Tak jak w opisie bo nie wydaje mi się że Godzilla sama będzie niszczyć miasto, w zwiastunie są 2
dziwne postaci mianowicie coś co ma nogi jak stawonogi tak mi się wydaje i coś co lata oświecicie
mnie co to może być?
Gdzieś czytałem, że ma być 3 duże i kilka małych. Mają się pojawić MUTO i inne potwory.
Będą dwa duże MUTO - jeden posiadający skrzydła, a drugi nie. Dodatkowo "stonogo-podobone" monstrum - widoczne na trailerze Comic Con - ochrzczone przez niektórych jako Vishnu. Oraz małe dziwolągi, czyli owady siejące popłoch na ulicach.
Stonogi może w ogóle nie być. Z tych potwierdzonych to będzie latający MUTO i... Nie-latający MUTO. Te "małe" z Comic-Conu 2013 to może są młode, z których wyrośnie wersja "finalna"?
Na to wygląda: latający MUTO to samiec, nie-latający MUTO to samica, a te małe to ich potomstwo.
W takim układzie znamy już wyglądy dorosłych - pojawiły się dwie wersje zabawki: jedna ma z tyłu dodatkową parę nóg, a druga zamiast nich skrzydła. Tylko skąd te plotki, które mówiły, że skrzydlaty MUTO ma 2 skrzydła, 2 nogi i głowę jak u ćmy?
Oj tam, ale spójrz jakie będą efekty specjalne w tych epickich walkach, i jak Godzilla będzie namiatała ich po całym mieście, mnie tylko ciekawi której bestii będą pomagac ludzie :D
Zapewne klasycznie. Najpierw ludzie atakują Godzillę, potem pojawia się inny potwór który walczy z Godzillą, a ludzie pomagają Godzilli ;)
1. MUTO będą tymi "bardziej złymi", ludzie nie będą pomagać nikomu.
2. Wyglądają trochę jak pająki - tu masz zdjęcie zabawki: http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2014/064/8/f/godzilla_2014_muto_toy_2_by_minan franco-d793k7x.jpg
Bardziej jak hybryda. Na dole ma kopyta, szpony Gigana oraz wyszczerzone z pyska zęby. Oraz dodatkowe pary odnóży. Tutaj bardzo interesująca wizja, znaleziona na deviantart. Bardzo prawdopodobny wygląd jednego z MUTO ;)
http://th05.deviantart.net/fs71/PRE/i/2014/064/2/e/godzilla_2014___m_u_t_o__mons ter_concept_by_dj1nnsgr1mo1r3-d78y1dn.jpg
A czemu kopyta? Widać je na zabawce, do której dałeś link.
http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2014/064/8/f/godzilla_2014_muto_toy_2_by_minan franco-d793k7x.jpg
Myślę, że to raczej nie będą kopyta, tylko jakieś zdeformowane stopy. W plastiku wyglądają jak kopytka, ale pewnie nie będzie to tak wyglądało na żywym stworzeniu.
Ten obraz już widziałem - czysty geniusz! Oby MUTO wyglądał właśnie tak.
Wydaje mi się, że ta stonoga z pierwszego trailera powstała tylko na jego potrzeby.
Ostatnio przez przypadek znalazłem na 9gag-u takiego gifa:
http://9gag.com/gag/a8WV2YV
Tu grafiki przedstawiające owo stworzenie:
https://www.google.com/search?q=waterbear&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch &sa=X&ei=buMvU93-NeHb0QXD54GAAw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1600&bih=763
Polska nazwa to "niesporczak".
Wg mnie twórcy nie mieli jeszcze w zamyśle konkretnego designu przeciwników Godzilli, więc na potrzeby teasera stworzono gigantyczną wersję czegoś inspirowanego właśnie "niesporczakiem". W finalnej wersji będą chyba tylko te stworzenia, które znamy jako zabawki Muto.
Też mi się skojarzył z niesporczakiem. Bardzo możliwe, że nie będzie go w filmie, a szkoda.
Moim zdaniem - patrząc po zabawkach MUTO i po usłyszeniu wypowiedzi reżysera - odpowiednie osoby spędziły sporo czasu na zaprojektowanie przeciwników Godzilli w oparciu o już istniejące "japońskie" kreatury. Tego czasu nie mieli przed zrobieniem pierwszego teasera, dlatego moim zdaniem nie ma co liczyć na stonogę - przynajmniej nie teraz :)
Swoją drogą, kiedy usłyszałem, że reaktywują serię o Godzilli, miałem nadzieję, że to będzie coś na wzór pierwszego "Gojiry" - czyli Godzilla będzie sam, nie będzie walczył z żadnym innym potworem, a jedynie niszczył ludzi i karał za arogancję wobec natury. Kiedy potem usłyszałem, że będą inne potwory, to wpierw lekko się zawiodłem, bo miałem nadzieję właśnie na film z samym Godzillą. Ale teraz widzę, że to nie tak - jak można wywnioskować z dotychczasowych danych, MUTO symbolizują właśnie arogancję i zachłanność ludzi, która zwraca się przeciw nim. A więc przesłanie zachowane, pomimo obecności innego potwora :)
Ciekawi mnie jeszcze tylko, co z MUTO miała wspólnego organizacja M.U.T.O - czyżby oni je obudzili? Tego pewnie dowiemy się dopiero z filmu.
