszech czasów). Film jest genialny pod każdym względem,sceny batalistyczne są genialne,dialogi tak wyniosłe jak by mówcami byli sami bogowie,bardzo mnie martwi że ten film tak długo był w czołówce na film web,a teraz przez jakiś bezmózgich kretynów,którzy zatrzymali sie na Spider manie filmowi spadają oceny...ten film bezapelacyjnie powinien znaleźć się przynajmniej w 10 top wszech czasów...No ale cóż...W tym filmie pokazane jest co to znaczy honor który w tych czasach niestety jest coraz rzadszą cnotą... Polecam wszystkim !!
Jeden z tych filmów o których się nie zapomina. Po obejrzeniu go wiele scen wspominamy i rozmyślamy nad nimi. Ciągle nie mogę zapomnieć końcowej sceny jak Maximus przed śmiercią widzi jak wraca szczęśliwy do swojego domu, przepiękna scena, nadal mnie przechodzą dreszcze i w sercu ból czuje (oczywiście ból nie fizyczny xD).
Nie dziwię się Tobie Gladius, że nawet profil nazwałeś na cześć tego filmu.