PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=826763}

Gorący temat

Bombshell
2019
6,7 32 tys. ocen
6,7 10 1 32410
6,2 76 krytyków
Gorący temat
powrót do forum filmu Gorący temat

Powierzchowny, mało wnikliwy, bez emocji. Dużym rozczarowaniem jest dla mnie Nicole Kidman, która jest tak plastikowa, nie naturalna, chociaż to ona gra bohaterkę, która jako pierwsza miała odwagę przeciwstawić się mizoginii i seksizmowi w Fox News. W ogóle nie poznajemy jej jako osoby, jako kobiety. Mimo wszystko najlepsza jest Robbie, jako symbol naiwnej, głupiutkiej dziewczyny. W jej przypadku są chociaż jakieś emocje, ale i tak jest jak wycięta z szablonu . To film zrobiony niestarannie, prześlizguje się po temacie. Ale warto go obejrzeć mimo wszystko, żeby nie zapomnieć o tym ważnym problemie i jaką prymitywną i obrzydliwą postacią jest Trump i jemu podobni mężczyźni u władzy. Chyba największe emocje wzbudziła we mnie ślepia, bezmyślna lojalność żony Rogera i innych kobiet. Mam nadzieję, że temat doczeka się naprawdę wartościowego filmu, z bardziej złożonym, a nie taki siermiężnym i powierzchownym scenariuszem.

Agatonik

Jest bardzo dobry serial o tym samym temacie: "Na cały głos".

ocenił(a) film na 6
wilmaflintstone

Widziałam - świetny!. I The Morning Show jeszcze lepszy

ocenił(a) film na 3
Agatonik

"Ale warto go obejrzeć mimo wszystko, żeby nie zapomnieć o tym ważnym problemie i jaką prymitywną i obrzydliwą postacią jest Trump"

czyli swoją agit-funkcje spełnił
czuje oskary...

ocenił(a) film na 6
MocnyVito

Na Oscary nie zasłużył

MocnyVito

Dokładnie. Oscary, Złote Globy to na bank. Ale czy zdobędą Nobla?