8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792309
7,6 74 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Ten film to kompletna chała. Barti w swojej recenzji napisał, że nikt nie może tak powiedzieć, jeżeli wybierał się na film rozrywkowy, ale się myli. Nie waham się go nazwać chałowym. Wychwalacie go pod niebiosa, a on ma się nijak do dobrego kina. Nawet rozrywkowego. Kilka scen walki, jedna całkiem dobra bitwa, więcej niż połowa filmu to nudy na pudy. I to nie wszystko, bo jeszcze niebagatelnie banalna fabuła, płytkie postacie i absurdalny koniec, co ktoś już przede mną zauważył (cesarz leży jak pies, a wszyscy płaczą nad niewolnikiem). Mógłbym dłużej wymieniać, ale szkoda słów na opisywanie takiej szmiry. Zawiodłem się na Ridleyu Scott'ie, reżyserze znakomitego "Obcego". Ładne zdjęcia, ładna muzyka, kiczowaty film. Aha, jeszcze jedno, on nie jest patetyczny, tylko śmieszny.

ocenił(a) film na 10
vegas

Nie znasz się pacanie, film na 10 .

ocenił(a) film na 6
accadacca

Pacenem jestes ty skoro nie potrafisz przyjać opini innej niż twoja.Wracając do filmu ,fajne zdjecia,montaż,scenografia,świetne sceny batalistyczne,a poza tym nic innego jak: kicz ,ckliwość, infantylna fabuła ,płytkie i przewidywalne postacie ,brak jakiejkolwiek głebi czy refleksji po seansie.Ode mnie szczere 6 :)

drGonzo_filmweb

O tak napierdalać w go! hehe. Tak pozatym fajnie że odświeżacie 12-letni komentarz :D no ja pier/dole

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 6
drGonzo_filmweb

Zgadzam się w pełni. Muzyka, scenografia itd. mogą przyćmić wady tego filmu. Przewidywalna fabuła, i ten na wskroś zły i nieludzki cesarz. 6/10

aliasrobson

Postać cesarza była jedną z najmocniejszych stron tego filmu.

ocenił(a) film na 3
Hadrian1988

A czy on temu zaprzeczył?

jankotelegazeta23

A czy ja napisałem gdzieś ,że zaprzeczył ?

ocenił(a) film na 3
Hadrian1988

Domyślam się, że tak.

jankotelegazeta23

W takim razie jesteś w błędzie.

ocenił(a) film na 3
Hadrian1988

Skoro jestem, to co miał sugerować Twój komentarz?

jankotelegazeta23

Mój komentarz miał sugerowac to ,że postać cesarza była jedną z najmocniejszych stron tego filmu. Zadowolony ?

ocenił(a) film na 3
Hadrian1988

Nie zadowolony. Może inaczej. W jaki sposób ten komentarz miał się odnieść do aliasrobsona (bo pod niego się podpiąłeś)?

jankotelegazeta23

Miał umocnic w przekonaniu użytkownika aliasrobson ,że "na wskroś zły i nieludzki cesarz" jest jedną z najmocniejszych stron tego filmu.

ocenił(a) film na 8
vegas

Ja bym z tą chała nie przesadzał ale mimo wszystko rowniez nie dostrzeglem w tym filmie czegos wyjatkowego czego nie manigdzie indziej. Mimo wszystko mi sie podobał 8/10

ocenił(a) film na 10
vegas

Post z 2000 roku wow nie sądziłem że filmweb aż tak stary jest

ocenił(a) film na 10
vegas

postów tej tematyki jest na lekarstwo, ale pewnie trzeba stworzyć jeszcze jeden...

ocenił(a) film na 8
vegas

Popieram.

ocenił(a) film na 10
Mashala

co za trolling... macie sałatę zamiast mózgu?

ocenił(a) film na 6
Ottciak

O co Ci chodzi czlowieku , jaki troling ??? Poprostu dodalem swoja opinie do tego posta i tyle ,jak w tym trolling ?

ocenił(a) film na 10
drGonzo_filmweb

jesteś ślepy? Tworzycie nowe posty o tej samej tematyce i klepiecie ten sam temat... litości...

ocenił(a) film na 8
Ottciak

Czemu trolling, gościu napisał ciekawą wypowiedź poparł argumentami, a Ty tylko nas obrażasz. W tym temacie to Ty jesteś trollem.

ocenił(a) film na 10
Mashala

baaaardzo ciekawa i odkrywcza, gratulacje.

ocenił(a) film na 8
Ottciak

Zaiste ciekawsza, od Twoich problemów z jego opinią.

ocenił(a) film na 10
Mashala

cóż głową muru nie przebijesz..

ocenił(a) film na 9
vegas

co w związku z tym ?

ocenił(a) film na 10
vegas

kolejne dziecko pokolenie american pie!!!!! Ten film to arcydzieło w każdym calu!!!!! ja nie moge poco tu sa dzieci i trole !!! :/

ocenił(a) film na 5
arni_92

Cóż, ja również zgadzam się z opinią <Gonza> ,mógłbym napisać dlaczego ale nie widzę sensu polemiki z ograniczonym "pokoleniem american pie" . Rozbawiliście mnie z tym trollingiem ,koleś ma swoją suwerenną opinie i potrafi oprawić to w argumenty.Ode mnie także 6 (a więc jestem trollem ) .Peace dzieciaki

ocenił(a) film na 10
patolsowo

pato bo wszyscy sa przeczuleni i niesprawiedliwie gnoja filmy ! :/

ocenił(a) film na 10
vegas

Wiesz kwestia gustu i smaku wiec nie wypowiem sie co do oceny ale co do tego tego ataku zę tłum wiwatuje dla nie wolnika sie nie zgadzam :P
Gladiatorzy byli jak w dziejszych czasach gwiazdy rocka :P
Pozatym w filmie był przedstawiony jako wielki dowódca tak wiec w Rzymie musiał byc znany wiec dlaczego mieli by mu nie wiwatować. Gladiator wygrywa = tłum go kocha

ocenił(a) film na 8
vegas

a co sadzisz o filmie Aleksander Oliviera Stone