PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538591}

Gra namiętności

Passion Play
2010
4,7 2,6 tys. ocen
4,7 10 1 2568
1,5 2 krytyków
Gra namiętności
powrót do forum filmu Gra namiętności

Jak rozumieć tą ostatnią scenę? Megan Fox leci trzymając Rourke'a. Na dole widzą leżące ciało Rourke'a i jakiś Murzyn odjeżdża samochodem z miejsca egzekucji. To by znaczyło, że cały film jest jedynie przedśmiertnym majakiem Rourke'a. Czy tak to należy rozumieć?

użytkownik usunięty
alzoar

moim zdaniem to wszystko to bylo jego posmiertne przywidzenie ;)

ocenił(a) film na 7
alzoar

można to interpretować jako majaki przedśmiertne bohatera,albo jako swoistego rodzaju katharsis(czyściec) przez które "dusza" musi przejść by naprawić swoje życie a potem w ramionach anioła trafić do nieba.Tak na marginesie dzięki bogu za takie zakończenie bo film był tak kiczowaty,że w przeciwnym razie tylko maniacy bollywoodzkich produkcji byliby go w stanie przełknąć.

ftw_2

Zgadzam się, też dzięki temu zakończeniu tak interpretowałam ten film, ale i tak nie potrafię go ocenić. Z jednej strony tak łzawo sentymentalny i mdły, a jednak... momentami się autentycznie wzruszałam. Dziwne...

ocenił(a) film na 7
mistrzpuk

To nie było ciało głównego bohatera tylko tego bandyty co go chciał zabić na początku.Ja to interpretuje tak jak widać na ekranie gość skoczył laska go złapała i polecieli przecież nawet Happy miał mine jakby zobaczył niewiadomo co:D.Super film taki w stylu starych filmów Rourkiem czyli on z rozterkami i piękna kobieta :D

ocenił(a) film na 7
Machinefilm

jak włączysz stop klatke i zrobisz zbliżenie to zobaczysz że to ciało głównego bohatera.Zresztą film nie miał by sensu gdyby "to wszystko zdarzyło się naprawdę". A film w ogóle jakby zrobiony dla Mickeya.frazy typu "kiedyś byłeś sławny i przystojny..." Dla wielbicieli Rourke'a polecam maraton: najpierw film typu 9 i pół tygodnia albo homeboy ,potem zapaśnik i passion play,a dla maniaków Point blanks i bullet pomiędzy.:)Na przestrzeni lat widać metamorfozę w wyglądzie natomiast w jakim filmie by nie zagrał grał zawsze na najwyższym poziomie(nawet w strasznych gniotach) co tylko potwierdza jego talent.-A pamietacie film "Johnny przystojniak" z 1989r?najpierw był strasznym brzydalem a potem mega przystojniakiem-a w życiu na odwrót.No ale kto wtedy przypuszczał że mu tak chirurdzy twarz spier..dolą.No ale to ryzyko zawodowych bokserów.

ocenił(a) film na 7
ftw_2

A Ja nawet zaryzykuje specjalnie troche tak zmienił facjate to dodało mu wiecej ,,czegoś": D

A zresztą dla mnie to nadal jest piękny :D

Zresztą on ma taką osobowość jakby był bardziej ułożonym aktorem to był miał pewnie już z dwa oscary i status jak Al Pacino.

ocenił(a) film na 2
alzoar

Należy to rozumieć jako niedowład umysłowy scenarzysty, na nic tu filozoficzne interpretacje drodzy Państwo.