9/10.
Dla mnie zdecydowanie za krótki, przez co akcja leciała na łeb na szyje. Za mało jakichkolwiek informacji o pustej ziemi, niewiele się o niej dowiadujemy. Tak samo jak o innych tytanach. Widać że wiele scen zostało wyciętych. Pierwotnie film miał trwać godzine dłużej :/
Wiem moje odczucia podobne. Daję 10/10 bo to najlepszy film gatunku, moim zdaniem przebił Pacyfik rim. A co do skrócenia chodziło im o stworzenie krótkiego filmu z dużą dawką akcji koncentrujące go się na potworach( poprzednie filmy były krytykowane za zbyt mocne skupianie się na postaciach ludzkich i zbyt małej ilości akcji). :(
Nie przeszkadzają mi wątki ludzi, jeśli są dobrze poprowadzone. Brakuje mi postaci z poprzedniej części i wkurza mnie to jak w GvK potraktowali kluczowe postaci z Króla potworów :/ Mogli stworzyć dwie wersje filmu jedną typowo pod kino i drugą rozszerzoną z dodatkowymi scenami i każdy byłby zadowolony :D Każdy narzeka że poprzednia część jest słaba, że za dużo ludzi, że akcja się wlecze a mi ten film ogląda się bardzo przyjemnie i nawet nie wiem kiedy mijają te 2h :)
Moje zdanie jest takie same. Terz zaraz po wyjściu z kina wpadłem na pomysł z dwoma wersjami ;)
Tak samo Pusta Ziemia - niewykorzystany potencjał. Dowiadujemy się niewiele poza ładnymi widoczkami. Bitwy są epickie, ale fabułę mogli trochę inaczej poprowadzić :)
Tak napisali. Może nakręcą realny serial. To w sumie było by nawet ciekawe. Tak se myśle, że jakby do tej godzilli z 2014 roku dorzucić więcej akcji to byłby to jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałem. :)
Mam nadzieje, że serial będzie spójny z filmami i a nie że będzie tylko takim dodatkiem. Ciekawe czy premiera jeszcze w tym roku :)
Podczas każdego oglądania filmów monster wers (tak to się pisze?) zastanawiał mnie sam sposób działania monarchu, pewnie w tym serialu to rozwiną. Myślę że powini obrać formułę, że potwory robią sobie co mają robić, czyli np. biją się, tropią polują itp. a ludzie próbują zrozumieć ich zachowanie i zabezpieczyć miasta od strat.
Mogliby wyjaśnić co działo się po wydarzeniach na Wyspie Czaszki, bo Godzilla zaczyna się wiele lat później, a ciekawe co dalej z bohaterami tamtego filmu.
W to akurat wątpię. Myślę, że kong nie robił nic ciekawego. Tak właściwie to morze pozarządowych jak czaszkołazy wybijają mieszkańców wyspy. !)
To już jest wyjaśnione w filmie. Zerwała się burza i wszyscy rdzenni mieszkańcy wyspy zginęli. Kong uratował Jie i tylko ona przetrwała :)
Mnie bardziej interesuje co się stało z bohaterami z Wyspy Czaszki. W scenie po napisach widzimy jak Monarch przetrzymuje dwójkę bohaterów i pokazują im materiały dotyczące Godzilli i innych Tytanów. Ciekawe co się stało z nimi potem i jakie były działania Monarch.
To mnie też ciekawi, a z wybiciem mieszkańców wyspy czaszki chodziło mi aby to zekranizowali a nie tylko wyjaśnili.