PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85643
5,9 53 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Biedactwa walczyły jedynie o przetrwanie gatunku, a to że wyglądały szkaradnie i przypominały
insekty to już je skreśla z listy gatunków posiadających prawo do życia?! ;(

Błędy rzucające się w oczy :

1) No na samym starcie ta z " kredit agrikol " jak idzie korytarzem w elektrowni jądrowej, a po
bokach ma współpracowników to : jeśli kamera filmuje ją od przodu - jest przed swymi kompanami,
jeśli filmuje ją z tyłu - jest za nimi. Co ona? Wyprzedza ich, a potem daje się wyprzedzić i tak w
kółko? Poza tym ich ucieczka przed promieniotwórczym gazem wygląda jak trucht otyłego
nastolatka na pierwszym wf'ie w gimnazjum. Ja bym zapierdzielał sprintem jak nigdy wcześniej.

2) Przemieszczanie się potworków - wygląda żałośnie, to że są ogromni nie oznacza, że muszą się
poruszać tak ociężale i wszystko robić w " slow motion ", wiem, że fajnie wygląda, ale nie jest
zgodne z rzeczywistością. Jak widzimy żuczka, to zapierdziela szybko, a my jesteśmy w stanie
podobnie szybko się przemieszczać i wykonywać dynamiczne ruchy, to samo powinna umieć
godzilla i te dwa szkraby.

3) Wywiezienie (wypłynięcie?) atomówy w głąb morza jakimś kutrem, kiedy do eksplozji pozostało
~10 minut. Co ujęcie, to bohater pokonuje po 100 km... Lol. Jak zostaje 5 minut to dopiero go
leniwe wciągarka ładuje na pokład helikoptera, oczywiście po zmianie ujęcia jest już 200 km od kutra
- następuje eksplozja. Oczywiście w mieście nazajutrz jest ładna pogoda, wszyscy wyglądają rześko
i radośnie, a chmura radioaktywna radośnie sobie nad nimi fruwa i przyklaskuje.

4) Spalenie gigantycznej jaskini z wieloma jajami za pomocą jednej cysterny - żal. Istoty żrące
promieniowanie boją się płomyczka? hehe

5) Jak komandosi biegną do gniazda, a koło nich toczy się walka monstrów to ziemia w ogóle się nie
trzęsie od stawianych kroków, w ogóle ich nie słychać w tle. ;/

6) Cała reszta i rzeczy, o których zapomniałem.