6,5 91 tys. ocen
6,5 10 1 90930
6,3 34 krytyków
Grindhouse: Planet Terror
powrót do forum filmu Grindhouse: Planet Terror

Słabizna

ocenił(a) film na 2

totalny chłam niewiem jak takie filmy mogą się ludziom podobać! Obraz mocno przekombinowany tymi dropieniami jak z taśmy! Daje mu 2/10 i nie ocenie go wyżej tylko dlatego, że wyprodukował go Tarantino !

ocenił(a) film na 9
Body

Bo to jest horror gore. Taka konwencja, a to jest klasyk gatunku właśnie.

użytkownik usunięty
paulinako

To nawet nie jest horror gore tylko horror komediowy film który jest stylizowany na dawne produkcje czy jakoś tak-gdzieś tak czytałem.

A te dropienia to jest wielki plus, film dzięki nim zyskuje na klimacie.

ocenił(a) film na 9

Gore (ang. rozlana krew, zakrzepła krew) – rodzaj horroru filmowego, charakteryzujący się dużą ilością brutalności, scen z krwią i wnętrznościami oraz ponurym klimatem.

Na pewno nie jest to horror komediowy, na pewno to jest gore, więc wychodzi na to, że jest to gore komediowe. Oboje mamy po trochu rację ;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gore

użytkownik usunięty
paulinako

Gore komediowe, tak to jest to. Wszystko jest na miejscu, film ma zabawne i pokręcone akcje i pełno krwi i flaków:)

użytkownik usunięty

Przepraszam za to powtarzające się "i" jakoś tak mi się napisało.

ocenił(a) film na 9

Kino klasy B samo w sobie... 100% - EXPLORATION MOVIE. Wszystkie tandetne efekty specjalne, dużo krwi, specjalnie podniszczona taśma filmowa itp. - Tak ma być.
Jak komuś nie podoba nikt nie każe mu oglądać... ja daje 10/10. Oglądnijcie The machine girl.

ocenił(a) film na 8
misiolino

Nie exploration tylko EXPLOITATIOM :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
dawidzielonka

Jeszcze muszę siebie poprawić EXPLOITATION :D

ocenił(a) film na 7
Body

podobał mi sie. wczesniej sobie poczytalem co mial na celu. mialem z ego niezla zgrzewe. fajny klimacik. jest dokladnie tym czym rezyser chcial aby byl. czyli kpina/nawiazaniem/parodia duzej ilosci filmow.
byli,zapomnieni zolnierze chca sie odegrac, zombie i ratowanie swiata lol ;p