PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85771
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Braki

ocenił(a) film na 7

Niestety mimo, że film jest wizualnie całkiem niezły brakuje w nim elementów za, które wielu uwielbia
Godzille takich jak słynny ryk wydawany przez nią. Tego mi najbardziej brakowało. Szkoda również, że
Godzilla w filmie nie odnosi żadnych ran. Mam wrażenie, że twórcy potraktowali tego kultowego potwora zbyt
poważnie. Film jest prawie kompletnie pozbawiony poczucia humoru.

ocenił(a) film na 9
glab999_1830

tak tylko że film miał być poważny i ja takiego czegoś również od niego oczekuje. Nie chciałbym kolejnej odsłony gdzie potwór ślizga się na ogonie, tańczy z radości czy leci z powietrza uderzając brzuchem od drugiego potwora. Oczekuje od tego dramatu, tragedii z nutką tajemnicy i mam nadzieję że jutro dostanę to czego oczekuję a może coś więcej. Godzilla miał być siłą natury i z tego co mówisz tak obrazuje ją film. Mam nadzieję że nie zejdzie to na tory niektórych produkcji TOHO. Tyle ode mnie.

ocenił(a) film na 7
Zilla

Tylko, że tego typu produkcję nie mają być dramatami tylko rozrywką. Nie chodzi o to, że ma być to bezsensowna komedia, ale uważam, że do tego typu produkcji należy podchodzić z dystansem. Głównym moim zarzut jednak jest pozbawienie Godzilli pewnych atrybutów.

ocenił(a) film na 9
glab999_1830

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... dla mnie to dobry ruch ze poszli w stronę powagi. Jak chcesz rozrywkę to Pacific Rim i stare Godzille. Ja chciałem właśnie poważnego podejścia do Godzilli... zasługuje na to i cieszę że Edwards zrobił film serio a nie gumille. Jutro idę do kina to się sam przekonam zresztą ale Twoja wypowiedź mnie bardzo pozytywnie nastroiła. :)

ocenił(a) film na 8
Zilla

Bądź dobrej myśli, bo mnie, wieloletniego fana Godzilli, film nie zawiódł. Co więcej, jestem bardzo zadowolony z pieniędzy, które wydałem na bilet. Bo tak jak sam napisałeś, oczekujesz dramatu, a nie pół komedii, jak to czasem bywało i tak właśnie jest. Nowa odsłona jest rewelacyjna, ze świetnymi efektami, gdzie widać, że Godzilla czuje, reaguje w odpowiedni sposób na to co się dzieje. I aż szkoda, że było jej tak mało ! ( chociaż w rzeczywistości wcale jej tak mało nie jest, po prostu chciałbym, żeby przez dwie godziny pokazywali tylko ją :) )

glab999_1830

w filmie godzilla jest rodzaju męskiego.