PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5933}
7,4 115 tys. ocen
7,4 10 1 115447
7,0 40 krytyków
Grease
powrót do forum filmu Grease

Film mi się cały nie podobał. Mam jeszcze przekichane że moja matka kocha ten film i tego
travolte! Ja go nienawidzę! On przy Johnnym Deppie jest wielkim, obrzydliwym i
śmierdzącym pryszczem na gigantycznej dupie! Mogliby czasem przystopować z tymi
starościami. A ogólnie to każdy film z Travoltą jest normalnie chory i taki sam! Nie wiem co
wy o tym myślicie ale ja to po prostu uważam za żenadę Dużo osób tutaj porównuje Grease
do HSM ale ja tego nie porównuje. Sądzę że powinni choć teraz zmienić swój gust bo
czytałam że kolejny reżyser planuje wyreżyserować kolejny film z travoltą i to do tego znowu
taki oparty na starociach czyli jak ten film Grease. Najbardziej mnie martwi że moje kino po
prostu będzie przepełnione chorymi ludźmi chyba dziadkami takimi starymi co lubią takie
pierdoły i nie będę mogła wejść do kina bo będzie zapchane ludźmi którzy nie znają się na
prawdziwym filmie! Założę się że jak pójdę do kina a będzie leciał film ten nowy to przed
kinem będą stali ochroniarze i mi powiedzą że nie mogę wejść bo kino przepełnione! No
ale całkowicie odeszłam od tematu! No ale jak już wspomniałam to kicha! I mam nadzieję
że tego już nigdy nie zobaczę. Jeśli niektórzy się ze mną nie zgadzają to ja ich szanuję no bo
w końcu są tacy którzy lubią travoltę tak jak ja Lubię Johnnego;)

ocenił(a) film na 9
adusiaczek3000

Ja uwielbiam Johnny'ego Deppa, ale nie wiem dlaczego porównujesz Travoltę do niego? Grease to świetny musical tamtych czasów, HSM to nie może się z nim równać. Grease to klasyka!!! :) Chętnie obejrzałabym go jeszcze nie raz!

ocenił(a) film na 10
LadyMiyuko

zgadzam sie. Wlasnie odswiezylam sobie pamięć ogladajac ten film i jest rewelacyjny. Romantyczny, chwilami śmieszny, poprostu az tanczyc sie chce ;) No i Travolta .. :D:D:D dla mnie miodzio ;]

LadyMiyuko

To jedyny sposób aby gimnazjalista wyraził swoją opinie, bezcelowe porównania i gloryfikacja kogoś słitasnego

"ojejuniu dżony depik taki słodki jest i jeju kocham go <3 sweet dżony, a ten travolta nie jest taki słodku jak dżony depik więc ssie i najlepiej niech umrze hihhi <3"

ocenił(a) film na 8
SHOGUN_

Mógłbyś nie wrzucać wszystkich do jednego worka. Też jestem gimnazjalistką i wcale nie wyrażam się w taki sposób. Nie uważam, że "Dżony Depik" jest "słitaśny"...

ocenił(a) film na 9
SHOGUN_

bo johnny depp nie jest "słitaśny"! jest świetnym aktorem i dodatkowo bardzo przystojnym, więc podoba się nastolatkom (dlatego pewnie niektórzy mówią, że jest on "słitaśny", a to jest niedorzeczne!!!) i dorosłym kobietom podoba się również! Przecież normalne, że przystojny facet zawsze będzie miał powodzenie.

Sweetaśny to jest efron , chlopakow z us5 tez mozna tak nazwac, ale prosze, nie dajmy sie zwariowac z tą "slitasnoscia" bo się porzygać można!

