oglądałam go nieprzerwanie gdy byłam mała, po latach powracając do tej bajki na jutubie strasznie się rzucały w oko pewne sceny np.
- "niebieskie światło wskaże ci najwłaściwsze wyjście"
- przylepienie plastra przez pete'a do małej dziewczynki u fotografa (i bieganie bez majt ;o)
- przerażający wzrok goofiego po dowiedzeniu się prawdy
- moment rysowania przez maxa drogi na mapie :D
- "ile kostek cukru potrzeba aby dotrzeć do księżyca?"
- wodne łózko i lampka syrenki ariel w hotelu
"ile kostek cukru potrzeba aby dotrzeć do księżyca?" to jest dla mnie kultowy tekst z tego filmuXD obejrzałam tę bajkę po chyba 8 latach przerwy i popłakałam się ze śmiechu na tym tekście!
Mnie najbardziej rozwala moment kiedy yeti or wielka stopa... sama nie wiem co to za stwór, zakłada na swoje łapy skarpety. Robi wtedy przedstawienie przed Maxem i jego ojcem ,którzy siedzą przestraszenie w samochodzie... no po prostu nie mogę wtedy przestać się śmiać !!!! :)))))))
o taaak zdecydowanie niezastąpiona scenaXD szczególnie puenta tego "teatrzyku" powalaXD
A z tego co się orientuje to chyba Yeti to w górach mieszka ale tych ośnieżonych, więc to chyba miała być wielka stopa ale w filmie wołali na to Yeti>.< Czort wie!
świetna bajka!!!! mam ja jeszcze na VHS !!!! gdy byłam mała oglądałam chyba ze 100 razy ,nie kłamie :D
no może ja aż tyle jej nie oglądałam bo ja straciłam głowę dla "Labiryntu" z Davidem ale też Goffiego mam jeszcze na kasecieX3 i wciąż znam niektóre dialogi na pamięć:)
bajka dzieciństwa <3 znałem wszystkie dialogi na pamięć i oglądałem to na VHS chyba ze sto razy :) Wiedzę, zresztą, że nie tylko ja :D
Jak miałam z jakieś 6 czy 7 lat, to zgubiłam lub ktoś mi ukradł kasetę z tym filmem. dopiero 5 lat później, pozyczyłam to od krewnej...ale znowu miałam problemy z mym odtwarzaczem wideo. Rok później, moja siostra ściągneła dla mnie obie części, i do dziś to mam na mym komputerze:).
Jest tylko mały problemik - Nie wiem, gdzie mogę obejrzeć pełne wersje filmów zagranicznych po angielsku w niecie za free!
Moze ktoś mi coś doradzić tutaj lub w wiadomości do mnie?