8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792361
7,6 74 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Przepraszam, że piszę to tutaj, ale jestem 'świeżakiem' na filmwebie i nie bardzo wiem, gdzie jest miejsce, gdzie takowe pytanie powinnam umieścić. Umieszczę to na dobrych kilku stronach filmów, więc wybaczcie "spamowanie"/

Szukam filmu, który oglądałam kilka lat temu, ale niestety nie wiem jak się nazywa.
Opowiada on o dziewczynie, która zostaje wywalona ze szkoły i jej bogaty ojciec posyła po nią prywatny samolot. Dziewczyna w samolocie bawi się maską tlenową i splot małoprawdopodbnych wypadków prowadzi do tego że wszyscy w samolocie ulegają wypadkowi i tracą przytomność i ona zmuszona jest owy samolot sprowadzić na ziemię. Pomaga jej facet z wieży 'kontrolującej' samoloty (nie wiem jak to profesjonalnie nazwać ani jak takowe zajęcie się nazywa).

To co mogę jeszcze dodać:
Film kilka razy leciał na tvn-ie
Podobno jest na faktach

Proszę o pomoc i z góry dziękuję ; )

ocenił(a) film na 10
raisonnables

Może chodzi o "Węże w samolocie"?

Miszcz_Pawarotti

Nie, to niestety na pewno nie to. Ogląałam "WwS"

ocenił(a) film na 10
raisonnables

zapytaj sie na glownym forum. http://www.filmweb.pl/forum/FILMY

damian_filmweb

pytałam ; )

ocenił(a) film na 10
raisonnables

to dziwne, ze nikt nie wie. podaj wiecej szczegolow np. przyblizony rok produkcji, obsada, kraj itd.

damian_filmweb

rok produkcji - niestety nie wiem, ale myślę, że będzie to tak od 1990 - 2005

Obsada - przecież jeśli znałabym kogo kogokolwiek z obsady to znalazłabym tytuł filmu w ich biografii

kraj - usa

A z takich szczegółów...
Dziewczyna miała blond włosy
Jej ojciec był bogaty, albo był jakimś politykiem, albo biznesmenem
w samolocie stworzyła się duża dziura, przez którą wyleciała podajże sofa
Pod koniec filmu, ludzie z innego "ratowniczego", samolotu przenosili/próbowali przenosić (nie pamiętam już) ludzi na takiej rurce służącej do tankowania samolotów w powietrzu,
Ten człowiek pracujący na tej wieży kontrolnej wydaje mi się, że miał trochę takie dłuższe włosy o być może okrągłe okulary
Kiedy samolot wylądował okryli dziewczynę kocem
Piloci samolotu zostali porażeni prądem
Na podkładzie samolotu był obecny kij basebollowy
główna bohaterka sprawiała problemy wychowawcze i została któryś raz z kolei wywalona ze szkoły
Dziewczyna miała od 12-16 lat
Wydaje mi się, że ten aktor co grał tego człowieka kontrolującego wieżę był dość znany, bo był na pewno na reklamie filmu.

Przepraszam za chaotyczność, ale starałam sobie coś poprzypominać i co mi przychodziło do głowy, to pisałam

ocenił(a) film na 10
raisonnables

czyli juz znamy tytul. to Powietrzny Dramat :)

http://www.filmweb.pl/film/Powietrzny+dramat-1998-36747

damian_filmweb

To to, dzięki wielkie! <3