Ten film to kompletna chała. Barti w swojej recenzji napisał, że nikt nie może tak powiedzieć, jeżeli wybierał się na film rozrywkowy, ale się myli. Nie waham się go nazwać chałowym. Wychwalacie go pod niebiosa, a on ma się nijak do dobrego kina. Nawet rozrywkowego. Kilka scen walki, jedna całkiem dobra bitwa, więcej niż połowa filmu to nudy na pudy. I to nie wszystko, bo jeszcze niebagatelnie banalna fabuła, płytkie postacie i absurdalny koniec, co ktoś już przede mną zauważył (cesarz leży jak pies, a wszyscy płaczą nad niewolnikiem). Mógłbym dłużej wymieniać, ale szkoda słów na opisywanie takiej szmiry. Zawiodłem się na Ridleyu Scott'ie, reżyserze znakomitego "Obcego". Ładne zdjęcia, ładna muzyka, kiczowaty film. Aha, jeszcze jedno, on nie jest patetyczny, tylko śmieszny.
Pacenem jestes ty skoro nie potrafisz przyjać opini innej niż twoja.Wracając do filmu ,fajne zdjecia,montaż,scenografia,świetne sceny batalistyczne,a poza tym nic innego jak: kicz ,ckliwość, infantylna fabuła ,płytkie i przewidywalne postacie ,brak jakiejkolwiek głebi czy refleksji po seansie.Ode mnie szczere 6 :)
O tak napierdalać w go! hehe. Tak pozatym fajnie że odświeżacie 12-letni komentarz :D no ja pier/dole
Zgadzam się w pełni. Muzyka, scenografia itd. mogą przyćmić wady tego filmu. Przewidywalna fabuła, i ten na wskroś zły i nieludzki cesarz. 6/10
Mój komentarz miał sugerowac to ,że postać cesarza była jedną z najmocniejszych stron tego filmu. Zadowolony ?
Nie zadowolony. Może inaczej. W jaki sposób ten komentarz miał się odnieść do aliasrobsona (bo pod niego się podpiąłeś)?
Miał umocnic w przekonaniu użytkownika aliasrobson ,że "na wskroś zły i nieludzki cesarz" jest jedną z najmocniejszych stron tego filmu.
Ja bym z tą chała nie przesadzał ale mimo wszystko rowniez nie dostrzeglem w tym filmie czegos wyjatkowego czego nie manigdzie indziej. Mimo wszystko mi sie podobał 8/10
postów tej tematyki jest na lekarstwo, ale pewnie trzeba stworzyć jeszcze jeden...
O co Ci chodzi czlowieku , jaki troling ??? Poprostu dodalem swoja opinie do tego posta i tyle ,jak w tym trolling ?
jesteś ślepy? Tworzycie nowe posty o tej samej tematyce i klepiecie ten sam temat... litości...
Czemu trolling, gościu napisał ciekawą wypowiedź poparł argumentami, a Ty tylko nas obrażasz. W tym temacie to Ty jesteś trollem.
kolejne dziecko pokolenie american pie!!!!! Ten film to arcydzieło w każdym calu!!!!! ja nie moge poco tu sa dzieci i trole !!! :/
Cóż, ja również zgadzam się z opinią <Gonza> ,mógłbym napisać dlaczego ale nie widzę sensu polemiki z ograniczonym "pokoleniem american pie" . Rozbawiliście mnie z tym trollingiem ,koleś ma swoją suwerenną opinie i potrafi oprawić to w argumenty.Ode mnie także 6 (a więc jestem trollem ) .Peace dzieciaki
Wiesz kwestia gustu i smaku wiec nie wypowiem sie co do oceny ale co do tego tego ataku zę tłum wiwatuje dla nie wolnika sie nie zgadzam :P
Gladiatorzy byli jak w dziejszych czasach gwiazdy rocka :P
Pozatym w filmie był przedstawiony jako wielki dowódca tak wiec w Rzymie musiał byc znany wiec dlaczego mieli by mu nie wiwatować. Gladiator wygrywa = tłum go kocha