PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180594
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Często chodzę do kina ale nigdy braw nie było, beczka bo mi też odrazu ręce poleciały do siebie jak tylko poszły napisy...

To naprawdę raj dla oczu i uszu tak wrócić do starych czasów :D

Dzięki QT

ocenił(a) film na 10
Gregory

Na wielu seansach film nagrodzono brawami, i słusznie. Ja klaskałem jak się skończył bo dawno kino nie dało mi tyle uciechy i rozrywki.

Nachtjager

no dokładnie,z brawem to było automatyczne, cieszyłem się jak dzieciak oglądając ten film

ocenił(a) film na 10
Gregory

Poza tym fantastycznym bohaterkom należał się aplauz bo dopadły wrednego Stuntman Mike`a.

ocenił(a) film na 9
Gregory

w Gdańsku na maratonie były brawa na stojąco i wszyscy krzyczeli :) było super :) nigdy nie przeżyłem w kinie czegoś takiego :)

Pozdro

ocenił(a) film na 10
Quentin_Tarantino

Tylko pytanie ? dlaczego? Bo ja nie wiem, film był prosty, fabuła liniowa, a wywoływał wielkie emocje. To musi być magia Tarantino.

ocenił(a) film na 9
Nachtjager

Bo szargał emocje :) mnie wkurzył, rozbawił i przeraził :) po zakończeniu byłem w szoku i jedyne pytanie jakie miałem w głowie to "BOŻE! CO TO BYŁO DO CHOLERY?!" - to była świetna zabawa i niecodzienny eksperyment :)

Magia kina... ;)

Quentin_Tarantino

mnie się jednak wydaję że wychowaliśmy się (przynajmniej niektórzy) na tego typu filmach i dlatego tak łatwo nas uszczęśliwić, sięgając poprostu do korzeni

Quentin_Tarantino

swoją drogą t ja też byłem w Gdańsku tylko chyba na innej godzinie bo oklaski były na siedząco ale radocha na głos :D

ocenił(a) film na 9
Gregory

Też zacząłem klaskać spontanicznie, odruchowo, kiedy pojawił się napis THE END. Zdziwiłem się, kiedy okazało się, że spora część sali w tym samym momencie wpadła na ten sam pomysł. ;-) Po chwili klaskała prawie cała sala. Do tej pory jak myślę o tej atmosferze na sali, to mam banana na twarzy. :) Dobrze czasem coś obejrzeć na wielkim ekranie. Szczególnie jeśli film jest wyjątkowy.

ocenił(a) film na 8
sysak

No "moim" seansie gdy pojawił się napis The End wszyscy zaczęli się śmiać i był to jakby skumulowany śmiech z całego filmu. Przez cały film świetnie się bawiłem. Ja i jakaś sympatyczna pani koło mnie śmieliśmy się najbardziej z całego kina.

ocenił(a) film na 8
david_filmos

U mnie to samo: pojawił się napis THE END i wszyscy w śmiech :) Według mnie film bardzo dobry:)

ocenił(a) film na 8
Gregory

Powiem tak - w kinie bywam przynajmniej raz w tygodniu, ale brawa na sali kinowej słyszałem tylko dwa razy - gdy Podbipięta ściął za jednym zamachem trzy głowy w "Ogniem i mieczem" Hoffmana oraz właśnie po zakończonym seansie 'Death Proof'. Sam oczywiście także biłem brawa. Tarantino jest wielki, a film jest genialny...

ocenił(a) film na 4
Gregory

u mnie nie było braw. gdy pojawiłsię napis "THE END" wszyscy siedzieli wmurowani w fotel z pytaniem "co to było? czy to aby napewno Tarantino?". potem rozległy się śmiechy. mi film średnio się podobał. poszłam do kina spodziewając się horrory a zobaczyłam film o prostel fabule, z prostymi dialogami.

fabel92

ja z kolei przez cały seans się uśmiechałem , co zdarza mi się tylko na niektórych komediach. ten film to po prostu raj dla oczu i przede wszystkim dla uszu ! Tarantino potrafi niesamowicie dobrać muzykę do swoich filmów.

ocenił(a) film na 10
Chris_Collision

U mnie na premierze tez byly brawa, automatycznie sie ta opcja wszystkim wlaczyla ;) A jak bylam juz 2 raz to film rozbawil mnie jeszcze bardziej jednak oklaskow juz nie bylo..