PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401060}
6,5 91 tys. ocen
6,5 10 1 90539
6,2 40 krytyków
Grindhouse: Planet Terror
powrót do forum filmu Grindhouse: Planet Terror

Lepszy niż Death Proof. Wszystko dopracowane do perfekcji. Jeden z najlepszych filmów Rodrigueza. Polecam fanom zamierzonego kiczu, bo tylko oni ten film zrozumieją. Jak widzę niektóre wpisy na tym forum to mi się chce opłakiwać ludzką głupotę.

0wner2

do dalej oglądaj sobie ten zamierzony kicz a ode mnie prośba wyjdź na dwór

wolfvalo

Niestety nie wyjdę, bo deszcz pada :(

0wner2

Owner2, masz racje ale nie dziw sie bo gdybym mial 14 lat tez nie spodobalby mi sie ten film bo nie rozumialbym zalozen rezysera:)
Wiec reszta niech sie troche poedukuje:)

ocenił(a) film na 8
0wner2

Jazda motorynką na haju :D
Zdecydowanie lepszy od Death Proof ;)
9/10

ocenił(a) film na 1
0wner2

CHYBA ZAMIERZONY SHIT!!!!

0wner2

Tak, klimat starych horrorów klasy B, przerysowanie sytuacji i postaci... Po ocenie widać, że ludzie podchodzą do Planet Terror jak do poważnego horroru, a ja szczerze mówiąc strasznie się na nim uśmiałam. :D Scena seksu - drewniana noga nad plecami Wraya - końcowy mostek ponad pociskiem - coś rewelacyjnego, naprawdę świetnie się bawiłam oglądając Planet Terror. 8/10, bardzo dobry film!

użytkownik usunięty
Bloody_5

Najlepsza zagraniczna komedia jaką widziałam :) zdecydowanie 9/10, świetny!

No to jest jeden z lepszych filmów jakie oglądałem. Należy go brać z przymrużeniem oka, bowiem jest to serio pastiszowe dzieło. To taki slasher, który jest dobrze wyreżyserowany. Patenty takie, że aż się morda uśmiecha. Jakiś gość który nigdy nie chybia, tancerka go-go z karabinem zamiast nogi, anestezjolog która zamiast usypiać uśmierca, czy żołnierz który dopadł Bin Ladena. No i ofkoz momenty typu motorynka, najlepszy sos barbeque którego do ideału brakowało jednego składnika... (krwi :D ), czy scena z mieleniem zarażonych śmigłem od helikoptera. Niech ktoś powie, że nie wylewa się z tego geniusz pastiszu ;) Na osobną pochwałę zasłużyła muzyka, w całośći skomponowana na potrzeby filmu ;)

ocenił(a) film na 9
0wner2

Naprawdę genialny film! nigdy się tak nie uśmiałem na żadnej komedii
kolekcjoner jaj, bruce willis w roli porucznika, scena seksu i gwałtu itd. itp.
Dużo można by wymieniać świetnych scen i gagów (chociażby kawał o papieżu ;)
Kicz w najlepszej formie która powstała w filmie.
A tym wszystkim którzy piszą, że to chłam i shit to proponuje zobaczenie kolejnej części ich ulubionego "horrorku" zmierzch albo pseudo komedio-horror zombieland
ps. teraz czekam tylko na Machete ;)

ocenił(a) film na 1
0wner2

Ciekawe co jest lepsze czy zamierzony kicz czy niezamierzone arcydzieło ? Można się spierać na ile może sobie pozwolić właściciel sławnego nazwiska w tym przypadku reżyser, jednakże czy nie lepiej zrobić film oryginalny z ciekawą fabułą i genialnym scenariuszem? Właśnie że nie - bo "wielcy" idą na łatwiznę albowiem wystarczy sobie odpowiedzieć co trudniejsze i mamy odpowiedź. Kicz może zrobić każdy żadna w tym sztuka, natomiast do arcydzieła potrzeba geniusza - a tacy na kamieniu się nie rodzą.
Po co robić kolejną szmirę filmową - mamy tego tysiące jeśli nie miliony a dobrych filmów jest znakomita mniejszość WIĘC PYTAM PO CO ? Kupa zawsze będzie kupą - czy zrobi ją Rodiguez czy Tarantino - czy wsadzimy do niej kwiatki czy diamenty ciągle to będzie kupa i nic tego nie zmieni. Najgorsze jest jednak to że ludzie zwiedzeni sławnym nazwiskiem taką kupę kupią.. baaaa jeszcze piszą jaka ona dobra.