8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792404
7,6 74 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

ŚWIAT OGARNIA TĘPOTA...
Proszę, niech nikt nie przejmuje się moim językiem - jestem bardzo miłym i towarzyskim
człowiekiem, ale mam swoje granice, a gdy coś je przekroczy, wybuch emocji i nerwów
sprawia, że piszę pod ich wpływem, co dodaje drapieżności moim wypowiedziom.
Wybaczcie.

NIE WIERZĘ SWOIM OCZOM
To co ujrzałem na stronie filmu Gladiator sprawiło, że ciarki szoku zagalopowały na
moich plecach.. Moje zdanie dotyczące głupoty i płycizny, która ogarnia epokę obecnego
pokolenia znajduje swoje prawdziwe odzwierciedlenie w komentarzach na tym forum.
Komentarze typu "glupi film", "fuuuj.." itp.. proszę, to taki mały apel - drodzy państwo, jeśli
macie sobie wyskakiwać z takimi bujdami, komentarzami dzieci z piaskownicy (no,
chyba że dopiero co wróciliście z dworu, gdzie turlaliście się w piaskownicy), to napiszcie
je sobie w notatniku, może załóżcie swoje foorum.. albo załóżcie blooga... bo miejsce jak
to - nie jest dla was! To może boleć, ale taka jest prawda.

A DLACZEGO?
Ponieważ.. (ludzie.. nigdy nie myślałem że będę to pisał) wasze nędzne opinie wywierają
chory wpływ na gusta i poglądy innych. Ja po części rozumiem wasze gusta - bo
ostatnimi laty nastała era (przynajmniej w moim zdaniu) lekkiej płycizny w twórczości
filmów. Kasę zbija Transformer, Cruise i wybuchowa para, czy Zmierzch i inne podobne
temu filmy. Na czymś takim nie wykształcicie dobrych gustów. Ale z tego powodu - lepiej
obserwujcie, i uczcie się dobrego smaku. Wpiszcie sobie w Google: 'klasyka kina' i
poczytajcie, obejrzyjcie sobie parę tytułów, a jeśli wam się nie chce - to idźcie na
Transformera III, ale nie wchodźcie na tę stronę (Na pewno nie po to, żeby się
wypowiadać).

dziękuję państwu. dobranoc.

ocenił(a) film na 10
TheJungle

:)))zgadzam się w całej rozciągłości;), jeden z moich ukochanych filmów, obok Thelmy i Louise, Czasu Apokalipsy, Plutonu i Angielskiego pacjenta. pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Lola_filmweb

Ludzie mają różne gusta i "guściki" i tego po prostu się nie zmieni. Mnie również bardzo denerwują niekompetentne wypowiedzi niektórych forumowiczów.
Jak dla mnie Gladiator jest jednym z lepszych filmów jakie widziałam(chociaż nie należy on do mojego ulubionego gatunku), oglądnęłam go zupełnie przez przypadek i z czystym sumieniem napisze ABY TAKICH PRZYPADKÓW JAK TEN BYŁO ZNACZNIE WIĘCEJ!

użytkownik usunięty
TheJungle

Zgadzam się, dodam od siebie, żeby nie odpowiadać na takie posty, bo pisane są przez ludzi, którzy chcą być wkońcu zauważeni, jeśli w realnym świecie każdy ich olewa to próbują swoich sił w wirtualny.

użytkownik usunięty
TheJungle

Brawo kolego,nic dodać nic ująć.

użytkownik usunięty

Zgadzam się w 100% " Gladiator" to ambitny film. Nie ma w nim głupawych scenariuszy typu dziewczyna przez 2 godziny filmu chce sie zabić bo jej ukochany wampir odszed"ł . Litości !
Gladiator to piekny film niestety wiele ludzi nie potrafi tego docenić....

ocenił(a) film na 10
TheJungle

Absolutnie się z Tobą zgadzam. To jeden z najlepszych i najciekawszych filmów...Mówiąc o tych komentarzach innych uważam, iż "pokemony" chcą zwrócić na siebie uwagę, tyle. Gustują w innych filmach jak Hannah Montana. Żałosne.

magnetyzm_3

ROWNIEZ SIE ZGADZAM, OPROCZ TEGO ZE NIEKTORZY NIE MIELI POJECIA O RZYMIANACH ICH POTEDZE, MOGLI POM OBEJRZENIU FILMU COS ZOBACZYC, TO I TAK JEST MALO, BA TO JEST NIC NALEZALOBY PRZECZYTAC KSIAZKE O CEZARACH I WLADCACH RZYMSKICH NIE BEDE SIE ROZPISYWAL BO NIE MA SENSU , FAKT JEST TAKI FILM JEST GODNY UWAGI POD KAZDYM WZGLEDEM

ocenił(a) film na 10
TheJungle

BOLI..
Najbaradziej boli mnie to, że ostatnimi czasy, wszyscy pchają się do wystawiania recenzji, pisząc steki bzdur i bredni! I to według mnie zaczyna robić się bolesne... Przykład? _Andrzej_ i recenzja Gladiatora. Nie wiem, czy śmiać się czy płakać, gdy ktoś o takim pojęciu na temat filmów, pisze o muzyce (Matko.. za co..): 'muzyka jak dziesiątki innych'. Co to ma być? Czemu tacy ludzie mogą się wypowiadać?