Zarobi więcej niż godzilla ll. I że będzie miał lepsze opinie niż godzilla ll. Jeśli tak nie będzie to słabo widzę uniwersum wielkich potworów na dużym ekranie. A jak coś to jeśli się nie myle to 8 grudnia będzie zwiastun. I jak ktoś czyta to tuż przed świętami to życzę wesołych świąt.
Osobiście będę wierzył do końca, że MonsterVerse może dalej stabilnie się rozwijać i kontynuować rozpoczętą w 2014 roku historię.
Całe swoje "fanowskie" życie czekałem na oryginalną japońską Godzillę w amerykańskim wykonaniu. I to wreszcie się udało, kilka lat temu. Jest to w mojej opinii, najlepsza odświeżona wersja klasycznego wizerunku wielkiego gada od lat 90.
Ale patrząc realnie na potencjał tego typu filmów na amerykańskim rynku, czarno to widzę, niestety. Monster movie nie budzą tak powszechnego uznania i ekscytacji, jak chociażby superbohaterskie produkcje. Nie widzę też powodu dlaczego ten stan rzeczy miałby się zmienić.
Mimo wszystko, dla mnie jeden film MonsterVerse jest wart więcej, niż kilka ekranizacji z MCU, DC czy Disney SW razem wziętych.
Pozdro