Idę dziś do kina i chciałem was spytac o opinię. Oceniacie film na mroczny ( Straszny) Czy na
widowiskowy walki potworów itp. (Akcja) :)
Film jest na swój sposób mroczny i poważny, ale napewno nie straszny. Walki potworów są widowiskowe, efekty świetne, ale nie nastawiaj się na wiele tychże walk. Rezyser postawił na napięcie w oczekiwaniu na potwory i wychodzi mu to bardzo dobrze. Jednak gdy już się pojawią to napewno bedziesz zadowolony. Ja sie cieszę ze nie zrobiono bezmyślnej młucki z potworami, film mi się bardzo podobal i w swojej kategorii oceniam go na bardzo dobry. Pozdro
A czy przynajmniej wyjaśniono z kąd sie wzięła GODZILLA? Czy tak jak to bylo w Cloverfield potwór wziął się z dupy???
Warto. Chyba, że idziesz żeby się dowiedzieć, skąd Godzilla. Wtedy się możesz trochę rozczarować.
Film jest mroczny, ale na pewno nie tak jak film z 1954- nie ma mowy o umierających rodzinach, dzieciach, czy setkach trupów w szpitalu. Godzilli bliżej do filmu katastroficznego niż typowego monster movie. Dużo się dzieje, ale akcja zamiast skupiać się na potworach, skupia się na ludziach którzy starają się przetrwać- mamy wstrząsy, powodzie itd. Jest widowiskowy, nawet jeżeli nie ma potworów na ekranie.
Ani mroczny ani straszny, a widowiskowy może przez ostatnie 15 minut. Nudny i bezpłciowy.