8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792361
7,6 74 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

klasyka kina

ocenił(a) film na 9

Kurczę, ja rozumiem, że na filwebie jest dużo informacji o filmach i aktorach, ale co oglądam stronę jakiegoś leprzego filmu lub aktora (a widzałam już wiele filmów gorszych i leprzych) to w komentarzach wyczytuję, że to film totalnie do niczego, aktorzy nie tacy, lub fabuła do kitu. A swoją drogą panowie i panie Gladiator to klasyka kina! Film po prostu świetny i nie dlatego, że bardzo lubię aktora, tylko dlatego, że to widać gołym okiem. I ja nie mam nic do tych osób, które komentują ten film bardzo surowo,bo każdy ma prawo, ale bądźmy bardziej wyrozumiali. To wspaniała fabuła, gra aktorska i wzruszająca historia. Nie wiem czy komuś chce się to czytać, więc przepraszm za rozciągłość tekstu :)

ocenił(a) film na 6
ewaSA09

Gra aktorska jest dobra, ale postacie są proste więc nie mogą się specialnie popisać. Film efektowny, dobrze zrealizowany. Nie nazwał bym tego klasyką kina a to dla tego że można to różnie zrozumieć. Jest to film na przyjemny wieczór, ale to kolejna efektowna produkcja - nie ma przesłania ani specjalnych walorów artystycznych. Ot tak przyjemny film na wieczór w towarzystwie.

ocenił(a) film na 5
ewaSA09

No przepraszam bardzo, film jest młody i do klasyki zaliczymy go dopiero za jakieś 20 lat, choć wtedy pewnie nikt nie będzie o nim pamiętał.