Film ogółem świetny dla mnie. Każdy fan godzilli czy konga czy ogólnie wielkich potworów to powinien obejrzeć. Czekanie było warte każdego dnia.
A teraz przejdźmy do części technicznej i nie tylko.
Scenografia neonowa i efekty specjalne to po prostu poeeezja. Animatorzy i goście od CGI mogli się wyżyć to na pewno. Scenariusz pisany na kolanach tylko po to żeby zrobić film o tym jak dwa najpopularniejsze potwory w historii kina się biją w nowym wydaniu. Wątek Konga i Godzilli bardzo moim zdaniem fajnie rozwinięty. Ale wątek ludzi to istna porażka, no ale w sumie nie wymagało się nic totalnie od ludzi w tym filmie. Dlatego na ten film szło się przygotowanym, że wątek ludzi będzie chałą i dlatego tych ludzi się aż nawet miło oglądało nawet. Postacie napisane koszmarnie no ale no nic nie wymagajmy. Walki świetnie wyreżyserowane. Oglądając film o tym jak się tłuką potwory nawet nie wymagam jakiś praw natury czy fizyki. Na prawdę. Film oglądałem ciesząc się jak dziecko, bo dostałem to czego wyczekiwałem czyli dwa potwory się biją spektakularnie.
Moim zdaniem osoby, które mówią że ten film jest dziecinny, to TAK! Mają rację! BO O TO W TYM FILMIE CHODZIŁO, że ma cieszyć jak dzieciaka. Film oceniłem na 9 bo tak mi się podobał każdy ma swoją opinię ale niektóre są śmiechu warte na prawdę.
Podsumowanie:
Film dla każdej kategorii wiekowej. (głównie dla ludzi którzy lubią duże potwory)
Film nie dla gburowatych uważających się za dorosłych, bo nie mają dramatu w filmie świetnych postaci :DD
Pozdrawiam cieplutko. :D