8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792508
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Banalna historyjka wrzucona w starozytna historie plus jedyny plus dla scenografi. Nudne, wtorne i przereklamowane.

użytkownik usunięty
xxxxxxxxxxxxx

co jest!!!
masz najarane w czerepie czlowieku albo w czasie seansu dwa razy wyszles do kibla wyszles z psem gadales przez telefon i przyszles na napisy koncowe wtedy nie dziwota ze nic nie skumales i film byl dla ciebie nudny rany co za ludzie!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 2

oj człowieku naprawdę biedak z ciebie
no no widze że nie tylko mi odpisałeś takim ostrym i rynsztokowym językiem widać że wykształcony nie jesteś...nie pisze sie "wyszłeś" tylko WYSZEDŁEŚ zapamiętaj to sobie. no no widzę że leczenie musisz zacząć JUŻ DZISIAJ!

ocenił(a) film na 5

odpowiedz
Wybacz kolego, ale przy twym bulwarowym jezyku czuje sie zwolniony od prowadzenia z toba polemiki. Zreszta nie ma z czym polemizowac, gdzyz zamiast przedstawic swoj poglad potrafisz tylko rzucac wulgaryzmami, snuciem jakis dziecinnych wizji mego pobytu w kinie. Baw sie w tej piaskownicy samotnie, uwazaj tylko, abys kubelkiem nie rozbil sobie glowy.

ocenił(a) film na 10
xxxxxxxxxxxxx

Gladiator
Może i film ci sie nie podobał masz do tego prawo choc moim zdaniem jest naprawde dobry a kiczem dla mnie jest koniec matrixa albo jego kontynuacja, ale nie wmówisz mi że muzyka też była kiepska!!

użytkownik usunięty
xxxxxxxxxxxxx

...kazdy mam prawo do swojego zdania...ale na taka krytyke to ten film napewno nie zasluguje..a to oznacza tylko jedno a mianowicie-wogule nie znasz sie na filmach i zastanawiam sie co Ty wogule szukasz na takich stronach..

użytkownik usunięty
xxxxxxxxxxxxx

no to słuchaj ty pedale ... co ty uwarzasz za banalną historyjke... to jest najlepszy film w historii kina

ocenił(a) film na 7
xxxxxxxxxxxxx

oj ludzie, każdy niech wyrazi swoje zdanie i pojdzie obejrzec sobie coś co lubi. moim zdaniem film jest dobry, ale nie swietny. Muzyka jest swietna, Crowe i Phoenix rownież, tak jaki i scenografia i wiele innych świetnych rzeczy, ktore sie tam znalazly. Historia jest typowa - i tu sie zgodze, ze nic to nowego, ale to nie ujma dla zadnego filmu, ze opowiada o zwyklych sprawach - choc tej, az do tak zwyklej nikt nie smie zaliczyc. To co odroznia film zly od dobrego to sposob jego przedstawienia...itp
Mi sie nie podobał sam koniec - i tu znów nie mowie o banalności scenariusza (ktora, jak ustaliliśmy już, nie jest minusem filmu :) ), ale o samo ceregielowanie wynoszenia ciala Russela....... - tu mi nikt nie wmowi, ze nie mozna było zrobić tego w mniej hollywoodzkim stylu - no ale jak kto woli....
pozdr

ocenił(a) film na 9
xxxxxxxxxxxxx

Zauważyłam że na forum ponują takie zwyczaje : ktoś pisze, że film jest do dupy inny sie z nim nie zgadza i leci wiązanka o braku gustu stylu itd itp i zawsze (!!!) pojawia się wątek ortografii. Może to co pisze jest nie na temat bo powinno dotyczyć Gladiatora (ja ten film po prostu ubóstwiam, porównaj go sobie z Quo vadis tam też jest starożytność, a historia Ligii i Winnicjusza Nobla dostała i jaki shit z tego wyszedł) ale muszę to napisać: Ludzie forma POSZŁEM jest tak samo poprawna jak POSZEDŁEM językoznawcy doszli do wniosku, że skoro jest to w tak powszechnym użyciu to należy ją uznać zapoprawną !!!
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
BabyG

Więc tak samo WYSZŁEŚ i WYSZEDŁEŚ i cała reszta. Tylko proszę nie piszcie "wogule" ! Co to ma niby być ?! "W OGÓLE" tak to się pisze i tylko tak.

BabyG

pierwszy w moim życiu film na którym płakałam:(

ocenił(a) film na 1
kosmitka_

Oj jaka nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda nuda... Choliłódź w stu persentach :].

ocenił(a) film na 10
Jazzwhisky

To jest arcydzieło...genialny film...najlepszy

xxxxxxxxxxxxx

Wtórne? No pięknie! Jeszcze mi powiedz, że wzorowany na Aleksandrze i Troi to zemdleję :]
Inteligentny człowiek podaje inteligentne powody, a więc widzę, ze u ciebie z inteligencją jak o piasek w czarnej dziurze.....

ocenił(a) film na 8
xxxxxxxxxxxxx

Super film a najbardziej wzruszyła mnie scena końcowa. Polecam tym którzy znają się na filmach.

ocenił(a) film na 7
Olof_Linderoth

Szczerze mówiąc, poza wykonaniem, to film jednak jest banalny. Maximus jest praktycznie bohaterem kompletny, wszyskie dobre postacie go kochają, a złe nienawidzą. Zbyta to wszystko amerykańskie, ale ogląda się przyjemnie, mimo wszystko. Takie mocne 6/10 - to nie mój klimat, może dlatego.

użytkownik usunięty
xxxxxxxxxxxxx

Nudne,wtórne,przereklamowane a ja jeszcze dorzucę,że szmira.Po prostu.Ogólnie Amerykanie mogliby sobie dać spokój z filmami historycznymi,zwłaszcza wzorowanymi NIE na historii USA i oddać to pole Brytyjczykom,Francuzom,Rosjano m itd.('Elizabeth','Królowa Margot').No chyba,że 'Maria Antonina' S.Coppoli okaże się czymś sensownym.Oby.