PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=431046}

Green Hornet

The Green Hornet
2011
5,5 32 tys. ocen
5,5 10 1 32248
5,3 21 krytyków
Green Hornet
powrót do forum filmu Green Hornet

Włączam na YouTube "Gangsta's Paradise" i patrzę, że 3/4 komentarzy ma w sobie słowa 'Green Hornet". Z przerażeniem czytam, że większość ludzi nie słyszała w cześniej o tym kawału. SZOK! A jeszcze większy szok przeżyłem, gdy zobaczyłem ten słynny trailer tego filmu, gdzie koleś wykonuje "Gangsta's Paradise". Zatkało mnie jak okazało się, że to jakaś durnowata komedyjka. Co się dzieje z tym światem???

ocenił(a) film na 8
DarkHunter

Pewnie po premierze "Młodych Gniewnych" też tak by było, gdyby YouTube wtedy istniał xP

DarkHunter

To raczej owczy pęd. Wszyscy wiedza skąd pochodzą te kawałki ale piszą tak w komentarzach bo im się kojarzy z tym co oglądali ostatnio i tyle. Tak samo jest ze ścieżką dźwiękową z Kill Billa utwór pod tytułem "Green Hornet" został użyty w filmie The Green Hornet i też pojawiają się komentarze w soundtrackach Kill Billa na YouTubie. Więc ze światem się nic takiego nie dzieje to jest normalne raczej.

Co do filmu efekty 3D marne strasznie. Film spoko, dużo humoru. Oceniłem na 6/10

burza_lukas

Swoją drogą, nie wiedziałem nawet że w wersji z 1974 tego azjate Kato grał Bruce Lee :) Taka ciekawostka.

burza_lukas

burza_lukas pisze ze słabe 3D z tego co czytałem to w Green Hornet ma najlepsza jak do tej pory konwersje z 2D do 3D także jakoś powątpiewam w domniemany seans burza_lukas-a w kinie. Ja jeszcze nie oglądałem a polska premiera 28 stycznia.

ocenił(a) film na 7
DarkHunter

Wcale się temu nie dziwię, bo ten trailer jest naprawdę świetny
http://www.youtube.com/watch?v=VIcDUG4gFEY

_Szaman_

Ja dla mnie to jest raczej głupi...

DarkHunter

Jak się nazywa muza w Gangsta's Paradise

Iron_Man19

Chyba nie rozumiem pytania...

ocenił(a) film na 5
Iron_Man19

To są sample z kawałaka S. Wondera. Sprawdz se...

_Szaman_

Trailer głupi i film raczej też taki jest ale nie wiem jeszcze nie oglądałem.

DarkHunter

Właśnie obejrzałem ten 2:30 min-towy trailer i jestem przerażony ilością głupich scen jaką pomieścili w tym krótkim fragmencie.

ocenił(a) film na 2
Jinno

No to się w 100% zgadzamy, w uwierzcie, film jest nawet głupszy niż wskazuje na to trailer. Zapraszam do czytania i komentowania recenzji: http://podtytulem.blogspot.com/2011/01/green-hornet-rez-michael-gondry.html

DarkHunter

Filmu nie widziałem ale mam do dodania jedno ale. Green Hornet jest w USA bardzo popularny nie z powodu nowego filmu.
Zapraszam tutaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Green_Hornet
Wydaje mi się że trochę się rozjaśniło w głowach.

użytkownik usunięty
DarkHunter

Film w swoim gatunku całkiem niezły, ale konwersja to konwersja - tragiczna jakość 3D, a bilety droższe.

Konwersja ?

użytkownik usunięty
Lecho1523

Film konwertowany do 3D (w przytłaczającej, bo efektów komputerowych czy tych 2 scen które nakręcili ponownie już w 3D nie liczę). Nakręcili go płasko więc 3D ogranicza się do kilku efektów, wspomnianych scen kręconych ponownie i napisów. Reszta jest płaska, bo nałożone są na siebie 2 de facto identyczne obrazy. Konwersja do 3D jest nic nie warta, dlatego nie rozumiem dlaczego w kinach ponawiają się takie Starcia Tytanów, Green Hornety, Harry Pottery, Opowieści z Narnii, Priesty, Green Lanterny, Piranie i inne "3D" gdzie znaczek jest dodawany ze względu na ceny biletów, a nie efekty, bo ich zwyczajnie NIE MA.

użytkownik usunięty

*w przytłaczającej większości, z jakiegoś powodu nie mogę zedytować.

ocenił(a) film na 4
DarkHunter

Nie taka durnowata, ja się uśmiałem, a jak Szerszeń kazał Lenor wyciągnąć kulę z ramienia to już do łez.. Ciekawa odskocznia od serialu "Piła". Całe i zasłużone 4 na 10. (Nie polecam) pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
DarkHunter

Trzeba oddać filmowi, że scena śpiewania "Gangsta's Paradise" rządzi...