ocenił(a) film na 8
adusiaczek3000

to prowokacja =)

użytkownik usunięty
Parnassus

uwierz, że może nie...
bo ja miejscami oglądałam ten film na przyspieszeniu
dla mnie koszmar:)
ale o gustach się nie dyskutuje:)

ocenił(a) film na 7
adusiaczek3000

Ja lubie Johny'ego Deppa ale tak samo lubię Travolte bo to jest śwetyny aktor, tera co raz mniej dobrych aktorów... niestety :/ Mówisz że jego każdy film taki sam, no przecież on gra w komediach a że podobnego typu no to co? Każdy aktor gra w filmach podobnych, Stallone ma wszystkie podobne, Van Dam ma wszystkie podobne , Sagal także, Schwatceneger (przepraszam ale niewiem jak sie pisze) ma również podobne i tak to już jest że jedni aktorzy są dobrzy w takich rolach a drudzy w takich. A Grease to śwetny film muzyczny to śwetny klasyk i to śwetny musical na scenie teatralnej również w polskiej wersji. Wiem że to prowokacja, ale ja wyrażam swoje zdanie, takie jest moje lubie sie wypowiadać :D

adusiaczek3000

Dziecko, każda rola Travolty jest taka sama? Dziwne, bo wg mnie nie ma żadnego porównania Grease z Pulp Fiction. Ale ty pewnie nawet nie znasz tego filmu...

adusiaczek3000

nie porównuje się tych dwóch aktorów bo grają całkiem inne kino . To tak jakby porównać Neil'a Patricka Harrisa z Tomem cruisem . A swoją drogą fajna nutka była w tym filmie .

ocenił(a) film na 10
LilWayne

Ja nie porównuje nawet HSM do Grease bo to zbrodnia!
Takich musicali dziś brakuje!
Arcydzieło jak dla mnie ;)

ocenił(a) film na 8
Falter

i bliżej jesteś prawdy, niż @adusiaczek300. Ufff....

ocenił(a) film na 8
andpol

Film 7, muzyka 10 ....

ocenił(a) film na 10
Falter

Zgadzam się, dzisiaj już nie ma takich musicali. Grease jest wspaniałe, może niektórym się nie podoba sposób grania, aktorstwo, ale muzykę trzeba tam docenić! Kocham ten film :)

ocenił(a) film na 7
adusiaczek3000

Mam odmienne zdanie niż ty. ;) Ten film jest genialny; muzyka, taniec, romantyzm, z nutką humoru, Travolta i klimat stwarzający pozytywną atmosferę, którą chce się oglądać. I nie bądźmy śmieszni porównując Grease do HSM, to jakiś komizm. Kurcze, przecież HSM prędzej można porównać (broń boże!) do Grease z powodów dość banalnych, jakimi jest rok produkcji i wiele wspólnych rzeczy. Twórcy HSM wzorowali się na Grease...
Grease jest niesamowite, z chęcią bym obejrzała go jeszcze z tysiąc razy jak nie więcej... :)

adusiaczek3000

Twoja wypowiedź to jeden wielki chaos, a Travolta jest superowski. Nara pieczara!

ocenił(a) film na 8
adusiaczek3000

Skoro porównujesz Grease do HSM to chyba musisz mieć nie więcej niż 16 lat:) I tylko w takim przypadku wybaczam Ci to porównanie:) Film dla mnie super. Choć nie przepadam za musicalami to Grease uwielbiam. Te piosenki, ten klimat, te wspomnienia... jednym słowem rewelacja.

ocenił(a) film na 8
adusiaczek3000

Ja mam 17lat i nawet nie przyszło mi do głowy aby porównać Greace do HSM :) Film jest dobry ale momentami nudny. 8 dostał ode mnie ze względu na muzykę która jest genialna. Jeśli chodzi o Travolte to nie przepadam za nim ale w roli takiego przystojniaka genialny. Szczerze mówiąc film obejrzałam ze względy na utwór "You're The One That I Want" w którym Sendy jest niesamowita, nie mówiąc już o reakcji Dannego na jej widok :)

ocenił(a) film na 9
czarnotka11

tak, ten utwór jest najlepszy! :D

ocenił(a) film na 9
adusiaczek3000

Żenadą jest Twoja wypowiedź i znajomość prawdziwego kina, prosta maso.

adusiaczek3000

Ty mała niedorobiona kupo gówna, jakie ty masz pojęcie o filmach i aktorstwie? Lepszy oczywiście Zac Efron i ten Parkinson czy jak mu tam...Boże widzisz i nie grzmisz.

ocenił(a) film na 10
adusiaczek3000

Ten film to absolutne arcydzieło w każdym calu. Klasyka. Nie komentuję w żaden sposób wypowiedzi, bo moja musiałaby zostać ocenzurowana. Pozdrawiam.