PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85771
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Mrok

ocenił(a) film na 9

Idę dziś do kina i chciałem was spytac o opinię. Oceniacie film na mroczny ( Straszny) Czy na
widowiskowy walki potworów itp. (Akcja) :)

ocenił(a) film na 8
Viggosen

Film jest na swój sposób mroczny i poważny, ale napewno nie straszny. Walki potworów są widowiskowe, efekty świetne, ale nie nastawiaj się na wiele tychże walk. Rezyser postawił na napięcie w oczekiwaniu na potwory i wychodzi mu to bardzo dobrze. Jednak gdy już się pojawią to napewno bedziesz zadowolony. Ja sie cieszę ze nie zrobiono bezmyślnej młucki z potworami, film mi się bardzo podobal i w swojej kategorii oceniam go na bardzo dobry. Pozdro

ocenił(a) film na 9
drozdu7

A czy przynajmniej wyjaśniono z kąd sie wzięła GODZILLA? Czy tak jak to bylo w Cloverfield potwór wziął się z dupy???

Viggosen

Tłumaczą, ale w dużym skrócie.

ocenił(a) film na 3
Viggosen

Jeżeli idziesz do kina to po co ci takie informacje?

ocenił(a) film na 9
procesk

Po to czy warto iść

ocenił(a) film na 10
Viggosen

Warto. Chyba, że idziesz żeby się dowiedzieć, skąd Godzilla. Wtedy się możesz trochę rozczarować.

ocenił(a) film na 10
drozdu7

Nie ma onelinerów.

Viggosen

Film jest mroczny, ale na pewno nie tak jak film z 1954- nie ma mowy o umierających rodzinach, dzieciach, czy setkach trupów w szpitalu. Godzilli bliżej do filmu katastroficznego niż typowego monster movie. Dużo się dzieje, ale akcja zamiast skupiać się na potworach, skupia się na ludziach którzy starają się przetrwać- mamy wstrząsy, powodzie itd. Jest widowiskowy, nawet jeżeli nie ma potworów na ekranie.

użytkownik usunięty
Viggosen

Ani mroczny ani straszny, a widowiskowy może przez ostatnie 15 minut. Nudny i bezpłciowy.

ocenił(a) film na 7
Viggosen

Mroczny co najwyżej dlatego że dzieje się w nocy. Straszny nie jest.
Widowiskowy? Chwilami tak.