5,9 32 tys. ocen
5,9 10 1 31589
5,6 35 krytyków
Godzilla vs. Kong
powrót do forum filmu Godzilla vs. Kong

Epicki film.

ocenił(a) film na 10

Tylko jedno słowo rzuca się na myśl po zobaczeniu tego filmu, a mianowicie epicki. Tak, taki on jest. Starcia między tytułowymi stworami robią ogromne wrażenie. No jest na co popatrzeć. Fani obydwu wielkoludów powinni być po seansie zadowoleni. Są tutaj też wątki z ludźmi, ale są one głównie związane z Godzillą bądź Kongiem i zupełnie nie przeszkadzają. Tak btw team Godzilla.

ocenił(a) film na 3
Laki_Lou

10/10? Żart.

ocenił(a) film na 10
cichykuba

Żaden żart tylko KINO

ocenił(a) film na 4
Laki_Lou

Ten film ma jeden z najgłupszych scenariusz i najsłabszych postaci jakie widziałem od dawna. Jakie 10/10, to nawet nie jest subiektywna ocena tylko jakiś żart.

ocenił(a) film na 7
pielgrzym1988

Chciałeś od takiego kina głębokich przemyśleń psychologicznych ?

ocenił(a) film na 3
Daryzda67

Nie, ale choćby minimum ciekawej fabuły by się przydało. Kongi oglądałem wszystkie , Godzille chyba też (choć właśnie ostatnia mi się najmniej podobała). Ostatnio im więcej CGI w filmie tym gorzej, zwłaszcza, że nie jest kompletnie realistyczny. Wszystko ładne , kolorowe, wirujące, no ale na litość boską to jest film a nie gra komputerowa.

ocenił(a) film na 8
cichykuba

Ty tak na serio? :)

ocenił(a) film na 4
Daryzda67

Zdajesz sobie sprawę, że pomiędzy genialnym filmem psychologicznym a robieniem z widzów idiotów jest jeszcze coś pomiędzy? :)

ocenił(a) film na 7
pielgrzym1988

Filmy psychologiczne też czasani z ludzi jak to napisałeś "robią idiote"

ocenił(a) film na 10
pielgrzym1988

Scenariusz w takim filmie jest najmniej ważny. Tutaj głównie chodzi o wielkie potwory, a fabuła w głównej mierze właśnie na nich się koncentruje.

ocenił(a) film na 4
Laki_Lou

jak to są Twoje wymagania to spoko. Nie oczekiwałbym cudów scenariuszowych po filmie polegającym na biciu się przerośniętej małpy i jaszczurki, ale jak ktoś sika mi na twarz to nie mówię, że pada :)

ocenił(a) film na 10
pielgrzym1988

Jak najbardziej takie miałem wymaganie względem tego filmu. Liczyłem na widowiskowy film bez jakichś super ważnych wątków ludzkich i to też dostałem.

pielgrzym1988

Nikt tu nie sika na twarz. Twórcy świadomie bawią sie konwencją bo tego typu filmy z założenia są mało realistyczne . Siadasz, oglądasz i sie nie przejmujesz bzdurami. Jak chcesz coś głebokiego to masz dramaty o ludzkich problemach z dupy.

ocenił(a) film na 5
kolo_103

I na tym polega mój ból i wielu mi podobnych. Albo kretyństwa tego typu albo dramaty o problemach, nic rozrywkowego dla normalnych ludzi.

ocenił(a) film na 10
pielgrzym1988

te mankamenty nie mają żadnego znaczenia.

ocenił(a) film na 3
Laki_Lou

"Epicki"? Ja młodzi potwornie nadużywają tego słowa.

ocenił(a) film na 10
jos_fw

Słowo to idealnie pasuje do tego filmu. Scena w tym ładnie oświetlonym Hong Kongu jak Kong staje naprzeciwko Godzilli to po prostu istne cudo.

