PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=431046}

Green Hornet

The Green Hornet
2011
5,5 32 tys. ocen
5,5 10 1 32248
5,3 21 krytyków
Green Hornet
powrót do forum filmu Green Hornet

Film bardzo średni ale lepszy niż Kick-Ass .
Fabuła prościutka , gra aktorów słabiutka .
Ale szybko się oglądało i nie był nudny to jedyne dwie zalety no może jeszcze niezłe efekty specjalne .

6/10

Kofwit

Broń Boże nie bierzcie sobie do serca postu wyżej. Rzeczywiście, między filmami jakościowa różnica spora... ale w odwrotną stronę...

ocenił(a) film na 6
Lukop

No dobra Kick-Ass był śmieszniejszy .

ocenił(a) film na 8
Kofwit

ZDecydowanie GH lepszy od KickAss.. ten drugi udał się tylko w wersji komiksowej. GH to dobrze zrealizowany i przyjemny bromance.

ocenił(a) film na 5
Kofwit

co ty pleciesz czlowieku Kick ass byl zajebisty dales GH 6 to ile dales KA. GH to gniot nudy i na sile zrobiony bo w tym czasie wychodzil Green Lantern. Żal mi Twojego gustu

ocenił(a) film na 8
Kofwit

Green Hornet jest 200x lepsze od kick assa, lepsze efekty, humor, fabuła...
Można by wymieniać ale szkoda czasu...

DRSRng

Kupa. Green Hornet nie był lepszy od Kick Assa. Green Hornet śmieszny? Pff...

W Kick-Assie byli lepsi bohaterowie,lepsze sceny walki,lepszy humor i tak można wymieniać i wymieniać. :)

Fabuła? Ani ta ani ta nie jest zbytnio dobra.

ocenił(a) film na 5
bisban

Zgadzam się Kick-Ass jest dużo lepszy.

ocenił(a) film na 7
ador2

Green Hornet jest dobrym filmem, wbrew ogólnie niskiej opinii, ale nie lepszy od Kick-Assa. Brakuje mu takiego pazura, bo ogląda się przyjemnie. Nie jest bezmyślną nawalanką. Kpi sobie z komiksowych schematów o superbohaterach no i Seth Rogen trzyma całość w ryzach. 7/10

Kofwit

Nie wiem co to Kick Ass, ale Szerszeniowi nic więcej niż 5/10 czyli wg. filmwebu "średni" dać nie mogę, bo film był nijaki z kilkoma ciekawszymi momentami. Jak zobaczyłem, że to reżyserował ten sam gość, co Zakochanego bez pamięci to mi ręce opadły ....

ocenił(a) film na 6
rudy102q

ten film może i trochę podobny do Kick Ass ale w mój humor reżyser wogóle nie trafił, nie miałem się z czego śmiać.

ocenił(a) film na 5
rafcio_100

Własnie ja też jakoś tak nie mogłem sie p

rudy102q

jeśli nie wiesz co to kick-ass no to obejrzyj go :) O wiele lepszy od szerszenia,śmieszniejszy (choć to nie komedia) i poprostu :] Nawet sceny walki lepsze

Kofwit

KickAss'a widziałem dwa razy, Horneta darowałem sobie w połowie, marny filmek, jakiś taki nijaki.

ocenił(a) film na 6
Kofwit

Kick ass to arcydzieło w swoim gatunku - świetnie zrealizowana rozrywkowa produkcja. Green Hornet to niestety przeciętniak.

ocenił(a) film na 4
wolfisto

Arcydzieło... Toż to przesada, i to wcale taka nie mała... dla mnie Green Hornet, jest lepszym filmem niż Kick-Ass... niewiele ale lepszym... Oba oceniam pomiędzy średni / niezły, bo przynajmniej sceny akcji były miłe dla oka.

Koch96

Kick Ass miażdzy Green Hornet pod względem scen akcji :>

Kofwit

tutaj sie nie zgodze !

UPADLY_WIDZ

No to się nie gódź. Kick Ass np. sceną w chałupie tego Murzyna rozje*uje na kawałeczki Green Hornet.

użytkownik usunięty
Kofwit

W porównaniu do Kick-Ass Green Hornet to kompletna porażka.

ocenił(a) film na 6

Moim zdaniem Kik ass jak i Green hornet są siebie warte. Żadnej rewelacji nie odczułem ale też nie czuję zmarnowanego czasu.

ocenił(a) film na 6
dardfazer

Jeśli dla kogoś ocena 6/10 jest wysoką notą to gratuluję .

ocenił(a) film na 5
Kofwit

Witam, film jest słaby a udawane poczucie humoru razi w oczy, jaki by "kick ass" nie był to i tak jest lepszy od tego.
Super nowatorska fabuła "bogaty syn tatusia" w dodatku pół debil ...... naprawdę świetny nowatorski pomysł, oby jak najmniej takich się pojawiało.

Więc KA jest dużo lepszy - zresztą inne serwisy to potwierdzają.

sokoleokoo2

Zdecydowanie lepszy od KA. Tam było za dużo przejaskrawienia. Niby normalny chłopak w normalnym świecie próbuje zostać bohaterem, ale szybko przekonuje się, że życie to nie komiks, a z drugiej strony 10latka sama rozwala cały szwadron ochroniarzy/zbirów/mafiozów. GH wypada pod tym względem nieco lepiej, chociaż też można się czepiać, że kato to super human taki trochę... :]

ocenił(a) film na 5
Kofwit

5 razy gorszy niż Kick-Ass

ocenił(a) film na 9
armal84

Mi sie podobal. Polecam na lekki wieczorek z druga polowka :D

Kofwit

100 razy lepszy od Kick-Ass, daje 8/10 :]

ocenił(a) film na 5
Kofwit

Lepszy niż "Kick Ass"? Bez żartów? Tamten film miał swój sznycik-bawił,zaskakiwał i rzeczywiście kopał dupsko jak nalezy.A "Green Hornet"?Strasznie to nijakie,chociaż Seth Rogen (którego lubię) dwoi się i troi.

ocenił(a) film na 7
mikrobas

Jak dla mnie KA jak i GH stoja na tym samym swietnym poziomie ekranizacji komiksów, oby dwa byly ciekawe, z duza doza humoru i swietnymi efektami, w prawdzie nie nalezy ich porownywac gdyz KA jest komiksem Marvela a GH jest to komik niezalezny. Podsumowujac - oba filmy stoja na wysokim poziomie wsrod ekranizacji komiksow, obok nowych batmanow i x-menow. Moja ocena to 8/10

ocenił(a) film na 5
Kofwit

Green Hornet < Kick Ass

ocenił(a) film na 5
Kofwit

To co poniżej może być (ale ofkoz nie musi) dla kogoś przekonywujące i być argumentem w dyskusji na temat ewentualnej wyższości jednego filmu nad drugim.Suche liczby,ale do myślenia dać mogą:

IMDB:
"Kick Ass" (8.0) , "Green Hornet" (6.2)

rottentomatoes:
"Kick Ass" (76%/83%) ,"Green Hornet" (44%/51%)

filmweb:
"Kick Ass" (7.0) , "Green Hornet" (5.7)

stopklatka :
"Kick Ass" (6.84) , "Green Hornet" (5.86)