Na wstepie chciałem powiedzieć, że film ten określany czasem mianem 'horroru' czy 'thrillera' niewiele ma z tymi gatunkami wspólnego. Powiedziałbym raczej: dramat obyczajowy z paroma zaledwie elementami kina gore i elementami thrillera.... Ocene daje tak niską bo film momentami zwyczajnie nudził (za długi o jakieś 30 minut), no i jako zagorzały fan kina grozy, bardzo, ale to bardzo się zawiodłem;/ 'Ichi the Killer' tego samego reżysera jest od 2 do 3 razy lepszy:)
Wiele też naczytałem się na tym forum o końcówce tego filmu (szczerze mówiąc głównie to mnie skłoniło do obejrzenia, no i wspomniany wcześniej b. dobry 'Ichi the Killer'), jaka to jest brutalna i 'jedna z najbardziej okryutnych w historii kina'. Chialbym na przyszlosc prosic takie niedouczone osoby o niezabieranie głosu w sprawach, o jakich nie mają pojęcia:) A jeśli dalej uważają, że mają rację, polecam im obejrzeć np. Man Behind The Sun, Salo czy Guinea Pig. Obejrzeć, porównać i wyciągnąć wnioski. Nawet moja wrażliwa narzeczona obejrzała całe 'Audition' bez wychodzenia z pokoju^^
Podsumowując: jeśli ktoś się nastawi na mocny dramat obyczajowy niech sobie obejrzy. Fanom mocnego kina grozy odradzam, bo będą na pewno zawiedzeni!
gówno się znasz, chłopcze groza nie polega na piętrzeniu okrutnych scen(jak w Ichi the killer - który zgodzę się jest śietny), subtelne napięcie ja k w filmie Odishon jest właśnie odpowiednio wyważone. A scena z workiem naprawdę to majstersztyk. Ja polecam, a Tobie do douczenia się film z Gruzji pt. Tzameti
Sam gówno się znasz na kinie grozy chłystku, ten film to jedna wielka nuda dla takich buraków jak ty.
no to bądź cały czas w tym swoim przeświadczeniu cepie to się nie rozwiniesz nigdy.
Jak mam się niby rozwinąć, oglądając 'Audiotion'....? I co potem będę taki jak ty?) Piękne dzięki, nie skorzystam.
jak tam chcesz - a z resztą jeszcze się nie rozwinąłeś- ale może kiedyś dorośniesz
a z resztą po twoich ulubionych filmach to widzę że gówno się możesz znać na temat filmów grozy, według Ciebie dobry film to droga bez powrotu - gratuluję świoetnego gustu hahaha. Skasuj to lepiej i się nie ośmieszaj
Ale ty walisz smuty czlowieku. Jak mam sie niby rozwinac - ogladajac taki a nie inny rodzaj filmow....? I to uczyni mnie doroslym? Czyli ten komu sie podobal Audition (ty) to dojrzala osoba i koneser kina, a ci ktorych znudzil (ja i chyba wiekszosc osob na tym forum) to niedojrzali gowniarze, tak? Jesli tak uwazasz no to gratulacje, bardzo dojrzale podejscie (sarkazm)
No nie moge człowieku teraz sie znowu do WT przypieprzyles, choc nie wiem co ten film ma wspolnego z tematem dyskusji??? Fakt ze mam ten film w ulubionych, co nie znaczy ze mnie przerazil, ogladalem go RAZ jako dobry przygodowy slasher pare lat temu u kumpla i uwazam ze w swojej klasie jest bardzo dobry i interesujący, dlatego dodalem go do ulubionych, a nie dlatego ze jest to mistrzostwo swiata w filmach grozy:). Zreszta jedyny slasher, ktory mnie poruszyl do tej pory to TCM 2003, byc moze dlatego ze zawiera dobre efekty, nastroj i elementy kina gore, ktorego jestem fanem.
hej, a może umówicie się po prostu na gg?:/
ja jestem dopiero co po obejżeniu i nie mogę się jeszcze ustosunkować, bo wrażenia zbyt swieże, ale nie powiem żebym się nudziła.