Laki_Lou

Zgodzę sie , film epicki ale ludzie zawsze beda marudzili , w jedynce za mało godzilli , w dwójce za duzo fabuły z ludzmi nie potrzebny wplątany wątek rodzinny ( z czym sam sie zgodzę ) , w trójce za to postacie nie przeszkadzają i sa tylko tłem filmu , ale teraz znajda sie i tacy którym to nie pasuje , śmiech na sali .

ocenił(a) film na 5
Laki_Lou

Przykro mi, ale do "Kong: Skull Island" a nawet "Godzilli" z 2014 (gdzie gówno było widać) nie ma podjazdu.

ocenił(a) film na 10
dead_fw

Czemu zaraz przykro przecież to Twoja opinia. Jak dla mnie ten film bije na głowę wszystkie pozostałe w tym uniwersum.

ocenił(a) film na 5
Laki_Lou

Gdybym miał oceniać same wizualne fajerwerki to bez wahania dałbym 8/10, niestety scenariusz pisany na kolanie (pisały go aż dwie osoby!) zaniża do 5/10 :)

ocenił(a) film na 10
dead_fw

Kurczę nie wiem czy tak pisany na kolanie, bo widzę w nim znaczne progresy względem dwóch poprzednich filmów o Godzilli. Dużo mocniej skupił się on na samych monstrach ograniczając problemy ludzi.

ocenił(a) film na 5
Laki_Lou

Mnie jakoś wkurzał wątek z dzieciakami i tym kolesiem z podcastem. Wątek ojca tej ze Stranger Things kompletnie spłycony. Ogólnie mogłaby zostać sama rozpierducha i pokaz możliwości CGI.

dead_fw

Mogli wywalić wątek tego murzyna i bardziej rozbudowac ten ukryty świat oraz wiecej mechagodzilli dać. Generalnie dzieki temu że film jest zdecydowanie krótszy i ma dłuższe walki nie męczy jak king of the monsters.

ocenił(a) film na 5
kolo_103

Też racja. No i przynajmniej tutaj walki są lepiej nakręcone. Nawet nocą wszystko doskonale widać, w KotM było z tym słabo.

dead_fw

Dokładnie tak :)

ocenił(a) film na 5
kolo_103

Szkoda, że w kinie nie można było zobaczyć :/

ocenił(a) film na 10
dead_fw

Nie był to najlepszy wątek ale zupełnie mi nie przeszkadzał głównie przez to, że prowadził on do wprowadzenia Mecha w tym filmie. I bardzo dobrze, że spłycony został. Pewnie mieli go nakręcony ale postanowili jak najwięcej wyciąć z niego po tym jak poprzedni film został przyjęty. Prawdopodobnie kolejne filmy takie już będą.

ocenił(a) film na 5
Laki_Lou

Mi by nie przeszkadzała nawalanka przez cały film. Mogliby tylko od czasu do czasu zmieniać scenerię :D

Laki_Lou

Pewnie było tak jak piszesz bo niedługo po premierze KOTM był dokrętki. Reszte wątków ludzkich przycięto w montażu w obawie przed kolejną krytyką i to poskutkowało. GvK już tak nie meczy jak poprzednia część z 2019r.

ocenił(a) film na 7
Laki_Lou

Zgadza się. Postacie i fabuła to tylko tło. Walki Kaiju są epickie.

ocenił(a) film na 3
Szato

Dla mnie bardziej epicka to była walka Konga z T-Rexami w filmie Petera Jacksona. Tutaj jest efekciarsko, ale oglądało się jakoś tak bez emocji. Poza tym ten Kong tutaj chyba jest trochę za duży ??

ocenił(a) film na 3
Laki_Lou

Sztuczne nabijanie oceny poprzez irracjonalne i zdaje się specjalne działanie. No ale cóż zrobić, życie ;)

ocenił(a) film na 10
Simon_Harrison

A może po prostu to subiektywna opinia i ocena ;)

ocenił(a) film na 3
Laki_Lou

Niestety ale jedno drugiego nie wyklucza.

ocenił(a) film na 10
Simon_Harrison

W tym wypadku wyklucza. Żadne nabijanie oceny, ani inne podobne rzeczy mnie zupełnie nie interesują.