5,9 32 tys. ocen
5,9 10 1 31592
5,6 35 krytyków
Godzilla vs. Kong
powrót do forum filmu Godzilla vs. Kong

Nie wiem, czy specjalnie na potrzeby tego filmu w jakiś sposób powiększą Konga, np. argumentując to faktem, iż w pierwszym filmie był młodociany, a teraz podrósł, ale uważam, że wcale nie muszą go znacznie powiększać, albo wcale. Dlaczego? Rozmiar nie zawsze ma aż takie znaczenie. Jasne, Godzilla z 2014 jest około 3 razy większa od Konga, ale należy pamiętać o atutach wielkiej małpy. Są nimi szybkość, niesamowita zwinność i skoczność, bardzo chwytne dłonie i stopy oraz umiejętność rzucania wielkimi przedmiotami, np. głazami. Godzilla jest znacznie większa, cięższa i w związku z tym fizycznie silniejsza no i jej główna broń- zionie radioaktywnym syfem. Należy jednak pamiętać, że nie zawsze wygrywa teoretycznie większy i silniejszy, a ogromne znaczenie ma "skill", szybkość i zwinność, a to na pewno nie są atuty Godzilli. Właśnie dlatego według mnie Kong nie jest bez szans, bo może wykorzystać swoje zalety, a ociężała i mało zwrotna Godzilla może mieć problem z mniejszym, zaciekle atakującym przeciwnikiem, który może ją obijać pięściami, rzucać ogromnymi przedmiotami, skakać z impetem, chwytać silnymi dłońmi i ramionami, doskok-atak-odskok, doskok-atak-odskok. Ja bym tak to widział właśnie i wcale nie jest to takie bez sensu. No ale zobaczymy co wymyślą twórcy filmu, mam jednak nadzieję, że nie pozabijają się wzajemnie, bo lubię oba stwory.

ocenił(a) film na 6
Gooner250

w ostatnim filmie o Kongu mówili, że jest on jeszcze młodym osobnikiem.

ocenił(a) film na 3
Gooner250

Myślę, że jest to trochę absurdalne, za dużo ich dzieli, wszelkie ciosy Konga nie będą odczuwalne dla pewnie 10-krotnie cięższego potwora, w realnym świecie King-Kong pewnie by się przestraszył i schował i nie ma co się dziwić. Konga pewnie mogło by zatrzymać
wojsko albo mocno zranić, a Godzille? No właśnie.

Niemniej gdyby Kong był podobnych rozmiarów to raczej postawił bym na niego.

ocenił(a) film na 5
3bit

"w realnym świecie King-Kong". Na pewno. Ale tylko realnego Godzili.

Gooner250

Powtórzę się: Kong wciąż rośnie. Wyspa Czaszki miała miejsce w latach 70-tych ubiegłego wieku i BYŁO wspomniane, że Kong jest nastolatkiem i wciąż rośnie. Współcześnie może dojść do ok. 90 metrów i to jest coraz częściej potwierdzana informacja. Zatem nawet tego kilkanaście metrów różnicy pomiędzy kolosami może zdecydować o wygranej lub przegranej jednego z nich. Zgodzę się, że Kong jest zwinniejszy i inteligentniejszy od Godzilli. Mam nadzieję, że utrzyma tę tendencję przy obecnych rozmiarach.

Czekam na więcej informacji, jakiś zwiastun, finalnie na samą ekranizację. I mam szczerą nadzieję, że będzie się działo. : )

Gooner250

Ta sama wielkość. Uwaga spoiler!! Wyciekły materiały z Godzilla kontra King Kong z CCXP 2019.
Urywek od 2 sekundy po Scooby doo.

https://www.reddit.com/r/movies/comments/e804jw/leaked_footage_from_godzilla_vs_ king_kong_from/