polecam. to zupelnie co innego niz szanowne The Ring Dark Water czy inne filmy podobne. japonia jest bardzo pomyslowa i po raz pierwszy zobaczylem ze w ostatnich latach ten kraj nie robil wszystkich filmow dziewczynkami, ktore okropnie wygladaja i zabijaja umyslem. to jest cos! podobal mi sie dlatego ocene dalem najwyzsza mimo ze film troche nudzi ale zakonczenie jest swietne i wazne: pomysl! najlepszy film jaki ogladalem o kobiecie z przeszloscia.
scenariusz bez zarzutu, trzyma się kupy, daje możliwości różnej interepretacji, trochę psychoanalizy, zapowiedzi dalszych wypadków budują napięcie
a ogladales oldboya?
czy to cos na tym samym poziomie? bo (oldboy) bardzo mi sie podobal, w porownaniu do ringu dark water etc to fenomen, nie wiem co ludzie widza w tych kragach...
Nie układajcie 'Audition' obok takich filmow jak 'Ring' czy 'Dark Water' bo to jest całkiem inna bajka. Tamte są zwykłymi komercyjnymi horrorami, które są teraz na topie. Natomiast Miike robi naprawdę mocne kino! Oby Gutek sprowadził do kin więcej jego (i jemu podobnych) filmów, bo 'Audition' oglądałem już dawno, natomiast chętnie zobaczyłbym inne pozycje tego pana. Czy to jest coś jak 'Oldboy' ? Szczerze mowiąć to napewno bliżej temu do 'oldboya' niż 'ringu'. Polecam gorąco :)