5,9 32 tys. ocen
5,9 10 1 31589
5,6 35 krytyków
Godzilla vs. Kong
powrót do forum filmu Godzilla vs. Kong

Hej, wiadomo co dalej z Monsterverse?

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Chodzą plotki, że kontynuacja będzie o synu konga, ja tam w to nie wierzę.

Dawid_Konc

Hmm i ciekawe z kim Kong będzie miał tego syna xd

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Z pewnością z godzillą.

Dawid_Konc

Hahaha dobree xd

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

A może z mechem.

Dawid_Konc

To by było przegięcie już xd

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Chwila, chwila, a Gidora.

Dawid_Konc

Nie miał styczności z Kongiem ;D

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

A no tak

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Cóż, na pewno ktoś się znajdzie.

misterioso_x

Będzie serial z Monsterverse <3

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Aby nie zawalili.

Dawid_Konc

Właśnie :/

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

A tak wogóle to co dałeś GvsK

Dawid_Konc

9/10.
Dla mnie zdecydowanie za krótki, przez co akcja leciała na łeb na szyje. Za mało jakichkolwiek informacji o pustej ziemi, niewiele się o niej dowiadujemy. Tak samo jak o innych tytanach. Widać że wiele scen zostało wyciętych. Pierwotnie film miał trwać godzine dłużej :/

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Wiem moje odczucia podobne. Daję 10/10 bo to najlepszy film gatunku, moim zdaniem przebił Pacyfik rim. A co do skrócenia chodziło im o stworzenie krótkiego filmu z dużą dawką akcji koncentrujące go się na potworach( poprzednie filmy były krytykowane za zbyt mocne skupianie się na postaciach ludzkich i zbyt małej ilości akcji). :(

Dawid_Konc

Nie przeszkadzają mi wątki ludzi, jeśli są dobrze poprowadzone. Brakuje mi postaci z poprzedniej części i wkurza mnie to jak w GvK potraktowali kluczowe postaci z Króla potworów :/ Mogli stworzyć dwie wersje filmu jedną typowo pod kino i drugą rozszerzoną z dodatkowymi scenami i każdy byłby zadowolony :D Każdy narzeka że poprzednia część jest słaba, że za dużo ludzi, że akcja się wlecze a mi ten film ogląda się bardzo przyjemnie i nawet nie wiem kiedy mijają te 2h :)

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Moje zdanie jest takie same. Terz zaraz po wyjściu z kina wpadłem na pomysł z dwoma wersjami ;)

Dawid_Konc

Tak samo Pusta Ziemia - niewykorzystany potencjał. Dowiadujemy się niewiele poza ładnymi widoczkami. Bitwy są epickie, ale fabułę mogli trochę inaczej poprowadzić :)

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Morze w serialu to poprawią.

Dawid_Konc

Akcja serialu chyba będzie się toczyć po wydarzeniach z pierwszej Godzilli :)

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Tak napisali. Może nakręcą realny serial. To w sumie było by nawet ciekawe. Tak se myśle, że jakby do tej godzilli z 2014 roku dorzucić więcej akcji to byłby to jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałem. :)

Dawid_Konc

Mam nadzieje, że serial będzie spójny z filmami i a nie że będzie tylko takim dodatkiem. Ciekawe czy premiera jeszcze w tym roku :)

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Podczas każdego oglądania filmów monster wers (tak to się pisze?) zastanawiał mnie sam sposób działania monarchu, pewnie w tym serialu to rozwiną. Myślę że powini obrać formułę, że potwory robią sobie co mają robić, czyli np. biją się, tropią polują itp. a ludzie próbują zrozumieć ich zachowanie i zabezpieczyć miasta od strat.

Dawid_Konc

Mogliby wyjaśnić co działo się po wydarzeniach na Wyspie Czaszki, bo Godzilla zaczyna się wiele lat później, a ciekawe co dalej z bohaterami tamtego filmu.

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

W to akurat wątpię. Myślę, że kong nie robił nic ciekawego. Tak właściwie to morze pozarządowych jak czaszkołazy wybijają mieszkańców wyspy. !)

ocenił(a) film na 7
Dawid_Konc

Nie pozarządowych, tylko pokażą :)

Dawid_Konc

To już jest wyjaśnione w filmie. Zerwała się burza i wszyscy rdzenni mieszkańcy wyspy zginęli. Kong uratował Jie i tylko ona przetrwała :)

misterioso_x

Mnie bardziej interesuje co się stało z bohaterami z Wyspy Czaszki. W scenie po napisach widzimy jak Monarch przetrzymuje dwójkę bohaterów i pokazują im materiały dotyczące Godzilli i innych Tytanów. Ciekawe co się stało z nimi potem i jakie były działania Monarch.

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

To mnie też ciekawi, a z wybiciem mieszkańców wyspy czaszki chodziło mi aby to zekranizowali a nie tylko wyjaśnili.

Dawid_Konc

Pozostaje nam czekać na więcej informacji :)

ocenił(a) film na 7
misterioso_x

Wsumie to tak;)