8,1 795 tys. ocen
8,1 10 1 795237
7,5 79 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Gladiator… po za muzyką, nie ma w tym filmie nic ciekawego! Miałem wątpliwą przyjemność oglądać go już kilka razy kiedy puszczany był w TV i za każdym razem nie mogłem dostrzec gdzie tkwi w nim ten cały fenomen ? Jestem fanem filmów wymagających myślenia jak i filmów akcji ale gladiator dla mnie jest po prostu nijaki. I jeszcze ten drewniany Russell Crowe. Przecież on w ogóle nie pasuje do roli gladiatora! Brak mu postury! Jest bardziej miskowatej urody a filmy z nim to są ciepłe kluchy :D Jeżeli chodzi o podobny gatunek filmowy, to moim skromnym zdaniem Bravehart jest o niebo lepszy, pozdrawiam.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
Readman

Nie powiem ci gdzie można dostrzec fenomen tego filmu, bo dla każdego jest to inne miejsce, inny moment i akcja. Jest to sprawą indywidualną. Wiesz mi się wydaję, że ten film też wymaga jakiegoś myślenia. A akcji też tu nie miało - przecież większość projekcji to ciągłę sceny akcji, bitwy, walki w koloseum. Akcja za akcją. Co ci się w niej nie podobało - choreografia, dźwięki czy muzyka podłożona pod nią? Russell drewniany??? Obejrz sobie filmy z udziałem Bena Afflecka to się dopiero nazywa drewaniane aktorstwo. Jeśli nie czytałeś na tym forum innych komentarzy, to zapewniam cię, że większość osób jest zdania, że Russell w roli gladiatora to strzał w dziesiątkę. Ja też tak uważam. Jak dla mnie to on do tej roli miał świetną posturę. "Filmy z nim to są ciepłe kluchy" - proszę cię, nie ośmieszaj się więcej w taki sposób... Braveheart jest o niebo lepszy? OK, to jest twoje zdanie, a jak już to napisałeś to może wyjaśnisz jeszcze dlaczego tak uważasz.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Readman

COŻ MOŻNA STWIERDZIĆ, NAWET NIE CHCE MI SIĘ CZYTAC CAŁEJ TWOJEJ WYPOWIEDZI BO NIE MA SENSU... JAK CHCESZ SOBIE MYŚLEĆ TO MOŻE KUP SOBIE KRZYŻÓWKĘ A NIE ZA FILMY SIĘ BIERZESZ... NIE POZDRAWIAM