Tak tylko FYI:
M.U.T.O - Massive Unidentified Target Organism
główny przeciwnik
HOKMUTO - Hokkaido Massive Unidentified Target Organism
Hokkaido to miasto w Japonii gdzie znajduje się elektrownia atomowa.
Znam ten skrót i wiem, co to Hokkaido (no bez przesady...), ale zastanawiam się, dlaczego właśnie tę nazwę ma rzeczona organizacja. Na pewno mają coś wspólnego z samym potworem, tylko co?
HokMuto to jedna z dwóch wersji (pewnie to on pojawi się pierwszy), druga nazywa się Winged Muto, zamist tych tylnych ramion ma skrzydła i wygląda nieco inaczej. I są jeszcze te "małe".
Załóżmy że ten przerośnięty niesporczak nie ma szans bytu, aby zaistnieć jako wróg Godzilli oraz nikt nie zrobi zabawki, jak ma to miejsce z Muto i samą Godzillą. Ja uważam jednak że niesporczak pojawi się w filmie na kilka minut (na przykład w prologu) i pokażą jego ogromne ciało wśród zniszczonych budynków. A narrator w tle będzie przez chwilę opowiadał, jak powstała Godzilla i przedstawi jego potężnych wrogów. Przecież tak też może być, nie skreślajcie "Vishnu" od samego początku. Na pewno poświęcą mu kilka minut w filmie :)
Ale w takim razie jaki sens bytu by niesporczak miał? Inne istoty pokroju Godzilli wymarły, a przed nim z tego co wiadomo nie widziano żadnego potwora. Czy może chodzi ci o to, żeby w prologu przedstawili wydarzenia PO filmie? Trochę by to było dziwne.
Prolog to wstęp, epilog to treść zwykle nie związana z fabułą. Chodzi mi po prostu o to, że mogą pokazać niesporczaka który zaatakował miasto, lecz ludzie sami go pokonali i w ten sposób mogą spekulować, że jego pojawienie się sprawi, że Godzilla wkrótce obudzi się ze snu i wyłoni się z Oceanu Spokojnego. To jedna z wielu moich teorii. Jak już pisałem: liczę że wspomną o niesporczaku w filmie. Tyle. Nie musi on walczyć z Godzillą.
Kurczę, najpierw mi zarzucają, że nie wiem, co to Hokkaido, teraz że nie wiem, co to prolog... Naprawdę wyglądam na aż takiego debila? Naprawdę? :P To ja muszę nad sobą popracować, póki czas :D
To, co piszesz ma sens, poprzednio nie do końca zrozumiałem, o co ci chodziło. Sądzę jednak, że lepiej byłoby, gdyby przed Godzillą nie pojawił się żaden inny potwór - i tak prawdopodobnie będzie. Też chciałbym, żeby stonóg pojawił się w filmie, ale jest to bardzo mało prawdopodobne...
Nic nie zarzucam, tylko "rzucam informacją", nie było to kierowane do Ciebie ale ogólnie do narodu :)
Akurat kojarzę Cię z innych tematów i zakładam że na ten temat wiesz więcej ode mnie ;D
co to stonogi - też wątpie aby znaleźli na nią czas...
A, to OK ;)
Wątpię, żebym wiedział więcej od Ciebie, np. to dzięki Tobie dowiedziałem się, że duży MUTO nazywa się HokMuto. Ogólnie ciekawostki o produkcji Godzilli zbieram tak okazjonalnie, w wolnym czasie - gdzie mi tam do ash_williams85, czy Gigana 1972, oraz paru innych, którzy śledzą produkcję i stale zapewniają nam świeżą dostawę newsów.
Niesporczaka chyba faktycznie nie uświadczymy w filmie. Oby MUTO nam to wynagrodziły :)
Szkoda, że Godzilla nie będzie walczyć z King Ghidorah bo to jest mój ulubiony potwór z całej serii filmów
Ni mają praw do innych TOHO-wskich potworów. Ale jeśli film odniesie sukces - to kto wie, może Ghidorah znajdzie się w którejś z kontynuacji?
A mnie zastanawia czy w drugiej części (bo zapewne będzie) pojawi się Mecha-Godzilla. ja na pewno chciałbym go zobaczyć gdyż jest to mój ulubiony "potwór".