PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=39640}

Goofy na wakacjach

A Goofy Movie
1995
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11907
6,2 12 krytyków
Goofy na wakacjach
powrót do forum filmu Goofy na wakacjach

niezapomniany ;o

ocenił(a) film na 9

oglądałam go nieprzerwanie gdy byłam mała, po latach powracając do tej bajki na jutubie strasznie się rzucały w oko pewne sceny np.
- "niebieskie światło wskaże ci najwłaściwsze wyjście"
- przylepienie plastra przez pete'a do małej dziewczynki u fotografa (i bieganie bez majt ;o)
- przerażający wzrok goofiego po dowiedzeniu się prawdy
- moment rysowania przez maxa drogi na mapie :D
- "ile kostek cukru potrzeba aby dotrzeć do księżyca?"
- wodne łózko i lampka syrenki ariel w hotelu

rashell

"ile kostek cukru potrzeba aby dotrzeć do księżyca?" to jest dla mnie kultowy tekst z tego filmuXD obejrzałam tę bajkę po chyba 8 latach przerwy i popłakałam się ze śmiechu na tym tekście!

ocenił(a) film na 9
Sorachan115

Mnie najbardziej rozwala moment kiedy yeti or wielka stopa... sama nie wiem co to za stwór, zakłada na swoje łapy skarpety. Robi wtedy przedstawienie przed Maxem i jego ojcem ,którzy siedzą przestraszenie w samochodzie... no po prostu nie mogę wtedy przestać się śmiać !!!! :)))))))

wiatraczynalbn

o taaak zdecydowanie niezastąpiona scenaXD szczególnie puenta tego "teatrzyku" powalaXD
A z tego co się orientuje to chyba Yeti to w górach mieszka ale tych ośnieżonych, więc to chyba miała być wielka stopa ale w filmie wołali na to Yeti>.< Czort wie!

ocenił(a) film na 9
Sorachan115

świetna bajka!!!! mam ja jeszcze na VHS !!!! gdy byłam mała oglądałam chyba ze 100 razy ,nie kłamie :D

wiatraczynalbn

no może ja aż tyle jej nie oglądałam bo ja straciłam głowę dla "Labiryntu" z Davidem ale też Goffiego mam jeszcze na kasecieX3 i wciąż znam niektóre dialogi na pamięć:)

ocenił(a) film na 9
wiatraczynalbn

o jeszcze kluseczki z których układa napis, mega wspomnienia

ocenił(a) film na 10
rashell

bajka dzieciństwa <3 znałem wszystkie dialogi na pamięć i oglądałem to na VHS chyba ze sto razy :) Wiedzę, zresztą, że nie tylko ja :D

ocenił(a) film na 9
rashell

Jak miałam z jakieś 6 czy 7 lat, to zgubiłam lub ktoś mi ukradł kasetę z tym filmem. dopiero 5 lat później, pozyczyłam to od krewnej...ale znowu miałam problemy z mym odtwarzaczem wideo. Rok później, moja siostra ściągneła dla mnie obie części, i do dziś to mam na mym komputerze:).
Jest tylko mały problemik - Nie wiem, gdzie mogę obejrzeć pełne wersje filmów zagranicznych po angielsku w niecie za free!
Moze ktoś mi coś doradzić tutaj lub w wiadomości do mnie?

ocenił(a) film na 9
rashell

Wspaniała bajka, tak samo zresztą jak "Goofy w college'u" :)