8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792343
7,6 74 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Wie ktoś może jaką nazwę nosi tytuł utworu, podczas którego Maximus unika śmierci i wraca do domu??

ocenił(a) film na 8
PoziomkaZlasu

Nie jestem pewna jaki to był utwór, ale tutaj jest link do wszystkich utworów z filmu. Mam nadzieje że jakoś pomogłam :) - http://www.youtube.com/playlist?list=PL18BA190A3B004E7C&feature=plcp

ocenił(a) film na 10
nnatixx

Przesłuchałam wszystkie i nie mogę znaleźć ... Ale dzięki mimo wszystko za pomoc :-]
Pozdrawiam ;-**

ocenił(a) film na 10
PoziomkaZlasu

Ja jestem fanką wielkiego talentu Zimmera, postaram się pomóc, chodzi o scenę z Pretorianami i potem jak jedzie wyczerpany na koniu?

ocenił(a) film na 10
ClariseS

Tak właśnie o ten utwór mi chodzi. Również uwielbiam Hansa Zimmera, jego kompozycje są genialne ; - ]

ocenił(a) film na 10
PoziomkaZlasu

Witam. Zapewne chodzi Ci o utwór "Homecoming". Nie ma go na oficjalnej ścieżce dźwiękowej stąd pewnie miałaś problemy z jego znalezieniem. Utwór pochodzi z albumu "More Music From Gladiator", który jest jakby dodatkiem do oficjalnego soundtracku. A tu masz link do utworu,który poszukujesz.

http://www.youtube.com/watch?v=fYqbZlbWVOc&feature=fvst

ps.polecam całą płytę,jest rewelacyjna. pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
raf_filmweb

jeśli jesteś zainteresowana to mogę Ci wysłać na maila cały soundtrack. Zarówno pierwszy jak i drugi. Na tej drugiej płycie znajdują się tematy muzyczne nie umieszczone w pierwszym soundtracku a także znane już wcześniej motywy muzyczne ale wzbogacone o dialogi aktorów. Tak jakby wycięte fragmenty żywcem z filmu. Daje to niesamowity efekt. Naprawdę, bardzo polecam.

ocenił(a) film na 10
raf_filmweb

Tak, to właśnie to !!! Bardzo Ci dziękuję, długo szukałam tego utworu, bardzo mi na nim zależało ; - ]
A tak poza tym to nie wiedziałam, że są ludzie, którzy słuchają muzyki filmowej ;P Myślałam, że jestem jakimś wyrzutkiem ;-D

ocenił(a) film na 8
PoziomkaZlasu

Jakby ludzie nie słuchali soundtracków to by ich nie sprzedawali. 0.0

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Xerxo

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

ZupkaChinska

Na podstawie tych wszystkich bzdur które wypisujesz, wcinając się w dyskusję w której nawet nie uczestniczysz i obrażasz mnie. Jesteś poprostu głupi.

ocenił(a) film na 10
PoziomkaZlasu

Nie ma za co. My filmwebowicze musimy sobie pomagać:) a co do muzyki filmowej to nie wiem jak można jej nie słuchać. Zapewniam Cię ża fanów takowej muzyki jest mnóstwo ale wnioskuję, że jesteś jeszcze młodziutką osobą i tego nie wiesz:)
Jeśli lubisz i cenisz muzykę genialnego kompozytora Hansa Zimmera to ze swojej strony mogę jeszcze polecić soundtracki do filmów: Gladiator, Pearl Harbor, Król Artur, Helikopter w ogniu, Łzy Słońca, Ostatni Samuraj czy nawet Piraci z Karaibów. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
raf_filmweb

Po prostu żaden z moich przyjaciół, czy znajomych nie słucha takiego typu muzyki, stąd swierdzenie ,,wyrzutek,, ;-P
Wiem, bardzo podobała mi się muzyka z Króla Artura i Ostatniego Samuraja ;-] I oczywiście z Gladiatora ;-P I także z wielu innych filmów ;-]

ocenił(a) film na 9
PoziomkaZlasu

"Ostatni samuraj" Ouuch ! Soundrack super,jak i z "Gladiatora"... a moze to ? Pierwsze 3 minuty,klimat wymiata.. http://www.youtube.com/watch?v=QkciElwv1lM&feature=related ...No ja odplynalem,a w polaczeniu z ostatnia scena w tym filmie,niezbyt szczesliwa... siedzialem jakis czas i gapilem sie w napisy koncowe... o tak O.O ...