Już można posłuchać pełny ryk nowej Godzilli. Dużo osób się czepia że stary był lepszy, według mnie ten bije na głowę te z innych filmów. Tutaj dopiero można poczuć tą potęgę i siłę, widać z jakim potworem ma się do czynienia.
http://www.hypable.com/2014/02/24/godzilla-roar-released-in-full/
jak dla mnie ten przedluzony ryk jest tylko tak zmixowany na potrzeby trailera. zastanawia mnie tylko czy ten ryk (dzwiek) na koncu jak sie logo pojawia bedzie w filmie czy tez tylko w trailerze
Co do tego czy będzie w filmie, czy w trailerze to nie jestem pewien. Jakby tego przedłużonego tyku nie było w filmie, to wielka szkoda. To jest dopiero power. Wyobraź sobie scenę taką scenę, jakieś większe miasto, jest sobie spokój, wszystko tak jak zawsze, a tu nagle wyłania się kilkaset metrowy potwór i ten długi potężny krzyk, ludzie z przerażenia skamienieli i zaraz zaczyna się panika i akcja itd. Może to brzmi trochę tandetnie, już to kiedyś było, ale jakby taką scenę odpowiednio zrobić i towarzyszyłyby temu świetne efekty specjalne, to uwierz mi, byłaby to nieziemska scena.
do mnie ten przedluzony ryk nie przemawia bo przez kilka sekund sie w ogole nie zmienia. natomiast ten dzwiek co sie pojawia przy logo mam nadzieje ze bedzie, choc troche watpie bo jest malo godzillowaty ;). ale przydaloby sie kilka wariacji klasycznego ryku, to fakt.
Dźwięk Godzilli ze starych filmów był stanowczo lepszy. Oglądam Godzillę od dziecka, widziałem wszystkie części, ryk zmieniał się na lepsze a czasem na gorsze, jednak ten uważam za przesadzony. To, że jest dłuższy nie znaczy, że jest lepszy, poza tym brakuje tego gwałtownego zejścia w dół pod koniec (RAAAAAAAAaaaaaAAah) jeśli wiecie co mam na myśli.
Trzeba przyznać że był on naprawdę dobry, ogólnie cały T-rex był jak na tamte czasy rewelacyjny.
straightlines
Po obserwacji współcześnie żyjących zwierząt można wywnioskować co jadły, jak się zachowywały i jak "ryczały" prehistoryczne zwierzęta. Polecam wrócić do szkoły podstawowej, Tam o tym wspominali.
Dobrze "specu". Wystarczy ze napisales durna rzecz ze niby o tym w podstawowce wspominaja. Rozumiem ze realizm dla Ciebie to odtwarzanie czegos. Jak widac sam potrzebujesz podstawowki bo z logika kiepsko u ciebie. Zegnam
Nie wiemy jakie dźwięki wydawał tyranozaur, może ryczał jak aligator, a może ćwierkał jak ptak.
Nie da się tego wywnioskować po obserwacji dzisiejszych zwierząt, bo jakimi zwierzętami chcesz się posiłkować?
Ten wydłużony fragment bardziej mi przypomina dźwięk wiertarki albo jakiegoś innego urządzenia, tylko końcówka jest dobra gdy basem mruczy.
Wolałem ten krótki ryk z teasera.
Może na przestrzeni lat, ton i barwa owego ryku się zmieniały, tak jak sam design postaci Godzilli, jednak jest on tak charakterystyczny i oryginalny, że podoba mi się w niemal każdej wersji... Mam nawet w komórze ustawiony ów RYK jako sygnał przychodzących sms'ów:) Badass monser Rooaarrr ever jak dal mnie.
Moim zdaniem nieważne kto i jak nakręci kolejne filmy o słynnej Godzilli bo liczy się tylko to by ów dinozaur wyglądał tak jak pierwowzór.
Dotychczasowe filmy z tej serii (pomijając film z 1998 roku) w większym stopniu nawiązują do filmu Godzilla-Król Potworów z 1954 roku i tylko kilka filmów opowiada nieco inną historię z udziałem głównego potwora.
Jeśli zaś weźmiemy pod lupę ryk Godzilli to ten najbardziej rozpoznawalny oryginalny ryk według mnie pasuje do całej serii filmów i nie powinni go zmieniać.
A teraz małe pytanko - Czy ktoś wie jak powstał słynny ryk Godzilli ? :) Tylko nie szukajcie w goglach odpowiedzi :)
Pocierali nasączonymi w żywicy rękawicami struny czegoś tam.Jest to w ciekawostkach na stronie Godzilla: Król potworów.Podobno pomysł na ryk wziął się z otwierania furtki prowadzącej do studia.
Najłatwiej gdzieś przeczytać no nie ? :) No ale fakt faktem że ryk Godzilli powstał w dość niecodzienny sposób :) I pomimo że wiele już lat mineło od pierwszego filmu o Godzilli to jego (tak tak, wbrew nazwie Godzilla to facet) ryk przez wszystkie filmy tylko nieznacznie się zmieniał tak jak i motyw przewodni filmu znany też jako "marsz Godzilli".
I według mnie poza najogólniejszym ogólnym wyglądem wyżej wymienione szczegóły też nie powinny być zbytnio zmieniane jak to miało miejsce u Emmerih'a to właśnie te szczegóły sprawiły że filmy o Godzilli są już kultową serią i tak powinno pozostać przez kolejne 40-50 lat.
Już jestem ciekaw jaki będzie film o Godzilli w 2054 roku - w końcu będzie to równe 100 lat Króla :)